מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי ענת וכולםגל03/09/2008
מקבל בברכה את הזמנתך מהפורום השכן. כזכור, אני בן 40 סובל מעודף משקל (110 ק"ג על 1.85 מ' גובה). התחלתי לפני כחודש דיאטה עשירה בסיבים מבוססת על פירות וירקות טריים, מעט קטניות ומעט בשר. 1200-1400 קלוריות ביום, בינתיים ללא תוצאות על המשקל. אני משלים את הדיאטה ב-1/2 שעת פעילות אירובית על מכשיר "אליפטיקל" ביתי ובנוסף, אם אני לא ממהר אני מוסיף כ-1/2 שעה של הליכה מאמוצת ביום (מרחק שממילא אני צריך לעבור אבל בימים האלה אני עושה את זה ברגל, בהליכה מהירה). הזמן היחיד שיש לי להתאמן זה מוקדם בבוקר לפני שבני הבית האחרים מתעוררים. כפי שכתבתי שם, זה הזמן היחיד שאני יכול להקדיש לכושר. ענת, הצעת להוסיף תרגילי בניית שריר שעל פניו נשמע טוב. כרגע בשל אילוצי קריירה+משפחה לא בא בחשבון חדר כושר ו/או בריכה. בעוד כחודשיים תהיה לי אפשרות לקנות לבית 2-3 מכשירים נוספים לעבודה על שרירים/כוח. השאלה מה אם בכלל אפשר לעשות עד אז? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא בצל קורתנו
ענת פלדמן03/09/2008כן, רצוי מאד להוסיף תרגילים אנאירוביים. בזמן שאתה מוריד במשקל [אפילו את הקילו הזה] 70 אחוז זה שריר ו-30 אחוז שומן. אנחנו לא רוצים לאבד מסת שריר ולכן במקביל מומלץ לחזק את השרירים ולבנות אותם. בנוסף, ברגע שאתה עובד על מסת השריר שלך השריפה הקלורית היומית שלך במנוחה [BMR] עולה.
אתה בפירוש לא חייב לקנות מכשירים ולהיכנס להוצאה כלכלית, וגם אם כן - בינתיים יש בהחלט מה לעשות.
פוש אפ. תתחיל בשלושה סטים של 10 פעמים כשכל פעם הידיים ברוחב אחר על הקרקע - שינוי זויות עבודה.
שכיבה על האמות, [כמו פוש אפ אבל על האמות] בטן מוכנסת וטוסיק ישר. קח זמנים. בהתחלה זה קשה, המטרה היא להישאר בתנוחה דקה וחצי. זה עובד על זרועות, גב, בטן
בטן: הוצאתי מאמר נחמד לבנות, כולם כבר מכירים אותו כאן. זה כמובן גם לבנים וגוון לכפיפות הבטן היעילות אך המייגעות
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317
לעת עתה זה מספיק. שלב זאת כל יום [זה מוסיף א ו ל י 10 דקות לאימון אבל יכול לעשות את כל ההבדל
לדעתי אין לך שום ירידה בהקפים כי לפי האימון שאתה מתאר שעשית עד עכשיו לא עבדת על השרירים [למעט שרירי הרגליים באליפטיקל וזה נפלא, המשך]
האם יש לך משקוליות? גם בקבוקי מים קטנים שאתה אוחז בהם במהלך האימון האירובי שלך. זה מעלה את הדופק ומגביר את עצימות האימון - ככלל כדאי להגביר את העצימות על האליפטיקל ואולי אפילו לגוון. לצאת לריצה מידי פעם בבוקר?
השתדל לאכול כמה שפחות בשעות הערב, לאכול אבל מעט. במיוחד כשהאימון הוא בבקרים. לארוחת בוקר אני ממליצה ללכת על ביצה עם ירקות. ארוחת עשר, ארוחת צהרים כמו שאתה אוהב עם הטופו, קינואה [שנחשב חלבון, לא הרבה יודעים זאת] ארוחת ארבע וארוחת ערב. שלא יהיה מצב שאתה לא אוכל יותר משלוש שעות רצוף. זה חשוב למטבוליזם שלך ולשריפת השומנים. זה לא ממש משנה אם זה 1200 או 1600. גם ב 1700 קלוריות אתה תרזה ובלבד שלא "תצום".
לשתות מים ר ק מים.
אם אתה לא מספיק לעשות את תרגילי הכוח בבוקר שמור אותם לשעות אחה"צ, זה רק כמה דקות והילד לידך. זה באמת נחמד, נסה זאת.
זו התורה על קצה המזלג [תרתי משמע]. תמדוד היקפים, תישקל היום, תתחיל עכשיו ורק עוד שבוע להישקל שוב. וכמובן לשאול שאלות במידת הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, המון תודות על התשובה המושקעת
גל04/09/2008את 10!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובשמחה :)
ענת פלדמן04/09/2008מחכה לשמוע על התקדמות והצלחות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)