מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבטה לעומת ספורט רגילטבטות02/09/2018
אני בת 60 עם עודף משקל בבטן ובירכיים ושונאתתת ספורט.אני עושה כמעט כל יום 25 דקות אנאירובי ו -25 ד' אירובי -רצה 30 שניות והפוגה של 30 שניות.אני לא רואה שום שינוי או הרזיה ונמאס לי.קראתי על טבטה שאלה תרגילים עצימים מאד אבל בסירטוני ההדגמה אלה אותם תרגילים שאני עושה באנאירובי רגיל -אז התבלבלתי כבר ,מה בסופו של דבר ההבדל בין טבטה לספורט רגיל והאם זה נכון שמספיק 10 ד' ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נטלי ווקשטיין03/09/2018על מנת לראות תוצאות של הרזיה מאימון גופני יש להיות במאזן קלורי שלילי בסוף היום. כלומר, להוציא יותר קלוריות ממה שמכניסים. במידה והמטרה של האימונים שלך היא ירידה באחוזי שומן יש להבין שלתזונה תפקיד מאוד חשוב.
אימון טבטה הוא אימון אינטרוולים בעצימות גבוהה המשלב תרגילים ארובים ואנארובים. אימון טבטה מורכב ממקטעים של 4 דק (עם מנוחה של דקה בין מקטע למקטע), עבודה של 20 שניות בעצימות מקסימלית ומנוחה של 10 שניות. באימון רגיל בד"כ עושים כוח ואז ארובי או להפך או בנפרד, משך האימון משתנה, תלוי במטרות, ועצימות האימון יותר נמוכה. התרגילים אכן הם אותם תרגילים.
**טבטה וחבריו מצאו, שאימון טבטה של 4 דק משפר את היכולות הארוביות, ומחקרים מראים שככל שאדם יתאמן בעצימות גבוהה יותר הוא ישרוף יותר שומן.
חשוב לציין, שכל מקרה לגופו וישנם הרבה פרמטרים נוספים שמשפיעים על שריפת השומן באימון.
מכיוון, שציינת שאת בת 60 וסובלת מבעיות בברכיים הייתי ממליצה לך להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע, בצורה מתונה יותר מאימון טבטה ולבצע תרגילים בהם את לא מרגישה כאבים בברכים. כמו כן, להתייעץ עם תזונאי שיתאים לך תפריט המתאים לך ולמטרות שלך.
**
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך אבל נראה לי שהתבלבלת עם כותבת אחרת בקשר לברכיים
טבטות04/09/2018אין לי בעיות ברכיים ,הבעיה שלי היא שאני שונאת ספורט ומנסה לקצר את זמן העבודה אז חשבתי לעשות טבטה .ומה שלא מובן לי זה איך באימון הרגיל שלי ובטבטה =יש את אותם תרגילים שהם שווים בעצימות שלהם ולא מאד עצימים כמו שאומרים על טבטה .הסירטונים בטבטה מביאים את אותם תרגילים שבצעתי עד עכשו -אז אם זה לא עזר לי עד היום איך אוכל עוד לקצר את זמן התירגול אם אלך על טבטה ? בעצם אני רק אוריד מהזמן ואעשה את אותם התרגילים...לא נראה לי הגיוני. זה באמת נכוןשמספיק לעשות מעט זמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)