מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "בעיית ישבן " רציניתבן10/09/2008
שלום , אני בן , בן 18 וחצי ויש לי בעייה. מבחינת משקל אני תקין ואף רזה , אין לי כרס או שומן מוגזם בגוף. אך יש לי בעייה כבר הרבה מאוד זמן , הישבן שלי - הוא אינו פרופורציונאלי , כלומר אם להיות פחות פורמאלי , יש לי פשוט ישבן גדול ( וזה לא שהוא גדול ומוצק אלא פשוט גדול) , וזו בעייה נורא רצינית בשבילי ואני חש מובך ומתבייש בגוף שלי. רציתי לבקש באמת כי אני במצוקה , 3-4 תרגילים שמתמקדים בישבן ויכולים לעזור לי להצר היקיפים בכל האיזור הארור הזה , ובנוסף גם תרגילים למצק אותו. המון המון תודות מראש מכל הלב וערב טוב, בן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בן
ענת פלדמן10/09/2008לפעמים הצורה של הישבן שלנו היא חלק ממבנה הגוף שלנו. בנוסף, יכול להיות שזו רק תחושה שלך ואם נשאל חברים שלך הם לא ידעו על מה אתה מדבר?
דבר אחרון לפני התרגילים: שווה למדוד אחוזי שומן בגוף [יש באינטרנט מחשבונים] כי הערכת אחוזי שומן תתן לנו תמונה טובה יותר ממשקל לגבי מצב הטוסיק. אולי יש שם בכל זאת מצבורי שומן [זה כנראה המקרה, אבל אני לא מכירה אותך אישית] ואז תרגילים ממוקדים לא יועילו ויש לשלב פעילות אירובית ולהקפיד על התזונה. מבחינת הרכבי המזון. זה חשוב כי רק תרגילים יחזקו את הטוסיק אבל לא "ימיסו" את השומנים.
אז ככה:
1. פעילות אירובית
2. תזונה נבונה
3. תרגילי כוח כלליים, תמיד טוב
4. תרגילים לטוסיק: שוכבים על הגב, ברכיים כפופות וכפות הרגליים על הקרקע, פיסוק קל בין הרגליים. מעלים את האגן למעלה ומכווצים את הישבן. האגן נשאר למעלה ורק מכווצים ומשחררים את שריר הטוסיק 20 פעמים.
נשארים למעלה ועכשיו הטוסיק כל הזמן מכווץ ועושים ניעות אגן למעלה, 20 פעמים
משאירים את האגן למעלה, הטוסיק כל הזמן מכווץ, ורק פותחים ברכיים לצדדים, 20 פעמים.
נשארים עם ברכיים לצדדים ומעלים אגן למעלה, 20 פעמים
במשך כל התרגיל הטוסיק מכווץ, לא מרפים [חוץ מהחלק הראשון]
למתיחות - מקרבים את הירכיים לחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, אני מיואש לגמרי =,(
בן20/10/2008אני קראתי את תשובתך לבעייתי ורציתי קצת לתת לך יותר אינפורמציה , גובהי הוא בסביבות 191-192 ומשקלי נכון להיום 82 ק"ג. אני מתאמן במכון כושר 2-3 בשבוע ובכל תחילת אימון אני רץ 25 דקות מתחיל ב-10 קמ"ש ומעלה ב0.5 קמ"ש כל חמש דקות. בדקתי במחשבון שבמכון את אחוזי השומן בגופי והמדד הצביע על 15%. הבעייה שלי נכון להיום היא באותו המקום ואף החמירה. קשה לי נורא לשמור על תזונה נכונה ויש לי "התקפי מתוק" אך אני לרוב מצליח לא לעבור את 1800-2000 קלוריות ליום. בבקשה מה עלי לעשות כדי שהישבן יצטמצם? שחייה יכול להיות לעזור? אני ממש אובד עצות ומובך לדבר על הנושא הזה כיוון שלרוב הגברים אין את הבעייה הזו שיש לי... :( המון המון תודות מראש! ולילה טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן
ענת פלדמן20/10/2008ה BMI שלך הוא 22 שזה תקין, אחוזי השומן שלך גם תקינים אבל מצבורי השומן שבכל זאת קיימים בגוף כנראה "יושבים" בטוסיק. אני מרגישה את הכאב והתסכול בהודעות שלך, קראתי את תשובתי הקודמת ובעצם, אם לא יישמת את הדברים - מדוע שיהיה שינוי? ההתחלה היא הרצון לשנות, שזה מצוין, ואני גם מברכת אותך על זה שאתה משתף ומדבר על זה, וממשיכים בלעשות. תזונה נכונה יותר, עד כמה שאפשר. זה לא תמיד "כמה" קלוריות אלא "אילו" קלוריות. שחיה תמיד מצוינת אבל גם ריצות או כל פעילות אירובית אחרת. - שאגב הייתי עושה יותר מ 25 דק'. לפחות 40. בשילוב עם תרגילי הכוח. הייתי ממליצה לך להתחיל עכשיו. תזונה נכונה ומאוזנת, להמשיך בספורט בעצימות גבוהה, שחיה היא סוג של תרפיה מדיטטיבית היא יכולה מאד להרגיע בנוסף לערך של האימון. אני מחזקת אותך מכאן, עד כמה שזה עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)