מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחיצת חזה במוט לעומת דאמבליםאלי15/08/2018
היי,
קיים אצלי פער משמעותי בין המשקלים שאני מסוגל ללחוץ בחזה עם מוט, לעומת משקולות יד, ואפילו פרפר מכונה.
אם במוט אני אלחץ 20 קילו כל צד + מוט, במשקולות יד אלחץ 25 קילו כל יד או 27.5 (אחרים שלוחצים 70 קילו במוט מרימים פחות ממני במשקולות יד)
השאלה שלי היא - איזה שריר יכול להיות חוליה חלשה שמונעת ממני להתקדם בלחיצה עם מוט?
ליתר דיוק - איזה שריר פעיל יותר במוט ופעיל פחות בלחיצת חזה עם משקוליות יד?
כתפיים? יד אחורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נטלי ווקשטיין15/08/2018תמיד קיים הבדל במשקלים בין התרגילים.
לא ציינת כמה שוקל המוט איתו אתה עובד (גם לו יש משמעות וצריך לכלול אותו בסהכ המשקל).
כעיקרון, ההבדל העיקרי בין לחיצת חזה כגד במוט אל מול לחיצת חזה כנגד משקולות הוא,
שבמשקולות עובדים כנגד 2 מרכזי כובד שונים ואין פיזור של המסה לעומת לחיצה עם מוט, כמו כן, בלחיצה עם משקולות טווח התנועה יותר גדול ועבודת השרירים המייצבים יותר משמעותית ולכן במוט אפשר להרים יותר משקל מאשר בלחיצה עם משקולות.
במידה ואתה רוצה להשתפר בלחיצת חזה כנגד מוט תתאמן על הלחיצה עם מוט.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)