שאלה =]

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה =]
    לאמשנה
    20/08/2008

היי ענת, לא הייתי ממש פעיל בזמן האחרון והתחלתי לפני 3 ימים לעשות את תוכנית האימון FBW הביתית (מוכר?). במהלך ה-3 ימים האלה לאחר האימון אני מרגיש כאבים עזים בכול שריר ושריר קיימים, ואפילו כאלה שלא ידעתי שקיימים. ערכתי "מחקר" קטן והבנתי למה זה קורה- קרעים קטנים בסיבי השריר וכו'... השאלה שלי היא מה לעשות עם האימון והכאבים? האימון הוא 4 פעמים בשבוע- לעשות אותו 4 ימים רצוף ואז לא לעשות כלום ב-3 הנותרים? להתאמן כשעדיין יש כאב או לשבת כמו פדלאה עד שהוא יעבור? תודה =]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה =]

הוספת תגובה

• לאמשנה יקר

ענת פלדמן
    20/08/2008

מה אתה בדיוק עושה בתכנית הזאת? האם היית פעיל גם לפני כן?
    שרירים תפוסים זה סימן לעבודה עצימה שהגוף לא היה מוכן לה. לא הגיע מספיק מהר חמצן לשריר, הצטברה חומצת חלב, נוצרו קרעים מקרוסקופיים וכואב. עכשיו כשכואב [ולא צריך להיבהל מהכאב הזה] אל תנוח לגמרי. אימון של 4 פעמים בשבוע יכול להיות יום כן יום לא. לא רצוף, תתחיל שוב בעצימות נמוכה יותר. [לדוגמא: למי שתפוס מריצה אני ממליצה קודם ללכת מהר.] באופן פרדוקסלי הכאב יחלוף יותר מהר אם תהיה בתנועה [ותעזור לשרירים לפזר את חומצת החלב בדם] מאשר אם תנוח. מחכה לשמוע איף איט מייקס סנס בשבילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לאמשנה
    20/08/2008

בנוסף לאימון שאני מדבר עליו אני עושה גם ריצה מאומצת\מתונה\גם וגם בכול יום ודווקא עם הריצה אני מסתדר טוב מאוד בלי כאבי שרירים אבל האימון שאני מדבר עליו הוא אימון כוח עם משקוליות הוא בערך כזה: לחיצות כתף, סקוואט, מכרעיים, כפיפות מרפקים, קיקבאק, פטישים, משיכת כתפיים (לטרפזים), וכו'.. כלומר האימון כוח הוא זה שאחריו יש לי את הכאבים. אז את אומרת לעשות את האימון יום כן יום לא 4 פעמים בשבוע? ואם הכאב נמשך יותר מיום וההפרש של יום כן יום לא, לא מספיק כדי להעביר את הכאבים? שמעתי שזה גם עובר ככול שנעשים פעילים יותר, זה נכון? תודה =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    20/08/2008

כל מה שאמרת, אם ביום האימון עדיין מאד כואב תוריד את המשקל או שתנוח עוד יום. זה גם בסדר. תקשיב לגוף שלך, אתה יודע הכי טוב. זה אימון מאד עצים, או שתרד ל - 3 פעמים בשבוע או שתוריד משקלים. בכל מקרה זה ילך ויהיה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! =]

לאמשנה
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו