מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי!עומר24/08/2008
אני בן 18 ומתאמן כבר שנתיים בבית, בנוסף לשנתיים קודמות במכון כושר. הבעיה שלי היא שכבר די הרבה זמן אני לא מצליח להעלות את המשקלים וכנראה בגלל זה אני לא עולה במסת שריר. הזנחתי בשנה האחרונה בערך את האימונים האירוביים כדי לא לרדת במשקל (רק פעם בשבועיים על אליפטיקל) והתמקדתי באימוני כוח. יכול להיות שזו הסיבה לבעיה? או שאולי יש סיבה אחרת? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עומר
ענת פלדמן24/08/2008ראשית חבל שאתה מזניח את האימונים האירוביים. הם לא באים על חשבון מסת השריר שלך, הוסף אותם לפעילות השבועית שלך ופשוט בימים שאתה מתאמן תאכל יותר על מנת להכניס לגוף את האנרגיה שהוציא.
1. האם אתה אוכל נכון מזין ובריא?
2. הגדר "די הרבה זמן"
3. מה בדיוק הבעיה: שאתה לא מספיק מנופח מבחינת השרירים או שאתה לא מצליח להעלות משקלים? ושוב: האם אתה אוכל נכון לפני ואחרי אימון?
ככלל: שאף לאיזון בחיים שלך. הכל במידה ולא בהגזמה. רצוי לשלב את האירובי והאנאירובי ולא להגזים באחד על חשבון האחר.
מחכה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת!
עומר24/08/2008דבר ראשון, ענית ממש מהר, תודה! נראה לי שאני אוכל די טוב: חלבונים, פחמימות, פירות וירקות וכו'... נגיד, אחרי האימון אני אוכל בננה ואז אחרי עוד 10 דקות קופסת טונה, פיתה וחצי (אני לא בטוח אם זה הפחמימה ה"נכונה") ו-2 פרוסות לחם מקמח מלא. "די הרבה זמן" זה משהו כמו 6-12 חודשים שאני תקוע פחות או יותר על אותם משקלים. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לנפח שרירים. אולי זה מבנה גוף או משהו כזה... בכל מקרה, את צודקת לגבי האיזון בין אימון אירובי לאנאירובי, חבל שלא חשבתי על זה קודם. אבל יכול להיות שכושר אירובי לקוי גורם לכושר אנארובי לקוי? שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן24/08/2008לא, אין קשר בין השניים, לא ממש. פשוט חבל שהזנחת וכדאי לחזור לפעילות. מה שכן - אני כמעט בטוחה שאחרי כחודש של שילוב שפוי של אירובי ואנאירובי כן תתחיל לראות תוצאות בבניית מסת השריר מירידה באחוזי שומן. מעט סדר בתזונה:
לפני הפעילות, כשעתיים לפני - הפיתות [עדיף מקמח מלא] - ראיתי שציינת לחם מקמח מלא. זה מצויין. אם לא מסתדר לך אתה יכול חצי שעה לפני גם בננה או משהו קל בסגנון. אחרי האימון פחממות וחלבונים. טונה זה באמת מעולה,או ביצה, אורז מלא או פסטה.
האם אתה יודע כמה אחוזי שומן יש לך? מה הגובה ומה המשקל?
אני מתחילה לעבוד עד הלילה אז אוכל לענות אחרי חצות או מחר בבוקר. בהבטחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמממ
עומר24/08/2008אין לי מושג כמה אחוזי שומן יש לי... איפה אפשר לבדוק? אפשר גם בקופת חולים למשל? הגובה שלי הוא 1.82 והמשקל 70 קילו. גם לאדם רזה יחסית כדאי להוריד אחוזי שומן (אם הם גבוהים)? רגע, לא הבנתי, שעתיים לפני האימון כדאי לאכול פחמימות מורכבות, חצי שעה לפני פחמימות פשוטות ואחרי האימון מורכבות בשילוב חלבונים? דרך אגב, שמעתי שכשעה לפני השינה כדאי לאכול רק חלבונים בלי פחמימות, זה נכון? ובאימון האירובי, פעמיים בשבוע על האליפטיקל במשך 20 דקות אמור להספיק? וואי הרבה שאלות יש לי היום D: .... ועבודה מהנה ענת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עומר
ענת פלדמן24/08/2008יש מחשבונים באינטרנט שאתה מזין נתונים וזה נותן לך אחוזי שומן, לא צריך לרוץ לקופ"ח בשביל זה. אתה באמת במשקל מצוין לגובה אבל תמיד כדאי לדעת אחוזי שומן שנובע גם ובעיקר מהתזונה שלנו. יש כזה מושג שנקרא skinny fat אני בטוחה שאתה לא כזה [כאלו שנראים רזים אבל באחוזי שומן גבוהים] שווה לבדוק.
כדאי לאכול: כשעתיים לפני םחממות מורכבות או [!!] חצי שעה לפני בננה או יוגורט או אפילו 2 קוביות שוקולד מריר. מישהו שמתאמן ב -6 בבוקר לא מצפים שיקום לאכול פסטה ב - 4... וכשעה אחרי חלבונים ופחממות. כן.
לא שמעתי על חלבונים או פחממות לפני השינה. מומלץ לא לאכול לפני השינה אלא כמה שעות לפני - זה מכביד. בדיאטת הרזיה אני ממליצה לסיים לאכול ב - 7 בערב.
20 דקות פעמיים בשבוע? עדיף מכלום אבל עדיף עוד. למה לא כל יום לפני האימון האנאירובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב :)
עומר25/08/2008בדקתי באיזה מחשבון באינטרנט ויצא לי 14.8% שומן, שזה נראה לי (כמו בפרסומת הזו) "טוב אבל לא מצויין" חח. דרך אגב, איך המאזניים במכון כושר יודעים כמה אחוזי שומן יש לך? אני מעדיף אימון אירובי לא לפני האימון האנאירובי בגלל שפעם הייתי עושה את זה והפסקתי כי זה עייף אותי. לגבי המשקולות, נראה לי שיש לי רעיון. בתרגילים שאני יותר תקוע בהם אני דווקא אוריד במשקל כדי "להתחיל מהבסיס", ורק אח"כ אני אעלה. נשמע טוב? וכשחושבים על זה, ענית לי 3 (!!!) פעמים אתמול, אז שוב תודה על כל העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עומר
ענת פלדמן25/08/2008מסכימה עם כל מה שאתה כותב. וכמו שחשבתי יש מקום להוריד מעט באחוזי השומן ואז תראה תוצאות. בחדר הכושר יש כנראה אלקטרודות כאלו במשקל שיכולות לתת סוג של אינדיקציה, זה לא ממש מדויק.
אין בעיה, עשה את האימון האירובי בזמן אחר, בלבד שתעשה אותו . רעיון המשקולות נשמע הגיוני.
ומה זאת אומרת: שאלת אז עניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה עוד שאלה קטנה
עומר25/08/2008כשאת אומרת "וכשעה אחרי האימון חלבונים ופחממות", זה אומר שצריך לסיים לאכול אותם תוך שעה או להתחיל לאכול שעה אחרי שנגמר האימון? (אני שואל כי זה לוקח לי איזה חצי שעה לאכול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן25/08/2008זה טוב שאתה אוכל לאט ! תוך כשעה מסיום האימון תתחיל. המהדרין ממליצים על שתיית כוס חלב כרבע שעה אחרי. שיהיה, בעיקרון שילוב תוך שעה. אם אתה אוכל חצי שעה אחרי האימון זה גם בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)