שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    הילי
    18/08/2008

שלום, אני בת 31 והחלטתי להתחיל לעשות כושר. כשאני יוצאת להליכה לאחר מספר דקות אני מרגישה צורך עז לגרד באיזור הירכיים הפנימיות ואז התחושה מתפשטת לאזורים אחרים ברגלים. מהי הסיבה לכך? וכיצד אוכל להשלים את ההליכה בלי התחושה המטרידה. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הילי :))

ענת פלדמן
    18/08/2008

ברכות על ההחלטה לעשות כושר, אני שמחה ונרגשת בשבילך !
    אני מכירה את התופעה שאת מדברת עליה, אם כי אינני רופאה ובכל מקרה אני ממליצה לך שאם זה ממשיך תפני לעצת רופא. מניסיון עם לקוחות, גם בנים וגם בנות, זה יכול לקרות כשאת לא ממש בכושר. זו תחושה שחולפת עם הירידה במשקל, עם ההתחזקות שלך ודי מהר תשכחי שזה היה לך. יש כמה תרגילים בדמיון מודרך שאני יכולה לתת לך כהכוונה אלטרנטיבית - אם את מעוניינת אמשיך לייעץ. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הילי
    19/08/2008

תודה על התגובה הנעימה אך יש לי הרושם שאת מקשרת את זה לעובדה שאני כנראה מלאה/שמנה ואז החיכוך נוצר בעקבות שיפשוף שחל בברכיים. ובכן אני 1.64 ושוקלת 51 ק'ג (רזה,רזה) בת 31 וכשאני הולכת הברכיים לא מתחככות אחת עם השניה. אולי יש סיבות אחרות שאת יכולה לעלות על הדעת??????????? תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילי מתוקה

ענת פלדמן
    19/08/2008

הו לא, לא התכוונתי לשפשוף של הברכיים זו בזו בגלל עודף שומן. ממש לא. זו שפשפת, זה משהו אחר, והירכיים הם אילו שמתנגשות... שם התחושה היא אחרת לגמרי. את מדברת לעומת זאת [ושוב תקני אותי אבל נראה לי שזה זה] על תחושת נמלים כאלו או עקצוץ שמתחיל מעט אחרי שהתחלת ללכת [הליכה מהירה, נכון?] זה לא קשור למשקל, [איזה כיף שאת רזה !! ] זה יותר קשור לכושר ולזרימת הדם המהירה יותר בגוף עעם העלאת הדופק. נכון? מניסיון זה עובר עם הזמן, כשאת מתמידה. שזה לא יפריע לך להמשיך כי התחושה של אחרי האימון שווה את זה. יחד עם זאת אם זה עדיין ממשיך פני לעצת רופא.
    לפני שאת יוצאת לאימון ציירי לך תסריט בראש. קחי כמה דקות לנשימה ולדמיון של איך שאת רוצה שהאימון יעבור. ציירי לך את שעת האימון כנעימה, מאתגרת ומרפאה. היי כל כולך באימון המנטלי שלך, [כמובן שהתסריט הזה לא כולל את התחושה הלא נעימה ברגליים. להיפך]. התמידי בדמיון כמה פעמים לפני האימון, במקביל המשיכי להתחזק באימון הפיזי.
    עדכני אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלף תודות!

הילי
    20/08/2008

אוקיי , אשתדל להתמיד כי תחושת הגירוד מאוד הורסת לי את הרצון להמשיך. אני מסוג האנשים שלא זז מהכסא/כורסא וכו' ולפתע בגיל 31 עליתי בשתי מידות מ-34 ל-38 שזה נראה לא רע:הגוף נראה נשי יותר וילדותי פחות אבל פתאום הירכיים גדלות מעט והישבן מתחיל להידלדל אז נדלקה לי נורה אדומה. אממה - קשה לי להכנס לשגרת ספורט -יום אחד אני עושה כפיפות בטן ואחרי שבועיים מנסה אופניים בבית ואחרי חודש מנסה הליכה- שום דבר לא תופס , אין לי משמעת עצמית, בינתיים אמשיך לנסות עד שמשקלי יעלה ויכריע אותי ואאלץ להכנס לשגרה רצינית. שיהיה לך סופ'ש נעים ותודה על המענה המקצועי והנעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילי

ענת פלדמן
    20/08/2008

אל תחכי לעליה במשקל. מה שכן -אם קשה לך להתמיד באימונים לפחות הקפידי על תזונה נכונה, אכילה מתוך מודעות.
    נסי עם הזמן לנצוא לך פעילות אירובית שאת באמת אוהבת לעשות ובו תוכלי להתמיד.שחיה, הליכה, אופניים.
    אולי תחליטי ששגרת האימונים היא שאין לך שגרת אימונים. כלומר כל פעם "לכי" על משהו אחר, בדיוק כמו שכתבת, העיקר שתהיי פעילה.
    "אין לי משמעת עצמית" היא סוג של החלטה מגבילה. קביעה שחוסמת אותך. אשאל אותך שאלה רטורית: מתי החלטת את זה? הפכי את ההחלטה. הטמיעי החלטות מצמיחות, מקדמות.
    לרשותך לשאלות והכוונה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו