כושר גופני עם מדרגה אירובית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני עם מדרגה אירובית
    אבי
    06/09/2018

שלום רב.
    אני גבר בן 49 אשר מעוניין לשפר סיבולת לב ריאה.
    אני סובל מנוירופתיה בארבעת הגפיים עקב טיפולים כימותרפיים ובשל כך, קשה וכואב לי בכפות הרגליים כשאני צריך לנעול נעליי התעמלות.
    שאלתי בבקשה היא,איזה אימון עם מדרגה אירובית אני יכול לעשות יחף כדי לשפר סיבולת לב ריאה?
    ואם נגיד שעליה וירידה במהירות מהמדרגה שגובהה 15סמ זה אימון טוב,אז כמה זמן צריך להיות כל אימון ובאיזה תדרים כדי שהוא יהיה אפקטיבי?
    תודה.
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

נטלי ווקשטיין
    06/09/2018

שלום
    לא ציינת אם בעבר עסקת בפעילות ארובית ואם כן איזו? כמו כן, כמה זמן אתה יכול לעסוק בפעילות מבלי להתעייף?
    לגבר בגילך, שמתחיל לעסוק בפעילות ארובית לשם שיפור סבולת לב ריאה, הייתי ממליצה להתאמן יום כן יום/יומיים לא, בהתאם להתאוששות, למשך 15-20 דק' , בדרגת מאמץ שיכול לדבר באופן שוטף תוך כדי הפעילות. בהדרגה רצוי להעלות את משך האימון ל 20-40 דק' ואף להוסיף עוד יחידות אימון שבועיות (עד 5 אימונים בשבוע), באותה דרגת מאמץ שציינתי למעלה.
    יש לשים לב שהגוף מתאושש מאימון לאימון ולא נשאר עייף מידי לאחר הפעילות. במידה וכן, יש להוריד מס' יח' אימון או את משכם או גם וגם.
    לגבי הפעילות עם המדרגה, אתה יכול לעלות ולרדת ממנה בקצב בו תוכל לדבר תוך כדי, באופן שוטף. במידה ולא עשית זאת בעבר ובהתאם למצבך הגופני, יכול להיות שהשרירים ברגליים התעייפו מהר, ולא תוכל לעשות זאת יותר מכמה דק'.
    לכן מציעה, שתשלב עם המדרגה הליכה בחוץ/הליכון עם גרביים, שחייה, רכיבה על אופניים, אליפטי/סקי יחף או שתעבוד עם המדרגה באינטרוולים קצרים של עבודה מנוחה לסרוגין. לדוגמא, דקה עבודה חצי דקה מנוחה. בהדרגה תגדיל את משך העבודה ותקטין את המנוחה.
    הכי חשוב שתקשיב לגוף ותתן לו להתאושש מאימון לאימון.
    מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו