התייעצות חשובה-ספורט בצורה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות חשובה-ספורט בצורה נכונה
    איריס
    21/05/2008

שלום לכולם,
    הנני בת 25, גובה שלי הוא: 1.63 מ' ושוקלת 58 קילו. לא עשיתי ספורט מרוכז בחיים, והתחלתי לפני כמה חודשים לעסוק בפעילות ספורטיבית שהיא: 3 פעמים בשבוע הליכה מהירה (10 ק"מ) ופעם אחת בשבוע ספינינג. בנוסף, אני עושה גם תרגילי בטן גם בסביבות 3-4 פעמים בשבוע. ובמהלך השבוע אני מנסה די לשמור על התזונה כדי לראות תוצאות.
    יש לי מבנה גוף רזה, אבל באזור הבטן אכן יש איפה להוריד זו הסיבה שהתחלתי עם כפיפות בטן. המטרה שלי הינה לעצב את הגוף ובמיוחד את אזור הבטן ולרדת מס' ק"ג לקראת הקייץ.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם כדאי שאני אמשיך בכפיפות הבטן?הרי כפיפות בטן עושות שריר, וברצוני להוריד אותה. אני אשמח לחוות דעת בנושא.
    2. שמעתי שצריך לאכול חלבונים ופחמימות אחרי פעילות ספורטיבית, כדי שהשומן יהפוך לשריר, רציתי לאמת עובדה זו, במיוחד לאור העובדה שאני עושה ספורט בשעות די מאוחרות כך שאם אני אוכל ארוחת חלבונים ופחמימות , הפער יהיה רק שעה אחת לפני השינה, האם עובדה פוגעת ברצוני לרדת מס' ק"ג?

אשמח לעצה בנושא.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ספורט בדרך הבריאה

ישראל פרנקל
    26/05/2008

איריס שלום,

כל הכבוד על תוכנית האימונים הנמרצת שהתחלת בה. מקווה מאד שתמשיכי כך.

לשאלותיך:
    1. המשיכי עם כפיפות הבטן - הם אומנם מחזקות את שרירי הבטן אבל רק יוסיפו לכל תהליך התזונה הנכונה ומטרת הירידה במשקל שהצבת לעצמך. הם יעזרו לשרירים להיות חזקים יותר - "טונוס" כפי שאנשים מכנים זאת לפעמים.

2. לגבי נושא החלבונים והפחמימות- בעקרון התשובה היא חיובית. על מנת להחזיר לגוף את היכולות להבנות מחדש באופן נכון ובריא יש לנסות ולאכול כמויות מסוימות של חלבונים ופחמימות בסוף האימון. אין הדבר אומר שחייבים ארוחה המלווה בבשר אדום ופסטה. גביע קוטג של % 3 ופרוסת לחם מלא יעשו את העבודה.
    הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי מוסדר בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט בדרך הבריאה

ישראל פרנקל
    26/05/2008

איריס שלום,

כל הכבוד על תוכנית האימונים הנמרצת שהתחלת בה. מקווה מאד שתמשיכי כך.

לשאלותיך:
    1. המשיכי עם כפיפות הבטן - הם אומנם מחזקות את שרירי הבטן אבל רק יוסיפו לכל תהליך התזונה הנכונה ומטרת הירידה במשקל שהצבת לעצמך. הם יעזרו לשרירים להיות חזקים יותר - "טונוס" כפי שאנשים מכנים זאת לפעמים.

2. לגבי נושא החלבונים והפחמימות- בעקרון התשובה היא חיובית. על מנת להחזיר לגוף את היכולות להבנות מחדש באופן נכון ובריא יש לנסות ולאכול כמויות מסוימות של חלבונים ופחמימות בסוף האימון. אין הדבר אומר שחייבים ארוחה המלווה בבשר אדום ופסטה. גביע קוטג של % 3 ופרוסת לחם מלא יעשו את העבודה.
    הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי מוסדר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו