סובלת מפיברומאלגיה ועושה יום יום ספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מפיברומאלגיה ועושה יום יום ספורט
    שואלת
    14/12/2015

כשאני בכושר ומרגישה טוב יותר אני מפעילה הליכון ורצה על המקום - לא על ההליכון כי עליו קשה לי לרוץ - ואת ההליכון אני מדליקה רק בשביל לדעת כמה קלוריות שרפתי .
    בימים שאני חלשה יותר אני הולכת לאט על ההליכון עד שמראה לי את כמות הקלוריות שאני מעוניינת לשרוף באותו יום .
    החישוב של שריפת הקלוריות באופן הזה הוא נכון ?
    כי אני רוצה לרדת 5 ק'ג ולמרות שאוכלת מעט ומתעמלת - לא יורד כלום , משהו בחשבון שריפת הקלוריות לא מסתדר לי.
    יש ימים שאני שורפת - לפי ההליכון - 1000 קלוריות ואוכלת 1000 קלוריות -אז אחרי חודש אין שום ירידה במשקל ?
    מה אני מפספסת כאן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובלת מפיברומאלגיה ועושה יום יום ספורט - תגובה

ד''ר איתי זיו
    14/12/2015

כמה הערות בנושא:
    1. ראשית פעילות אירובית במקרה המצוין - חשובה מאוד ואפקטיבית.
    2. צריכה של 1000 קלוריות ביום ממש לא מומלצת בין אם את עוסקת בפעילות גופנית ובין אם לאו. מעט מדי קלוריות מדובר והדבר מעכב את הירידה במשקל ואת חילוף החומרים גם יחד!. בעייתי.
    3. היכן אימוני ההתנגדות? אם ניתן במצב המתואר לקיימם הדבר ממש חשוב מכיוון שכך יעלה גם חילוף החומרים הבסיסי.
    4. החישוב הקלורי במסילה לא ממש מדויק ותלוי בכל מיני פרמטרים. בקירוב ניתן להביא זאת בחשבון אך הדבר לא מדויק.
    5. לא ממש ניתן להתייחס אל הגוף כמו מחשב קרי, שחור ולבן. אם נעשתה צריכה של 1000 קלוריות ביום והפעילות האירובית באמת נעשה שימוש ב- 1000 קלוריות לא אחד לאחד ישנה גריעה של מה שנצרך. הסיפור הרבה יותר מורכב.
    בכל מקרה, הוצאה של 1000 קלוריות הנה רבה מאוד וכרוכה בלפחות שעה וחצי פעילות אירובית בדופק מאוד גבוה או לפחות 2 וחצי שעות בדופק נמוך וכדומה. לא נראה לי שזה המצב. מדובר על רמה של ספורטאים או לפחות אנשים מאוד מאומנים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך -לגבי אנאירובי,עשיתי

שואלת
    16/12/2015

עשיתי כמה שנים פעמיים בשבוע פילאטיס מכשירים אבל ממש קשה לי להתעסק בתרגילי כח הרבה זמן , זה מתיש אותי נפשית , אין דבר שאני שונאת יותר מאנאירובי!
    כעת אני עושה כל יום 5 דקות תרגילי טאבאטה ומקוה שזה מספיק .
    לגבי ההליכון -אני עושה הרבה פעמים כשעתיים וחצי על הילוך 5.5 וזה מראה לי שריפה של כ 1000 קלוריות ובכ'א אני לא מרזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך -לגבי אנאירובי,עשיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/12/2015

5 דקות מדי יום טאבטה לא רע בכלל. לגבי פעילות אירובית כמה זמן במהלך השבוע? זו נקודה חשובה והשאלה האם בדופק מטרה של 60 אחוז לפחות מדופק מירבי.
    יש צורך לאזן גם את התפריט התזונתי אחרת לא יהיו תוצאות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו