פעילות מועדפת לצורכי הרזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות מועדפת לצורכי הרזיה
    עופר
    18/10/2015

ד״ר שלום,

רציתי לשאול מה עדיף לצורכי הרזייה:

דופק מירבי לפי נוסח קרבונן הינו 174, דופק מטרה לאירובי (פעילות 75 אחוז) 145.

ריצה קלה למשך שעה בדופק המטרה (145) או ריצה מהירה יותר בדופק 174 גם כן למשך שעה.

כן רצית לשאול האם במהלך הריצה מותר להגיע לדופק 180-190 (פשוט אני מגיע לכך בקלות, כאשר אני מודד בשעון דופק ובאופן ידני).

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעילות מועדפת לצורכי הרזיה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    19/10/2015

שאלה מורכבת ממש. מה עדיף לצורכי הרזיה.... בקצרה ממש: בדופק גבוה שורפים יותר קלוריות. אך ישנו סיכון לא קטן שהצריכה הקלורית תהיה גבוהה מדי ואז השכר יייצא בהפסד מכיוון שלא מעט מתאמנים מעלים דווקא במשקל בדופק הגבוה. היתרון בפעילות אירויבת בדופק גבוה הנה שיפור רב יותר של הכושר האירובי ותהליכי בנייה מחדש אחרי הפעילות. גם 48 שעות אחרי.
    בפעילות בדופק נמוך יחסית 70-75 אחוז אמנם שימוש בקלוריות הנו בעיקר יותר משומן אך ניתן ייתכן אצל חלק ניכר מהמתאמנים לשמור על המשקל ולרזות בטווח הארוך אם זו המטרה.
    לכן, אם אין בעיה מהותית של משקל ואחוז השומן ניתן לבנות תוכנית אימון של דופק גבוה בעיקר ואם מדובר על הבעיה מהסוג השני ניתן לבנות תוכנית אימון משולבת (בינוני-קשה( או בעיקר בינוני.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה !

עופר
    20/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצל את הסוגייה לשאלת הבהרה

יעקב
    20/10/2015

יש לי אותה דילמה אך אני לא בטוח כי הבנתי את תשובת הד"ר.

כאשר אתה רושם שעלולה להיות צריכה קלורית גבוהה מדי האם כוונתך כי המתאמן מפצה את עצמו באכילת יתר, או שמא עצם הפעילות המאומצת עלולה לגרום לעלייה במשקל.

אם לחדד, בהינתן כי מתאמן אוכל אותו מזון בדיוק, מה ישפיע יותר טוב על הירידה במשקל ? פעילות עם דופק גבוה בגבול הדופק המירבי, או פעילות עם דופק בינוני (דופק מטרה).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצל את הסוגייה לשאלת הבהרה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    29/10/2015

פעילות אירובית בדופק גבוה במקרה זה תהיה יעילה יותר וזאת בתנאי שהתפריט מאוזן ונכון!. מכיוון במידה והתפריט לא מאוזן הרי שלא ממש יסייעו האימונים העצימים..
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו