אחוז שומן שמתמקד באזור 'הבטן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוז שומן שמתמקד באזור 'הבטן.
    אבי
    30/08/2008

שלום רב, יש לי בעיה שמציקה לי מאוד בתפקוד היום יומי. לפני מספר חודשים/שנים הייתי ילד שמן מאוד והחלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהרזות, וכך הייה. כיום אני נמצא במשקל של תת משקל אבל אינני מרגיש כך. אם נלך לפי מספרים אז אני נחשב כתת משקל בהפרש של 3-4 קילו ( שוקל 44 ק"ג ), יש לי עצמות דקות וחלשות ורוב הגוף שלי רזה ואף הצלעות בולטות כמו אנורקס ( ואינני אחד כזה ). הבעיה המרכזית שרוב אחוז השומן נדבק ומתמקד באזור הבטן התחתונה (אולי בגלל שאני נמוך) ותאמינו לי שיש לי כרס גדולה. בחודשים האחרונים אני עושה כמעט כל יום בסביבות ה 200 כפיפות בטן ואני עדיין לא מצליח להוריד את אותו אחוז שומן גבוה. כבר אינני יודע מה לעשות, אני קצת מיואש ואפילו פוחד מכיוון שאם אני יתחיל לעשות שוב פעם דיאטה וריצות וכ"ו אני יגיע למצב מסוכן של אנורקסיה. איזה תרגילים חוץ מכפיפות בטן/שכיבות סמיכה יכולים לעזור? צריך לזכור שאין לי הרבה זמן להתמקד בכושר גופני מכיוון שהצבא משפיע על הסדר והתפקוד היום יומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    30/08/2008

אופטימיות בבקשה. אין ירידת שומנים נקודתית. על מנת להוריד את אחוזי השומן בבטן - רק כפיפות בטן פשוט לא יעזרו. הם אולי יחזקו את הבטן אבל בשביל "להמיס " את השומנים לא די בכך.
    תזונה נכונה או יותר נכון נבונה. כלומר לאכול דברים בריאים בשילוב עם פעילות אירובית ואנאירובית [בשילוב עם תרגילי החיזוק] יורידו בהדרגה [וזה תהליך, וטוב שזה תהליך ולא ב"זבנג וגמרנו"...] את אחוזי השומן בגוף ואת הבטן.
    מהם אחוזי השומן שלך [יש מחשבונים פשוטים באינטרנט לפי משקל גובה והיקפים. הזן את הנתונים וחזור אלי עם מספר?]
    גובה?
    גיל?
    יש כזה מונח שנקרא "סקיני פאט" כלומר "רזה שמן". אנשים שהם נראים רזים מאד אבל בגלל תזונה לא נכונה [הרבה ג'אנק] וחוסר פעילות יש להם 30 אחוזי שומן ואפילו יותר. זה לא בריא. אני לא יודעת אם אתה בקטגוריה אבל שווה לדעת מהם אחוזי השומן שלך.
    שורה תחתונה: רק תרגילי חיזוק זה לא מספיק
    חזור אלי עם הנתונים ונבנה לך ביחד תכנית תזונה ואימון מתאימים
    מחכה לשמוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת.

אבי
    30/08/2008

שלום רב, קודם כל תודה על ההתייחסות. בקשר לשאלותיך, להלן התשובות: גובה: בסביבות ה- 1.57/8 גיל: 19 משקל: 44 אני משתדל לאכול כמה שיותר דברים בריאים, אבל אני בן אדם שקצת קשה לו להתמיד בתזונה נכונה ובשעות נכונות ועם כל החישובים של הקלוריות, מה גם שעכשיו אני נמצא בצבא ורוב האוכל עשוי שמן למרות שאני משתדל לאכול כמה שיותר פירות וירקות שם ואת השאר באופן מתון ונכון. בקשר לאחוזי שומן שלי להגיד לך את האמת אין לי מושג איך להגיע למחשבונים ולברר את זה, האם אני צריך לחשב עיקפים? כי אין לי מושג איך. אבל מה שכן שאני נראה ממש רזה, ורוב האנשים שפוגשים אותי אומרים שאני נראה כל הזמן חיוור ( תמיד נראה ככה, התרגלתי ) ורזה - ממש רזה, ואני כל הזמן אוכל סרטים על זה כי אני חושב שיש לי כרס ממש גדולה ואפילו על גבול של שמן. וכן, להגיד לך את האמת אני כמעט ולא עושה פעילות. משתדל לעשות באופן קבוע בסביבות ה 200 כפיפות בטן ביום ( כמובן שיש ימים שלא יוצא לי ). מחר אני חוזר לצבא ואת האמת הקטע הזה ממש מפריע לי, אני פוחד לאכול כי אני לא רוצה לחזור למה שהייתי לפני כמה חודשים/שנים. לא יכול להתמיד בכושר גופני בכל יום בגלל לוח הזמנים של הצבא ועייפות שנופלת עלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    30/08/2008

נתחיל מזה: בשביל לחשב את הערכת אחוזי השומן שלך אני צריכה ממך מדידות היקפים [עם סרט מדידה פשוט, תראה אם לאמא שלך יש מארגז התפירה שלה]:
    היקף ירכיים [בחלק הרחב]
    היקף מתניים
    היקף הגבולות העליונים של עצם הכסל [בקו החגורה]
    את הנתונים האלו אכניס למחשבון ביחד עם הגובה המשקל והגיל וזה יתן לנו אינדיקציה.

ועוד: נכון לעכשיו מה שאתה עושה לא יביא אותך למטרה שלך. 200 או 400 כפיפות בטן. כדאי לעשות שינוי, וגם במסגרת הצבא זה אפשרי. נעבור בהמשך על סדר היום שלך ועל מה מגישים שם ומה מוכרים שם [בשקם יש יוגורטים?!?!] ונראה איך עושים את זה.

כיון שאני לא רואה אותך אני יכולה רק להתרשם ממה שאני קוראת. "אני כל הזמן אוכל סרטים על זה כי אני חושב שיש לי כרס". עצם ההתעסקות, הטענת הסרטים השליליים ממקדת אותך לדברים שאתה פחות אוהב בעצמך. כולנו לא מושלמים. אבל התמקדות בשלילי לא עושה לנו טוב. נסה לראות את הדברים החיוביים שבך. וגם עכשיו, הרי פנית אלי ואנחנו עומדים לעשות שינוי מסויים גם מעשי [שינוי הרגלי אכילה, ספורט] אבל גם מחשבתי. אפשר להתמקד בטוב ולא חובה להיות בדאון מהפחות טוב. אני לא מצפה שזה יקרה ברגע, זה תהליך, אבל אני זורעת לך מחשבה ראשונית בנושא.

נתחיל מאחוזי השומן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו