ההבדלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדלים
    יוסי
    09/08/2008

מהם ההשפעות על הגוף בין ריצה להליכה? ומה עדיף בשביל להוריד אחוזי שומן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההבדלים

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    09/08/2008

שאלה פשוטה לתשובה ארוכה, אשתדל לקצר. בריצה האימפקט על המפרקים חזק יותר, הגוף בכל נחיתה סופג עד פי 4 ממשקלו. אין ספק [ותלוי גם מה קצב הריצה] שקצב השריפה הקלורית עולה בריצה לעומת הליכה - באותו זמן נתון. כלומר אם אתה הולך חצי שעה או רץ חצי שעה אתה תשרוף יותר קלוריות בריצה, תחזק יותר את השרירים [בגלל העומסים שהם סופגים בנחיתה].אין זה אומר שאני יותר בעד ריצה. זה מאד אישי. יש כאלו שמעדיפים לרוץ, ויש כאלו שריצה לא עושה איתם חסד.
    אני תמיד ממליצה "להקשיב לגוף" וכמובן לקבוע מראש מהי מטרת האימון שלך. אם אני מבינה מהחצי השני של השאלה - מטרתך היא להוריד באחוזי שומן. אם כך נתון אחר נכנס למשוואה וזה האוכל שאתה אוכל. גובה אחוזי השומן תלוי מאד ובין היתר גם בתזונה שלנו. אכילה נכונה, מבוקרת, מכל אבות המזון, פחות סוכרים ריקים ויותר פחממות מורכבות, חלבונים, לא מטוגן, פירות, ירקות... כל אילו, בשילוב עם פעילות אירובית ואנאירובית - כזו שמחזקת את מסת השרירים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עדיף...?

יוסי
    09/08/2008

מה עדיף לרוץ חצי שעה או לעשות הליכה שעה וחצי? איפה אני שורף יותר שומן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    09/08/2008

שאלה חכמה. מה אתה מעדיף? יש כאלו שמעדיפים ללכת שעות רק לא לרוץ ויש כאלה שנהנים מהריצה. בשביל נתון מדוייק על שריפה קלורית אנחנו משתמשים בשעון דופק. בשעה וחצי של הליכה מהירה שורפים יותר קלוריות מאשר בריצה קלה של חצי שעה. אבל נתונים מדוייקים יתן שעון דופק שמותאם אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה את מעדיפה?

יוסי
    09/08/2008

מה את אישית מעדיפה? לרוץ או ללכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    10/08/2008

אם היית שואל אותי לפני שנים התשובה שלי הייתה מוחלטת שאפשר להנות משריפה קלורית מוגברת גם בלי הלחץ על המפרקים בזמן ריצה. [אימוני אינטרוולים, שינויי דפקים עם הליכות, דילוגים, ניתורים, ריצות מתפרצות קצרות טווח בלבד]
    כיום, כמטפלת בNLP ודמיון מודרך [אני משלבת את השיטות למי שמעוניין בכך יחד עם עניין האימון הפיזי] אני יודעת ש"הכל בראש", שזה מאד אישי, אני משתדלת שלא לחסום את עצמי עם כל מיני החלטות מגבילות של "ריצה הורסת את הברכיים". יש מתאמנים שבאים לעבוד על שיפור הריצה ואני זורמת איתם בהחלט. אני מאד בעד.
    אישית... אני מעדיפה לשחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו