דופק מירבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מירבי
    רוני
    31/07/2008

שלום , אני מבקש לברר מאין נקבע שהדופק המירבי הוא 220 פחות הגיל? למה 220? ומה הקשר הבלתי תלוי לגיל? אגב ,יש המציעים 240 פחות הגיל ,ולשים בכלל החישוב 226 פחות הגיל. מי קבע את המספרים הללו ומהו ההגיון מאחוריהם? תודה , רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מירבי

הוספת תגובה

• דופק מירבי

ענת פלדמן
    31/07/2008

שאלה חכמה. זה נקבע לאור מחקרים פיזיולוגיים בנושא. 240? ממש לא... 220 פחות הגיל זה לגברים ו 226 פחות הגיל לנשים. אני לא ממש מקפידה על ה - 6 נק' האלה. זו רק אינדיקציה ובסופו של דבר זה מאוד אישי ומשתנה. עבדתי עם בחור בן 40 שאם הוא לא היה מתאמן על דופק 180 הוא לא היה מרגיש שזה אימון. זה יכול להיות מסוכן לעבוד בדפקים כאלו גבוהים למישהו בגילו - למשל לחטוף התקף לב במהלך אימון לא עלינו - אבל לו זה התאים. אני אגב לא לקחתי סיכונים, וגם לא ממש עמדתי בקצב שלו, אז באימונים שלנו הוא היה מגיע גג ל - 160.
    הדופק המירבי נותן אינדיקציה לגבי עצימות האימון, השיפור בכושר הגופני. מומלץ לעבוד בדופק מאמץ של בין 60 ל - 80 אחוז מהדופק המירבי במשך 40 דקות באימון אירובי. סתם דוגמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו