מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענתגיא...08/08/2008
אתמול היה לי זמן קצת לדבר עם אח שלי , ושאלתי אותו מתי הוא הלך לחדר כושר והוא אמר לי כיתה י' י'א משהו כזה . והוא אמר לי לא לעשות בגיל הזה שומדבר עם משקולות , רק לשחות אם אתה רוצה , וריצה אם בא לך. ותעשה בבית רק שכיבות סמיכה ומתח . כי משקולות זה לא הכי בריא בגיל שלך . אז הוא צודק האם כדאי לי ללכת בכיתה י' לחדר כושר ועכשיו רק לעשות בבית את מה שהוא אמר לי ? ודרך אגב . אני משחק בקבוצת פיינטבול עכשיו הצטרפתי וצריך לרוץ שמה הרבה וזה אז זה טוב לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן08/08/2008אני הייתי מקשיבה לאח שלך. אין ממש נזק מהרמת משקולות בגיל 13, 14. זה תלוי במשקלים. כשזה מוגזם זה יכול לעכב את הצמיחה שלך. אישית אני לא פריקית של משקולות. מקום ראשון שחיה, אחכ ריצה, טניס, כל הפעילויות הכייפיות האלו שכאילו בדרך אגב אתה גם מתחטב ובונה מסת שריר. פוש אפ זה בסדר. בקיצור אחיך מבין עניין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב,
אהרון09/08/2008אין שום מחקר המוכיח שתרגילי התנגדות, לפחות בעומסים של עד 65%, מעקבים את הגביהה שהיא נתון גנטי. רק מצבים קיצוניים כגון תקופה ממושכת של תת-תזונה, חומרים רעילים בתזונה או אוויר, טיפולים תרופתיים מסויימים (בעיקר הורמונליים) משפיעים שלילית.. לפי הגישה המודרנית, תרגילי התנגדות נכונים לגיל ושלב ההתפתחות של הילד עוזרים למיצוי פוטנציאל הגביהה. אני מסכים אתך שצריך לתת עדיפות עליונה לפעילות אירובית ושחיה במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
ענת פלדמן09/08/2008אני מסכימה, יחד עם זאת גדלתי לצד נערות שהתאמנו מגיל צעיר מאד בהתעמלות אומנותית, הרמת משקולות בגיל צעיר מאד והתפתחותן התעכבה בהחלט. הקיצוניות הזאת, העומסים הבלתי מבוקרים על הגוף בגילאים כל כך קריטיים של צמיחה וגדילה נתנו אותותיהם. לפי מה שאני יודעת לא מומלץ לילדים להרים משקולות אלא מגיל 14, וגם אז במסורה. פעילות לילדים עם כדורים וגומיות בהחלט מבורכת, אני עובדת עם שלושת ילדי כך והם בני5 ו- 3.. לפי היכרותי הקצרה עם שואל השאלה אני לא בטוחה שזה המקרה הנדון... תודות על התגובה היא בהחלט במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
אהרון09/08/2008תודה על ההתייחסות. נראה שנשאר חלוקים (לפחות חלקית) בדעותינו. אני בודק, אפילו חוקר את הנושא תקופה די ארוכה ולא מצאתי סימוכין לטענת עיקוב הגביהה. גם ד"ר ברק ירוחם מאוניברסיטת ת"א (אני מניח שאת מכירה או שמעת עליו) מחזיק בעמדתי וגם מנמק עם מחקרים שונים. אודה לך מאוד אם תאירי את עיני במחקר שתומך בעמדתך מעבר לנסיון האישי שעליו אני רחוק מלזלזל. אני רוצה להוסיף שבזמן האחרון אני קורא חלק מן התשובות שלך בפורם ומעריך לא רק את הידע והמקצועיות שלך, אלא גם הסיגנון, הסבלנות, זמינות התשובה וההתיחסות הראויה לכל שאלה. יישר כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
ענת פלדמן09/08/2008תודות על התשובה ו... המחמאות. אני מעריכה זאת מאד. נראה שאתה מעודכן ממני בעניין הרמת משקולות "בגיל הרך ואני מודה על העדכון בנושא. החומרים שאני נגעתי בהם בנושא אינם מהשנים האחרונות, והרי אנחנו מעדיפים לחדש ולהתחדש. אני לא מאמינה שאמליץ לילדי ללכת בדרך זו אבל בהחלט לא אחסום את שואלי השאלות ולכן - שוב תודה על ההערה וההארה.
אשמח אם תמשיך לעקוב, להאיר ולהעיר ושוב תודה !
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ
יוני09/08/2008שלום גיא. מניסיון אישי עדיף לך לעשות מתח, שכיבות סמיכה, מקבילים וכו' ללא עבודה עם משקולות. זה יותר בריא ויותר מחזק להתאמן עם משקל הגוף שלך מאשר עם משקולות. כמו כן משקולות יותר מנפחות את השריר מאשר מחזקות אותו. לפי דעתי בגלל קצב הגדילה רק מגיל 17-18 כדאי להתאמן עם משקולות. אני בן 14. מיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני וגיא
חיים10/08/2008ח'ברה אני לא יודע מה איתכם אבל אני מתאמן אם משקולות מגיל 13 וחצי וגדלתי בטירוף אני לא מבין למה אתם כל כך מפחדים מזה בעיני זה סתם שטויות שצריך להתאמן מגיל 17-18 כל עוד עובדים נכון ואם גב ישר לא קורה כלום מניסיון. ואם אתם כל כך פוחדים שיקרה משהו הכי טוב שתיכנסו לכמה אתרים ותיקראו מאמרים על אימונים ועל איך להתאמן בטוח ותחפשו כל מיני תרגילים באינטרנט שמבצעים אנשים שמתאמנים בחדר כושר וככה פשוט תעשו אותו דבר ולא יקרה לכם כלום !!! (אני בן 14 וחצי) ותאמינו לי אני לא נראה ככה!! אני נראה הרבה יותר בגלל שהתפתחתי וגדלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)