לאיזה דופק כדאי לכוון את האימון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיזה דופק כדאי לכוון את האימון?
    ירון
    17/10/2018

שלום,

אני בן 47. עד לפציעה(*) לפני כשלושה חודשים נהגתי לרוץ 8 קמ 4 פעמים בשבוע. כדי לשמור על כושר עד שאוכל לחזור לרוץ, הומלץ לי לעשות אימוני אופני כושר.

השאלה שלי היא לאיזה דופק כדאי לכוון כדי להשיג שיפור מקסימלי בכושר?

כרגע אני עושה כ- 4 אימונים של 50 דקות בשבוע, על אופנ כושר עם משענת. כל אימון כולל 5 דקות חימום ו- 45 דקות "קריעה".

מרגע שסיימתי את החימום, הדופק שלי עובר תוך כעשר דקות את ה- 155, ובאימונים מוצלחים (?), אני ממשיך לשמור על דופק מעל 160 עד סוף האימון.

האם זאת שיטת אימון נכונה? אני לא יודע מה הדופק המקסימלי המדוייק שלי (מעבר לנוסחה המקורבת המפורסמת, שנותנת דופק של 173). למרות שהייתי תחת הרושם שככל שהאימון יותר אינטנסיבי יותר כך הוא משפר יותר את סיבולת הלב-ריאה, לאחרונה קראתי איפשהו שאימון בדופק גבוה מדי לאורך זמן עלול להיות דווקא בעל השפעה שלילית.

אז השאלות שלי הן:
    1. האם אימון בדופק גבוה (90% ויותר מהמקסימלי למשך 30-40 דקות) עלול דווקא לפגוע בכושר במקום לבנות אותו?

2. אם יש בעיה עם אימון בדופק גבוה, מהו דופק היעד הנכון? אולי דווקא לעשות אינטרוולים?

תודה רבה מראש על התשובה!

(*) פציעה - כאב במקרבים ובמפשעה, בתהליך של בירור רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

נטלי ווקשטיין
    18/10/2018

שלום
    כדי למצוא מהו הדופק המרבי המדויק שלך, ניתן ללכת למעבדה לבדיקת מאמץ, בהן יעלו את רמת המאמץ שלך בהדרגה עד שרמת האימון לא תגרום יותר לעלייה בדופק. אולם ניתן לקבוע את הדופק המרבי גם על פי נוסחאות שונות, כפי שעשית.
    במידה והמטרה שלך היא לשפר סיבולת לב ריאה ואתה לא מתאמן מתחיל (כך מבינה ממה שכתבת), טווחי הדופק המומלצים עבורך הם באיזור75%-85% מהדופק המקסימלי שלך. אתה יכול לעשות אימון אינטרוולים בטווחים אלו.
    תחום של 85%-100% מהדופק המקסימלי, מומלץ לספורטאים מקצועיים בלבד! אין צורך ורצוי שלא להגיע לעצימות כל כך גבוהה. אימון בטווחי דופק אלו עלולים לפגוע בכושר במקום לבנות אותו.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

ירון
    18/10/2018

תודה רבה על התשובה המועילה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו