מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט בין 2 תוכניות אימונים במכוןרועי26/05/2008
שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר בקביעות...
קודם כל רציתי לשאול אם זה נכון ש:
אם אני עושה בכל אימון את כל השרירים (4 פעמים בשבוע, כל אימון שעתיים +)
זה באמת "תוקע" את השריר ומונע ממנו להתפתח ??
רק אתמול אחד במכון כושר הסביר לי את זה...
"כשאתה מתאמן יום אחרי יום על אותם שרירים, כאשר השריר בא להתפתח ולגדול את "חוסם" אותו ומונע ממנו להתפתח"
הדבר נכון?
במידה והדבר נכון, איזה תוכנית אימונים עדיפה?
תוכנית א':
יום ראשון,רביעי
יד אחורית
חזה
כתפיים
יום שני,חמישי
יד קדמית
גב
רגליים
תוכנית ב':
יום ראשון,רביעי
יד קדמית
חזה
רגליים
יום שני,חמישי
יד אחורית
גב
כתפיים
תוכנית א' בניתי על-פי הגיו כזה: ישנם מכשירים שכאשר פועלים בהם מתאמנים עם כמה שרירים יחדיו...
לכן "אספתי" את השרירים האלה וחילקתי אותם ל2 קבוצות בהתאם לשרירים שעליהם הם פועלים
דג' הכי פשוטה: מקבילים- יד אחורית וחזה יחדיו...
או מכשיר במכון לחזה עליון- קשה לתאר אותו אבל הוא עובד גם על חזה עליון וגם על יד אחורית
אז את החזה שמתי בקבוצה עם היד אחורית
את תוכנית ב' הרכיב אחד שאמר שתוכנית א' "שורפת" את השרירים- אני לא ממש מסכים איתו...
השאלה איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב'...
תודה לעונים...
אשמח לקבל תשובה בהקדם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר טענת התאוריה שלי בתוכנית א'
רועי26/05/2008הרבה מכשירים במכון מפעילים שריר מרכזי, ושריר עזר/תומך
לדג': מכשיר לגב עליון- מכשיר בו יושבים זקוף ומורידים מוט מלמעלה עד לגובה החזה
או מכשיר במכון לחזה עליון-
יושבים זקוף, מאחורה-למעלה יש מן מוט שמכחבר למכשיר ואותו צריך לתפוס ולהביא את הידיים לגובה החזה (ץחילה הם למעלה מאחורה) [ דיי קשה לתאר אותו]
דוגמא נוספת: מקבלים- עובדים גם על יד אחורית וגם על חזה...
"אספתי" שרירים שיש מכשירים שעובדים על כמה מהם יחד ואז "אספתי" עוד שרירים אחרים שישנם מכשירים שעובדים על כמה מהם יחד
וחילקתי ל2 קבוצות
חלק ביום א' וד'
וחלק ביום ב' וה'
כך שביום ב' למשל אני לא אגע כלל במכשיר שמפעיל את שרירי יום א' - כך יהיה
זמן לשריר לנוח ולהתפתח
הרעיון בתוכנית הזאת מבוסס על דבר שבחור שמתאמן אמר לי :"כשאתה מתאמן יום אחרי יום על אותם שרירים, כאשר השריר בא להתפתח ולגדול את "חוסם" אותו ומונע ממנו להתפתח"
1.הדבר נכון?
2. איזה תוכנית עדיפה תוכנית א' או ב' ??
(תוכנית ב' מסוססת על רעיון- להתאמן "קצת" על כל שריר כדי שכן יהיה שרירים שעובדים קצת בכל הימים
*על בטן אני עובד בכל האימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 אימונים בשבוע
עופר קיס26/05/2008זה נכון . אחרי אימון של כל הגוף צריך לפחות 24-48 שעות של מנוחה והתחדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב''
רועי26/05/2008קודם כל תודה על התגובה
לא דיברתי על אימון של כל הגוף יחד אלא גם רק על שריר מסויים...
נניח יום אחד אני עושה רק יד קדמית ולמוחורת אני עושה שוב רק יד קדמית, ככה במשך 4 ימים, השריר "יתקע" או
יתפתח ?
אז איזה תוכנית יותר טובה?
א' או ב''????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רוצה לנדנד אבל...
רועי28/05/2008אני לא רוצה לנדנד אבל אני באמת צריך את התשובה לשאלה הזאת...
איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב' ?
הנה התוכנית שוב:
תוכנית א':
יום ראשון,רביעי
יד אחורית
חזה
כתפיים שני,חמישי
יד קדמית
גב
רגליים
ב':
יום ראשון,רביעי
יד קדמית
חזה
רגליים
יום שני,חמישי
יד אחורית
גב
כתפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)