מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוברוני22/08/2008
היי, אני מתאמן כבר מספר חודשיים על חיטוב, ואכן אחוז השומן שלי בגוף יחסית נמוך, פחות מ-10. אך הבעיה היא שעדיין אין ממש ריבועים וגם הידיים והחזה לא נראים חטובים. שמתי לב שיחסית יש לי הרבה עור לעומת אנשים אחרים שנראה שמכסה את זה ומפריע לחיטוב. זה יכול להיות? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ענת פלדמן22/08/2008הי, ברוך הבא לפורום... שאלה מעניינת, יש לי כמה משל עצמי ברשותך.
1. האם היו שינויים במשקל שלך בחודשים האחרונים [ירידה דרסטית למשל?]
2. האם אתה מקפיד על תזונה מאוזנת - כלומר האם אתה מודע למה שאתה אוכל?
3. אחוז השומן מצויין. אילו תרגילים אתה בדיוק עושה? יכול להיות שעבודה עם משקלים גבוהים תועיל.
באופן כללי כדאי לדעת שלא לכולם יש קוביות בבטן, הרבה מזה זה גנטי. "הרבה עור"? אני צריכה לראות את זה. "הרבה" זה מושג יחסי, קשה לי בשלט רחוק ועל "עיוור" לתת חוות דעת.
אשמח לקבל תשובות ועוד: גובה, גיל, משקל.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני22/08/2008אני מתאמן כבר מספר שנים בחדר כושר 3 פעמים בשבוע עם משקלים גבוהים. לפני כ-4 חודשים החלטתי להתחיל בתהליך של חיטוב ולכן התחלתי לבצע אימונים אירוביים ותזונה מאוזנת, ואכן הייתה ירידה במשקל ובאחוזי השומן. אני בן 20 גובה-1.92 ושוקל 80 ק"ג. חשוב לי לציין שירידה דרסטית במשקל לא הייתה כ-4 ק"ג לכל היותר. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני
ענת פלדמן22/08/2008תודה. אז אם אני מבינה נכון מה שבעצם מפריע לך, זה שעדיין לא בנית מסת שריר ואתה לא מספיק "מחוטב" , ושיש שכבת עור. נכון?
זה נשמע שאם תמשיך בדרך שלך [4 חודשים זה יפה, אבל תמשיך] זה ישתפר. אולי תרצה לשתף אותי בדיוק מה אתה אוכל כי חוץ מהנתון האניגמטי של התזונה המדוייקת נשמע שאתה עושה בדיוק את מה שצריך
שוב, קוביות בבטן אין לכל אחד...
ועוד, האם העור שאתה מדבר עליו זו תחושה אובייקטיבית או שנבדקת על ידי רופא?
ועוד: אילו תרגילים אתה עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני22/08/2008אני אוכל כ-2500 קלוריות ביום ומקפיד על כ-130 גרם חלבון ביום. אני מבצע 3 אימוני כוח A,B ופעמיים בשבוע ריצה של 6 ק"מ ועוד פעם אחת בשבוע אופניים. מבחינת העור, זו השארה שאני העלתי מכיוון שאחוז השומן הוא נמוך, אך הגוף עדיין לא נראה מחוטב. האם כדאי להפסיק עם החיטוב ולאכול יותר במטרה להעלות במסת שריר? או שלחכות עוד? נראה לי שיש מספיק מסת שריר, וכמו כן גם המשקלים שאני מרים דיי גדולים, הבעייה האמיתית היא החיטוב, למרות אחוז השומן הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן22/08/2008רוני, אם תאכל יותר זה לא יעלה את מסת השריר. אתה אוכל מצוין, וודאי לימים של ריצה. אל תפסיק עם האימונים האנאירוביים. הם חשובים. האם אתה מתאמן בחדר כושר או לבד? אם זה בחדר כושר ויש מדריך טוב שיכול אולי לשנות לך את האימון מידי פעם ולגוון כדאי להיצמד אליו. אם זה בבית נדבר על זה יותר בהרחבה. מסת שריר צריך לשמר ולעבוד עליה, אל תפסיק.
עוד דבר: לפני האימון - כשעתיים לפני תקפיד על אכילת פחממות, וכשעה אחרי - פחממות וחלבונים. חשוב לפרוס בחכמה את סך הקלוריות במשך היום. האם אתה עושה זאת?
האם יש לך מספיק ירקות ופירות בתפריט?
עניין העור כנראה באמת קשור לתחושה שלך,
נראה לי שלהמשיך כרגיל, עשה פיין טיונינג לתזונה
נמשיך לחכות ולראות אם יש שיפור
עדכן אותי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני22/08/2008אני מתאמן בחדר כושר ואני מקפיד על גיוון התרגילים, כנראה זה עניין של סבלנות. כמו כן אני מקפיד על חלבון אחרי האימון וגם במהלך היום. תודה רבה בכל אופן ואני התעזר בסבלנות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן22/08/2008אני בטוחה שהכל בסדר, מחכה לשמוע עדכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)