מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להיות כמו מייקל לואיסיוסי31/08/2008
שלום לך ענת אני בן 22 גובה 1.80 שוקל 75 ק"ג אני מאוד רוצה גוף כמו מייקל לואיס, איך אפשר לעשות זאת? תראי את סדר היום שלי ותגידי עם אפשר להיות כמו מייקל.... ככה: התפריט שלי בבוקר : 3-4 ביצים (רק את הלבן) סלט ירקות ,2-3 פרוסות לחם ,וגבינה לפעמיים. . צוהריים : פחממות:אורז או תפוח אדמה או פסטה בשר : עוף או שניצל (חזה עוף) בערב( אחרי האימון) סלט ירקות, 2-3 ביצים רק את הלבן, טונה, וגבינה ,ו2-3 פרוסות לחם ופרי האימונים שלי ככה : ראשון גב יד קדמית ויד אחורית ובטן שני חזה כתפיים ובטן שלישי מנוחה רביעי -כמו ראשון חמישי מנוחה שישי ריצה 30-40 דקות +סטים של בטן שבת ריצה 30-45 דקות תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להגיד את דעתי
גיא...31/08/2008זה נשמע קצת פאתטי. מה זה להראות כמו מייקל לואיס . [משהו שלמדתי מענת] "אל תשאף להיות מישהו אחר" תשאף להכי גבוה שלך , בלי לחקות אותו . וגם זה טיפה גנטי גם אם תואכל את אותם הדברים שהוא אוכל אתה לא תהיה כמוהו כי אתם שונים, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים!
חיים131/08/2008שמע אני מסכים אם גיא בכל מילה גנטיקה זה לא תלוי בנו כל אחד והגוף שלו יש אנשים שיהיו על אחוז שומן נמוך ומתאמנים כמו שצריך תקופה ארוכה ולא יראו להם קוביות ויש אנשים שאחרי חודש-חודשיים כבר מתחילים לראות קוביות זה הכל גנטי! בהצלחה בהמשך הדרך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חיים וגיא
ענת פלדמן31/08/2008אני ממש גאה בכם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי - מייקל
ענת פלדמן31/08/2008זה נפלא לרצות להיות כמו מישהו אחר -כל עוד אתה שומר על האני שלך [הפנימי]. מסכימה עם גיא [תודה גיא] ו לגבי להיות הכי טוב שאתה יכול, הכי "אתה", ואני גם מסכימה ומברכת אותך על הרצון שלך לשאוף למי שלדעתך הוא בטופ. יחד עם זאת שווה לעשות תאום ציפיות [תודה חיים] כי לא תמיד הגנים שלנו מאפשרים לנו גם אם ממש ממש נשתדל.
ולשאלתך:
לגבי התזונה ארשום לך את ההערות והשינויים שלדעתי כדאי לאמץ למען הבריאות שלך [וכן, גם בשביל לתרום להורדת אחוזי השומן והמטרה להיות כמו מייקל]
בוקר: עדיף לחם מדגנים, גבינה - עד 5 אחוזים
צהרים: עדיף אורז מלא, חזה עוף לא מטוגן
הוסף פרי אחהצ
בערב: לדעתי אכלת מספיק ביצים, לחם מדגנים.
לגבי האימונים:
זה נשמע בסדר גמור, הייתי מוסיפה אולי עוד אימון אירובי [יש לך רק שניים אחד בשישי ואחד בשבת?]
האם יוצא שאתה עובד על חזה וכתפיים רק יום אחד?
ה BMI שלך הוא 23.1 שזה משקל תקין, אבל יש אולי מקום לרזות - וכראה להוריד באחוזי השומן.
הייתי שמחה לדעת כמה אחוזי שומן יש לך [תוכל למצוא את המחשבון באינטרנט? אסור לך להפנות אותך דרך הפורום]. אם אתה לא מוצא תגיד לי
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
יוסי01/09/2008בקשר לאירובי אני עושה פעמיים בשבוע שישי ושבת, זה לא מספיק? והחדר כושר, שאלת אותי אם אני עושה פעם בשבוע חזה וכתפיים אז התשובה שלי שאני מחלק את זה ככה: שבוע אחד אני עושה ראשון ורביעי : יד קדמית ויד אחורית ויום שני אני עושה כתפיים וחזה. זה אומר שבשבוע אחד יוצא לי כתפיים וחזה פעם בשבוע ויד קדמית ואחורית פעמיים בששבוע ושבוע לאחר מכן אני עושה ראשון ורביעי כתפיים וחזה ויום שני יד קדמית ואחורית הבנת? האם זה טוב ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה
ענת פלדמן01/09/2008לדעתי עדיף אירובי 3 פעמים בשבוע ובמרווחים [זה לא חובה] אבל כן כדאי לשלב עוד יום בשבוע, אם אתה יכול. לגבי האנאירובי: זה לא ממש אפקטיבי אם על קב' שרירים מסוימת אתה לא עובד במשך שבוע שלם. שווה להגיע לשגרת אימונים שבמהלכה אתה עושה יום כן יום לא על כל קבוצות או על רוב השרירים. יש מצב לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
יוסי01/09/2008לא הבנתי.. מה הכוונה שלך שאת אומרת ,זה לא ממש אפקטיבי אם על קב' שרירים מסוימת אתה לא עובד במשך שבוע שלם. שווה להגיע לשגרת אימונים שבמהלכה אתה עושה יום כן יום לא על כל קבוצות או על רוב השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי
ענת פלדמן01/09/2008זה אומר ששלושה ימים בשבוע [למשל שני רביעי ושישי] אתה עושה אימון אנאירובי, אימוני כוח, על פלג גוף עליון, בטן ורגליים. ביום שני, ביום רביעי וביום שישי [יום כן יום לא] בעצם על כל השרירים.
ואז נניח בראשון שלישי וחמישי אתה עושה אימונים אירוביים [למשל הריצה].
זה נראה לי הכי מאוזן.
זה מסתדר לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משנה?
יוסי02/09/2008למה זה כל כך משנה ואי אפשר לעשות נגיד סוף שבוע אירובי ותחילת שבוע חדר כושר? מה זה כל כך משנה? ועוד שאלה למה שתיה מוגזת זה לא בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך...
יוסי02/09/2008לפי התוכנית שלך שאת אומרת שני רביעי ושישי חדר כושר וראשון שלישי וחמישי אירובי זה אומר שרק יום שבת מנוחה האם מספיק לדעתך רק יום אחד בשבוע מנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן02/09/2008זה מספיק, במיוחד שהאימונים מחולקים ומאוזנים ואתה לא בתחילת הדרך.
זה די חשוב החלוקה והמנוחה כי למעשה בימים שאתה לא עוסק בפעילות האנאירובית אתה מאפשר לשרירים לנוח, לבנות את עצמם מחדש, להמיס בדם את חומצת החלב שאולי הצטברה ולהיות מוכנים להמשיך להיבנות.
רצוי שלא לשתות משקאות מוגזים כיון שיש בהם חומצה פוספורית [וודאי בקולה] שפוגעת בסידן שבעצמות מה שעלול לימים לגרום לאוסטיופרוזיס. פעם ב זה בסדר, לא בהגזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד
ענת פלדמן02/09/2008כמובן שאם לא מתאפשר לך באמצע השבוע לעשות אימון אירובי כלל זה בסדר גמור לעשות בשישי ובשבת. אל תפסיק. אם אתה יכול לארגן את הפעילות מעט אחרת זה עדיף.
כמאמנת כושר אני עושה את כל הפעילות [כל הפעילות ] עם המתאמן. ובימים עמוסים בקליפורניה [אינשאללה שיגיעו במהירה גם כאן ] הייתי עושה גם שישה אימונים ביום - רובם ככולם שילוב של אירובי ואנאירובי. עם תזונה נבונה ועם מינימום מנוחה [כן, עבדתי גם בשבת, שם זה ראשון] זה היה ממש בסדר.
אז אתה יכול רק יום אחד לנוח, ואפשר לעשות יומיים רצוף אימון אירובי, עדיף לעשות את זה מאוזן מעט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)