צריך עזרה בקשר לתזונה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה בקשר לתזונה!!
    חיים
    15/08/2008

שלום לכולם שמי חיים ואני רוצה לדעת אם אני אוכל נכון במטרה לעלות במסת השריר. אני אוכל כל יום: 2700-3000 קלוריות ביום 140-160 גרם חלבונים 60-80 גרם שומנים 250-400 פחמימות 200-400 מ"ג כולסטרול חשוב לציין שאני אוכל מאוד בריא חלבונים מן החי ומן הטבע שקדים,חמאת בוטנים,עופות דגים ועוד.. כנ"ל גם לגבי השומנים ביום בערך איזה 2-3 כפות טחינה וכל אוכל שצריך לטגן מטוגן בשמן זית אני אוכל לפעמים גם חומוס לא הרבה בערך 2-3 כפות. אני מקפיד על אימונים כמו שצריך אז מה אתם אומרים זה טוב או שצריך לשפר ואני שוקל 67 ק"ג 1.81 בן 14.4 תודה לכל העוזרים!!! שחכתי לציין שכל יום אני אוכל שתי מנות או שלוש של דגנים בריאים כגון: גרנולה,שיבועלת שועל,סובין,וקונפלקס רגיל לא האלה שממתיקים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה בקשר לתזונה!!

הוספת תגובה

• עם מבחן התוצאה לא מתווכחים

אהרון
    15/08/2008

הלוואי על כולם התזונה ואורח החיים שלך.
    הערת שוליים: אין דבר כזה " אוכל שחייבים לטגן", צריך להמנע מזה עד כמה שאפשר. אוכלים מטוגן בגלל שאוהבים ולא בגלל שזה נחוץ לגוף. אם בכל זאת, לטיגון עדיף שמן קנולה על שמן זית.
    לטיגון עדיף שמן קנולה על שמן זית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    15/08/2008

נראה שאתה מודע מאד למה שאתה אוכל, ולגילך הצעיר [ולכל גיל בעצם] זה מעורר הערכה. מה בדיוק אתה צריך לדעת? מבחינת התזונה אתה בדרך הנכונה, המשך כך.
    לגבי מסת השריר -היה מודע למה שאתה אוכל לפני האימון ולאחריו [לפני - פחממות, אחרי -בשעה שאחרי חלבונים ופחממות] שים לב שאתה לא "צם" בין הארוחות [כלומר לא יוצא לך מרווח של יותר מ - 3 שעות בין ארוחה לארוחה וכמובן - שאתה שותה מספיק מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    15/08/2008

שמת לב שענינו על השאלה בדיוק באותה דקה? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!

חיים
    16/08/2008

שניכם עזרתם לי מאוד! לא ידעתי שטיגון בשמן קנולה עדיף משמן זית יפה תודה שאמרת לי. וענת אל תדאגי אני שותה כל יום בערך 2-2.5 ליטר מים וחלב יוצא לי בערך חצי ליטר לליטר זה טוב נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

חיים
    16/08/2008

היום קמתי די מאוחר בשעה 11 וחצי ככה שארוחת הבוקר הייתה די קטנה קערת קורנפלקס וזהו (חד פעמי).
    אז בארוחת הצהריים אכלתי די הרבה חלבון כדי לכפר על הבוקר שזה אומר סלט+אורז 350 גר'+2 דגים בינונים לא הענקיים האלה+שניצל+3 מלפפונים חמוצים. זה טוב?
    ובנוסף אכלתי היום הרבה מאוד לפי מחשבון התזונה זה יצא לי ככה:
    קלוריות:3448
    חלבון: 191.2
    שומן: 99
    פחמימות: 441.1
    כולסטרול: 201.5
    סיבים תזונתיים: 16.5

אני חושב שזה קצת מוגזם לא? למרות שלא הרגשתי מפוצץ או אם בטן מלאה אלא להפך הרגשתי רעב!!
    ועוד משהו כמות החלבון פה גדולה זה יכול לגרום למשהו ?? אני יודע אולי זה לא טוב יותר מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    16/08/2008

יום אחד זה לא נורא. בסה"כ אני ממליצה על "הכל במידה". ו... "דע את עצמך". כלומר - אתה יודע מה הכי טוב לך [ואתה יודע, האמן לי] ובלי להגזים עם שום דבר. יום אחד כזה לא יקרה כלום, אבל אמץ לך את עניין הכמויות ה"שפויות".
    לגבי הטיגון: מה עם מחבת טפלון? כלומר ללא שמן בכלל?? גם חביתה אפשר לעשות על טפלון
    טיפ קטן: קח קערה למיקרו, תערבב בפנים את הביצים טוב טוב, תוסיף מעט מלח וקצת חלב או כפית גבינה ושים במיקרו לשתי דקות
    את שמן הזית שמור לסלט -הויטמנים נספגים טוב יותר בגוף בשילוב עם השמן
    איך בכל זאת לטגן בשמן זית? קח עת חזה העוף, טבול אותו בשמן ורק אז להכניס למחבת.
    טפלון עדיף !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת!

חיים
    16/08/2008

ענת תודה על הטיפ אני ינסה אותו ויש לי כמה שאלות שרציתי לשאול אותך::: 1. חשבתי לעלות את התזונה שלי לבין 2900-3000 קלוריות כי ככה אני מרגיש שאני אוכל ובאמת עולה זה נכון לעשות זאת או לא? 2. אני רוצה להתחיל לעבוד יותר על טרפזים ועל התאומים השאלה שלי היא איך לשלב טרפזים באימון כתפיים??? וזה אומר אימון כתפיים רגיל (3 תרגילים) ואז להוסיף תרגיל לטרפזים ??? כנ"ל גם לגבי התאומים רק הבעיה היא שהתאומים גומרים לי את כל הכח ככה שאני מעדיף שהם יהיו בסוף, וגם חשבתי על 2 תרגילים לרגלים+אחד לתאומים. 3. אני רוצה להתחיל חלוקה של אימונים שונה כי בגלל האימון הזה של היד הקדמית הכל התבלגן לי אשמח אם תוכלי להביא לי כמה תוכניות חלוקה טובות ל-3 ימי אימון בשבוע כלומר ABC 4. לפני יומיים עשיתי אימון לחזה ולרגליים ועשיתי שכיבות שמיכה בשיפוע (רגליים יותר גבוהות מהראש) כלומר שאני עומד על קצות האצבעות ממש והגב והבטן מחזיקים את הגוף ישר במצב סטטי והידיים רחבות ואז אני יורד עשיתי 4 סטים של 15 כדי לתת קודם קצת לחזה התחתון להתרגל, ובקיצור הרגשתי את הבטן שהיא עבדה ויום למחרת הגוף היה תפוס כמו תמיד לזה אני רגיל אבל הרגשתי גם את הבטן תפוסה ממש חזק למרות שלא עבדתי עליה (עבדתי תרגילים שהבטן שם היא סטטית כמו תמיד שכיבות שמיכה, דדליפט וסקוואט ככה תמיד אני עובד ועדיין אני לא מרגיש את הבטן ככה אפילו שאני עובד עליה יום למחרת היא לא תפוסה לי. אשמח אם תעזרי לי וסליחה על החפירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    16/08/2008

תכנס למחשבון BMR על מנת לראות כמה קלוריות אתה אמור לאכול ביום. יש את זה באתר של BEOK, ועוד כמה מחשבונים ששווה לבדוק. המטרה שלי היא לכוון אותך למודעות מלאה לגבי התזונה והפעילות, המחשבונים יכוונו אותך לעשות את זה נכון.
    אתה יכול לשלב מידי פעם גם טרפזים, פעם עם כתפיים, פעם בלי, פעם להחליף. אתה מצטייר כמאד יסודי וזה מעורר הערכה מלאה מצידי - הפרפקציוניזם הזה - אתה יכול בכל זאת להשתחרר קצת ולצאת מהמסגרת. שינוי וגיון זה ממש טוב לגוף, במיוחד בתכנית אימונים עמוסה שכזו.
    מה שמביא אותי לגבי ABC - תחפור באינטרנט, יש שם כמה דוגמאות של תכנית כזאת. זה לא מופיע באתר שלי כי אני לא חובבת גדולה של עבודה עם משקל גבוה אבל זה בהחלט קיים שם בחוץ - תמצא ותעדכן אותי ואז נוכל להחליט מה התכנית שהכי טובה לך.
    שרירי הבטן שלך נתפסו [הרגשה נהדרת, אני מאד אוהבת כשזה קורה...] כיון ששינית תרגיל שלמעשה צירף לפעולה רבדים שונים של שרירי הבטן, שונים מאלו שאתה עובד עליהם בדר"כ. צריך לזכור שמעט תרגילים עובדים על שרירים ממוקדים ומנוטרלים מכל השאר. רוב התרגילים משתפים עוד קבוצות שריר וצריך פשוט להיות מודעים לזה. בתרגיל שתארת הבטן והגב משחקים תפקיד חשוב מאד של תמיכה ואיזון ולכן בלי שאתה כביכול מרגיש השרירים עובדים שם יפה. בסיום האימון הקפד על מתיחות, לכל הגוף, וגם לבטן. גם אם נראה שלא מיקדת עליה את הפעילות.
    עדכן אותי בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת !

חיים
    16/08/2008

כמו תמיד את עזרת לי! מבטיח להמשיך לעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    16/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים, לא צריך להגזים בספירה ומדידה

אהרון
    16/08/2008

אין דרך להגיע לרזולוציה של קלוריה בודדת או חלקיק גרם, כדי לא לדבר על עשירית כפי שאתה עושה. אפילו בתנאי מעבדה לא מגיעים לדיוק הזה. טוב לדעת מה אתה מכניס לפה אבל התעסקות אובססיבית במדידה ושקילה לא מקנה יתרונות אלא ביזבוז אנרגיוה מיותר (לאו דווקא אנרגיה פיזית). העיקר הוא להקפיד על תזונה נכונה ופ"ג אפקטיבית. למזלך נתקלת ביועצת יוצאת מן הכלל בפורום וכדאי "לנצל" את הידע, המקצועיות, הסבלנות ונועם ההליכות שלה. מספיק להשקל פעם בשבוע ולפי זה תוכל להעריך את מאזן האנרגיה בלי להיות כל רגע צמוד לטבלאות למאוזניים ולמחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    16/08/2008

מסכימה עם התשובה לחיים, ומודה לך מקרב לב על המילים הנעימות. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם

חיים
    16/08/2008

שניכם מדריכים נפלאים עזרתם לי מאוד וכן אני חושב שזה באמת מעייף לבדוק כל יום במחשבון כמה אני אוכל אז אני יעשה את זה 3 פעמים בשבוע רק כדי לראות שאני לא חורג ומתמיד בדרך כי כרגע אין לי תפריט כי ניסיתי בעבר ולא הלך אני לא מסתדר אם זה אז אני מעדיף פשוט לאכול בריא והרבה. תודה לכם~!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    17/08/2008

הי חמוד, בשמחה, מחשבון בודקים פעם אחת, אתה רואה פחות או יותר איפה אתה עומד ומיישם. בסה"כ אתה פועל נפלא, המשך כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו