שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    peri
    19/08/2008

לפני כחודשיים התחלתי לעשות הליכות למרחקים כ חמש ק"מ ל45 ד' במהלך החודשיים הרגשתי שאני מיציתי את עצמי ועלית ל11 ק"מ ל90 דקות עד כאן הרגשתי מצויין:) לפני כשבוע ראיתי מישהוא שעושה הלכה מהירה מוזרה ופשוט אימצתי את זה הרגשתי מן אתגר זה קשה קשה מאוד ההליכה היא מהירה עם הידיים והרגליים עובדות קשה מאוד מאז כל השרירים שלי תפוסים חזק של הרגליים):אני לא יודעת איזה סוג של הליכה זו?אבל היא ללא ספק קשה ומאתגרת בין לבין אני עושה ספרינט):הכל תפוס לי והאם אתם יודעים למה אני מתכוונת ואולי זה לא טוב...וזו הסיבה שהכל תפוס אצלי :(או שסוף סוף אני מרגישה שרירים HELP ME:(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ענת פלדמן
    19/08/2008

הי, יופי של שאלה. יש ענף תחרות כזה של הליכה מהירה. לדעתי זה קצת מצחיק ללכת ככה, אבל בהחלט יעיל. לפי ענף הספורט הזה בכל צעד אחת הרגליים אמורה לגעת בקרקע אחרת זה נחשב לריצה.
    השרירים התפוסים הם כתוצאה מהעליה בעצימות הפעילות, [לדעתי הרגשה נהדרת, שהגוף עבד קשה...] כדאי היה לבצע מתיחות לפני ואחרי [מעכשיו התחילי להקפיד על זה] אבל יכול להיות שהשרירים היו נתפסים למרות המתיחות - שוב מעליה תלולה בעצימות. זה בסדר, כל עוד זה השרירים שכואבים ולא מפרקים זה מצוין. לא לפחד מכווץ שרירים - זו הצטברות של חומצת חלב בשריר [ממחקרים מדובר גם על קרעים מקרוסקופיים בשריר אבל גם זה לא אמור להדאיג !]. המשיכי כעת בהליכות איטיות מעט יותר. בדומה למסאז' או לקומפרסים חמים אם אנחנו ממשיכים בפעילות זה עוזר לגוף לפזר את חומצת החלב בדם. זה עדיף מלנוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו