אימון ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון ריצה
    טלי
    18/08/2008

שלום רב, אני בת 29. גובה: 1.62. משקל: 55.5. קודם כל רציתי להודות לך,ענת, על העצות המעולות שנתת לי בנוגע לאימון ריצה: אני עושה את מה שהצעת לי כבר כחודש וחצי ואני רואה שיפור גם בהרגשה שלי לאחר הריצה וגם בזה שהצלחתי לרדת עוד 1.5 ק"ג בחודש וחצי האחרונים: התחלתי לפני כחודש את אימון הריצה כפי שהמלצת - הליכה מהירה של 5 דקות כחימום (לאחר שעשיתי מתיחות וחימום של המפרקים בבית), ריצה של 4 דקות (זה מה שאני מסוגלת כרגע), שוב 5 דקות הליכה מהירה להסדרת הדופק, ריצה של 4 דקות ואני חוזרת על זה עוד פעם אחת (סה"כ אני חוזרת 3 פעמים על שילוב של הליכה מהירה+ריצה קלה.לאחר אימון הריצה אני עושה אימון מכשירים: 10 דקות על אופני כושר, 20 דקות על מכשיר שמדמה סקי ו- 3 סטים על 3 מכשירים שונים לחיטוב הרגליים. לאחר מכן אני שוב עושה מתיחות, עושה הליכה מהירה של 5 דקות ולאחר מכן עוד פעם ריצה של 4 דקות ובסוף מתיחות. בבית אני עושה כל יום אני אימון של כפיפות בטן + תרגילים לחיטוב הישבן+ אימון משקולות (1.5 ק"ג כל משקולת). כרגע אני ממש לא יכולה להגיד שהאימון קל לי אבל אני מאוד נהנית מהריצה ומאימון המכשירים. השאלה שלי היא: האם אימון ריצה עדיף על הליכה מהירה כיון שקראתי שאימון ריצה עלול לגרום לפציעות אם עושים אותו לטווח ארוך ועל הליכה כולם ממליצים? מריצה אני יותר נהנית מאשר מהליכה מהירה - עד לפני כחודש וחצי נהגתי לצאת יום יום להליכה מהירה של שעה במשך חודשיים ולאחר שירדתי 2 ק"ג בזכות ההליכה, היתה עצירה בירידה ואז התחלתי את הריצה. בתודה מראש, טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון ריצה

הוספת תגובה

• טלי !

ענת פלדמן
    18/08/2008

ברכות על המשך הירידה במשקל ! זו בהחלט התרגשות גדולה והרגשה נפלאה !
    קראתי בעיון את האימון שלך - לעניות דעתי ההליכה והריצה הנוספת בסוף אימוני הכוח מיותרים. זה נראה לי מעייף נורא להתחיל שוב אחרי אימון מפרך שכזה. את יכולה לוותר - אולי זה יקל [ואפילו פסיכולוגית].
    לגבי הריצה: פעם גם אני חשבתי שזה "דופק את הברכיים" והייתי ממליצה לכולם רק ללכת ועוד המון פעילויות שמעלות את הדופק בלי האימפקט על הברכים [לשחות !! אם את שוחה רוצי על זה - כלומר שחי על זה...] אבל אם את לא בקטע של שחייה ואת אוהבת את הריצה את מוזמנת בחום להמשיך. [כרגיל, עם מתיחות וחימום וכל הסיפור] ברגע שאת מרגישה איזושהי רגישות בברכיים - פשוט תנוחי. כיום אני לא בעד אימוץ של "החלטות מגבילות" בבחינת "ריצה זה לא בריא". אני מאמינה שהכל מתחיל בראש, הכל זה State of mind ובהחלט יש טכניקות לבטל את ההחלטות המגבילות האלו [NLP ועוד].
    שורה תחתונה: אם את נהנית לרוץ המשיכי בכך. גוון באימון הוא טוב ונכון.
    ועוד קטנה: גם להליכה יש את הבעיות שלה. יצא עם זה אייטם ב BEOK. אז בעצם -הכל במידה.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7252

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו