מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת פלדמןרינת אטיאס05/09/2008
היי עינת.. הייתי נורא מעוניינת לקבל את עזרתך..לפני כן אתן לך רקע עליי.. שמי רינת..אני בת 16..כרגע אני נמצאת בתת משקל לאחר דיאטה קיצונית שגרמה לי לאיבוד מסת שריר אני מטופלת אצל דיאטנית ואני בתהליך השמנה....אני צריכה לשלב ספורט אבל אני לא יכולה לעשות הליכות כי הרגליים שלי מתנפחות אחרי שאני הולכת אפילו כמה צעדים...לאחר הבדיקות שעברתי הוחלט שהגוף שלי לא יכול לסחוב את המסה שלי בגלל שאבדו השרירים...נקבע לי שעליי לעשות פעילות בונה שריר לעליית המסה ולחיזוק הרגליים הכפות רגליים והעצמות... הבקשה שלי היא לקבל הסברים ממך לתרגילים שאני יוכל לעשות בבית ושיחזקו לי את השרירים בחלק גוף תחתון וכפות הרגליים בלי הליכות אפילו דברים שדורשים רק מאמץ פיזי יש לי הרבה כוח רצון להתמיד....אני ממש יששמח אם תעזרי לי בעקבות המומחיות שלך בתחום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת יקרה
ענת פלדמן05/09/2008תודה על פנייתך, כולי תקווה שנוכל לעבוד יחד ולהתקדם ותוכלי לחזור לפעילות רגילה כמה שיותר מהר.
שאלה ראשונה לפני שנתחיל: האם את שוחה? אפשר לעשות פעילות מצויינת בבריכה לחיזוק פלג גוף עליון ותחתון. אם יש לך בריכה ליד הבית אוכל לכוון אותך לתרגילים במים, זה לא סותר את התרגילים בבית.
האם יש לך משקוליות לרגליים? כמו "צמיד" כזה ששמים על שורש כף הרגל. זה יכול לעזור בהמשך, כשנעלה את עצימות התרגילים
יש לי תחושה שאני נכנסת כאן לתחום אפור של המלצות בשלט רחוק, במקרה שדווקא השגחה צמודה על דיוק התרגילים יהיה מתאים ונכון יותר.
האם תרצי לפנות אלי ישירות ונוכל לעשות זאת במסגרת אישית? אני בנוסף זקוקה לעוד מידע רפואי, עד כמה שניתן.
בכל מקרה יהיה לי יותר פשוט לתאר לך את התרגילים בשיחה ישירה ולכוון אותך לתרגילים המותאמים אישית למצבך
052-4541712
מחכה לשמוע
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות....
רינת אטיאס05/09/2008היי, תודה על רצונך לעזור לי ! אני לא שוחה.. אין לי מכשירים לשרירים... אני מעוניינת בהסברים לתרגילים כללים לבניית מסת שריר בייתית שאוכל לעשות לחיזוק השרירים... מידע נוסף: אני כרגע אוכלת בתפריט של 2000-2500 קלוריות ואני צריכה בנוסף לשלב פעילות גופנית להפחתת קצב הקלוריות כי הן רבות מידי...הומלץ לי על הליכות אבל הן קשות לי יותר ואשמח לשמוע עצות לפעילות גופנית בייתית שאוכל לעשות חוץ מעבודת השרירים לאיזון הקלוריות....כרגע לא מתאפשר לי לקבל עזרה ממאמנים ורק מעוניינת בעצות לתרגילים ביתיים.... מחכה לתגובתך תווודה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן05/09/2008אני ארשום לך את הדברים ואבקש הבטחה לשיחת טלפון [חינם ....] בנוסף על מנת שאהיה רגועה שאלו תרגילים שתואמים את מצבך. אני לא מרגישה שהפורום יכול לספק בשלט רחוק את ההכוונה המדויקת ושיחת טלפון תבהיר שאלות שוודאי יעלו. מתאים?
1. כמות הקלוריות שאת צורכת אכן גבוהה, זה מה שנאמר לך לאכול או שאפשר להקטין את הכמות ונעבוד כאן בפורום ביחד על תפריט אחר?
2. אם את חייבת לאכול את כל ה 2500 קלוריות אכן רצוי לשלב פעילות אירובית. בבית זה יכול להיות בעצם כל דבר: עליה במדרגות, כמה שזה נשמע בנאלי העליה במדרגות מעלה את הדופק בנוסף לחיזוק השרירים. כך את משלבת בעצם את האימון האירובי והאנאירובי שלך. יש לך בית עם מדרגות? 20 דקות רצופות, לפחות. נוחי מידי פעם והמשיכי. בקרוב זה יהיה קל יותר.
3. אם אין, שימי MTV בטלויזיה והתחילי לרקוד. את בבית אז זה לא מביך. שוב, לפחות 20 דק'. מידי פעם את יכולה לעצור ולקפוץ בחבל.או ללכת במקום ולהסדיר נשימה. הרגישי שאת מזיעה ומתנשמת במשך למעלה מ - 20 דק'. עבודה יומיומית שכזו תהיה עם הזמן יותר ויותר קלה לך ותוכלי לצאת להליכות עצימות בחוץ.
לגבי התרגילים. אני מצרפת לך תרגילים לחיזוק הירכיים.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380
בנוסף להם את יכולה לעשות את התרגיל הבא:
שכיבה על הצד, הרגל הקרובה לרצפה מעט כפופה והרגל השניה מקבילה לקרקע. את עושה ניעות של הירך לכוון התקרה [שוב, הקפידי על רגל מקבילה לקרקע] . 20 חזרות בהתחלה, והחליפי לצד שני.
עוד תרגיל שאת יכולה להוסיף: מעמידת 6, רגל אחת מתיישרת אחורה ואת עושה 20 ניעות לכוון התקרה, פעם בימין ופעם בשמאל.
ננסה להתחיל עם זה.?
מחכה לשמוע איך את מסתדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)