שחיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיה
    אלון
    02/08/2008

שלום ענת. תשובותיך מפורטות ומקצועיות מאוד ואני נהנה לקרוא אותן. תמיד העדפתי שחיה על פני פעילות אירובית "יבשתית". האם תוכלי לתאר בקצרה את יתרונות/חסרונות השחיה על פני הריצה ? ובפרט כשאין לי את פריבילגיית הזמן לעשות גם וגם. דומני שהשחיה פחות מזיקה לגוף כיוון שאין בה מתקפים והפעלת כוח אנכי על עמוד השידרה והרגליים ופחות בלאי למפרקים. בנוסף נראה שהיא מפעילה באופן מאוזן יותר את שרירי הגוף (האומנם ?)..מאידך בריצה יש תחושה של שריפת אנרגיה אפקטיבית יותר. האם השחיה יעילה לשריפת שומנים מהירה ? לכאורה הגוף אמור לרצות להגן על שכבות השומן בשל טמפרטורת המיים ובכלל הצורך לצוף (זאת אמירה שהשמיע בפנינו מד"ס בוינגייט בסדרת כושר קרבי לפני שנים.האם זאת אמת מדעית או מיתוס..). ולסיום,אני משלב בין סגנון חתירה לחזה כך שאני מבצע הלוך בסיגנון אחד וחזור בשני.האם יש סוג שחייה שעדיף להשקיע בה יותר. ושחיית גב ? מה תרומתה של זו ? (היא,כמובן ה"מבאסת" יותר...אף פעם לא ברור לי מתי אני קרוב להתנגשות עם דופן הבריכה אלא אם אני סופר תנועות..:) ). בברכה רבה ושוב תודה על הידע שאת חולקת עמנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיה

הוספת תגובה

• אלון יקר

ענת פלדמן
    02/08/2008

ראשית - תודה. גם על מילותיך היפות, ובעיקר על השאלה. אני בין היתר מדריכת שחייה ושחיינית מושבעת. כשאני מקבלת טלפון מלקוח פוטנציאלי אני קודם כל שואלת אם הוא שוחה [ואם הוא שוחה נכון...] כשתהשובה היא חיובית אני פשוט שולחת אותו לעשות מנוי בבריכה. כשאתה יודע לשחות, כשאתה שוחה נכון [ולא "שובר את העורף בשחיית חזה למשל. כלומר לא עושה נזק לגוף בסגנון לקוי] זו הדרך היעילה ביותר לשריפת שומנים, לחיטוב, לחיזוק, להרגשה כללית נהדרת. [שריפת שומנים מהירה? זה יחסי. זה לא מיתוס מה ששמעת. מומלץ לשחיינים לשמור על ס"מ שומן בגוף בזמן השחיה]
    אני יודעת ששחייה של 100 מטר היא שוות ערך מבחינת שריפה קלורית של ריצה של... 400 מטר ! כלומר יעילות השיחה עולה פי 4. - גם אם לא מרגישים זאת [כי נמצאים במים].
    יתרונות השחיה היא בהפעלת כל שרירי הגוף בד בבד עם המאמץ האירובי. [הגריפה והדחיפה, ההתנגדות אל מול המים, בד בבד עם המאמץ הנשימתי - תורמים לשריפה קלורית אופטימלית -כמו גם לחיטוב כל השרירים בצורה מאוזנת
    בנוסף: די להסתכל על שרירים של שחיינים ולראות כמה הם מוארכים. השחיה משלבת כוח אבל גם מתיחה וגמישות [מעצם התנועות עצמן]. [לעיתים שחיינים עובדים במקביל בחדר הכושר ואז הם נראים "מנופחים" יותר]
    אימפקט מינימלי [אם בכלל] על המפרקים.
    לגבי הסגנונות:
    אני אוהבת לשחות רצוף חתירה [בבריכה אולימפית 30 חתירה]
    10 רצוף חזה
    10 רצוף גב [אני מעדיפה גב קלאסי]
    [סה"כ 2 ק"מ וחצי ב 55 דקות]
    למה כל סגנון בנפרד? כך יש לי יותר זמן להתרכז בתנועות ובשרירים שאני מפעילה בכל סגנון. אבל שחיה של לחילופין חתירה - חזה [ולו אם זה תורם להפגת השיעמום] זה מצוין
    גב: חשוב מאוד. זה מותח למעשה את השרירים שכבר עבדו. פועל על ה"אנטגוניסט". תורם אם כך ליציבה. אתה לא חייב לספור תנועות- זה אכן מיגע. אני מסתובבת עם הפנים לכוון התנועה כשאני רואה את החבל עם הדגלים או כשאני מזהה מהצד את המעקה. זה חשוב, אל תוותר על זה.
    האם עניתי על הכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת יקרה

אלון
    02/08/2008

ענית על כל שרצית ויותר,אני רואה שגם בתחום זה את "שוחה" ואני אאמץ את המלצותיך. ותודה רבה על שהקדשת לי מזמנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה

ענת פלדמן
    03/08/2008

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו