שאלה לגבי כפיפות בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי כפיפות בטן
    ניב
    28/07/2008

כאשר אני מבצע כפיפות בטן, אני מרגיש כאבים ומאמץ בבטן ובגב ביחד, לפעמים בצורה כזו שאני מרגיש שהבטן לא מספיק מתאמצת והאימון לא אפקטיבי ובמקום זאת הגב כואב. בנוסף, אני מרגיש שבאופן כללי, אני לא מצליח להגיע במהלך אימון לתחושה של גירוי משמעותי בשרירי הבטן (בשונה משרירי הידיים, שאותם ניתן לגרות היטב, ישירות ובכל אימון). ניסיתי כבר לבצע אימונים עם מס' כפיפות מאוד גדול בכל סט, אבל גם אז לא השגתי גירוי משמעותי מה גם שאני יודע שלא הכמות קובעת אלא האיכות. כאשר יש סיכוי להשיג גירוי שכזה, צריך לסבול כאבי-מאמץ בגב בתמורה. כיצד אוכל לבצע כפיפות בטן שירכזו את כל המאמץ נטו על הבטן, ללא כאבים בגב ויגרמו לתחושת גירוי ברורה של שרירי הבטן? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי כפיפות בטן

הוספת תגובה

• היי ניב

חיים
    29/07/2008

תראה קודם כל אם אתה מרגיש כאבים בגב אני ממליץ לך ללכת לרופא. ואתה יכול לתת גירוי יותר חזק לבטן אם תעשה כפיפות בטן אם משקל על החזה או מאחורי הראש. ומה שחשוב זה לא לעשות את זה מהר אלא לאט ככה תרגיש את הבטן יותר. ותנסה גם לעשות תרגילים אחרים לבטן כמו הרמת רגליים בתלייה על מתח או כפיפות בטן בשיפוע. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניב, שאלתך חשובה

ענת פלדמן
    30/07/2008

פעמים רבות כששרירי הבטן חלשים עדיין באים לעזרתם שריר הגב. אני קוראת לזה "שרירי פיצוי". שרירים שלא ממש התכוונת לעבוד עליהם אבל כיון שהאנטגוניסט שלהם [השריר הנגדי] חלש הם באים לעזרה ובמקרה שלך מציקים. [דומה הדבר לאנשים שמרגישים לחץ בשרירי העורף כשהם עושים כפיפות בטן קלאסיות].
    אז מה עושים?
    האם יש בחדר הכושר שלך כדור קטן ? [כמו כדור של ילדים, רך יותר] או לחילופין ה BOSSU
    הרעיון הוא לשבת ברגליים כפופות ולהתחיל להישען לאחור כשאתה מעביר את משקל הגוף על הכדור שנמצא מאחורי הגב התחתון או על הBOSSU. שרירי הבטן מנוטרלים ויש משענת נוחה לגב כך שהוא כמעט לא מתאמץ. אתה יכול להוסיף משקולת על החזה כשאתה מבצע את הניעות האלה לאחור. נסה, זה תרגיל נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו