צריך עזרה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה!
    חיים1
    10/09/2008

ענת היום עשיתי אימון והוא היה די טוב התדלתי לעבוד לא עד כדי כך קשה כמו תמיד כי ביום שני יש לי מבחן מתח ואני רוצה להגיע כמה שיותר בריא ומשוחרר אז חשבתי לא לעשות אימון גב מחר ולעשות קצת כתפיים ומתח בערך 6 סטים מה את אומרת זה יעזור כדי לשפר כמה שיותר מהר ? ועוד שאלה לא קשורה היום דיברו איתנו על הטיול השנתי שיהיה עוד חודשיים וחצי בערך והוא לשלושה ימים אז אני חושב שאני ייקח איתי 3 טונה,2 שקיות שקדים,שקית גרנולה וזהו אני חושב כמובן שחוץ מאוכל ופירות וכל זה! מה את אומרת יש לך אולי עוד משהו שאפשר לקחת שהוא בריא ועשיר בחלבון ושהוא לא התקלקל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה!

הוספת תגובה

• חיים1

ענת פלדמן
    11/09/2008

כן, כדאי לנוח, זה נשמע ממש נכון לעשות. לפני מבחן המתח תעשה חימום כמו שצריך. בהצלחה

לטיול: כל מה שרשמת זה מעולה, אפשר להוסיף חטיפי אנרגיה או חטיפי חלבון כאלה אם אתה אוהב, אפשר שעועית אדומה בקופסת שימורים, למרות שזה משימורים זה בריא. שווה להשוות מוצרים ולקרוא באותיות הקטנות ולראות מה הכי קרוב לטבעי. תהנה בטיול !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה את אומרת?

חיים1
    11/09/2008

ענת אז מה את חושבת על זה מחר אני יעשה אימון כתפיים קל ואימון מתח של 6 סטים ואחרי זה ריצה של 15-20 דקות, וביום שבת אני יעשה בבוקר אימון מתח של 4 סטים ביחד עם קצת בטן וריצה של 15 דקות מה את אומרת? הגוף יספיק לנוח בימי ראשון ושני נכון? אה ויום ראשון אמור להיות אימון רגליים אז מה את אומרת לעשות או לא? או שאני יעשה כמה תרגילים לרגליים עם משקל נמוך של עד 5 ק"ג כדי שלא יתפסו לי ואני יעבוד יותר על התאומים זה נשמע לך טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידידי היקר

ענת פלדמן
    11/09/2008

אתה יודע הרי הכל, הרבה יותר טוב ממני כי אתה מכיר אותך ואני לא... זה נשמע מצוין, אתה בקיא בחומר ואני סומכת עליך. כל הכבוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת...

חיים1
    13/09/2008

יש לי 2 שאלות: 1. הבנתי שיש כזה דבר ביספיס קצר וארוך איך מזהים ביספיס קצר וארוך ואני רוצה לשלוח לך תמונה כדי שתעזרי לי לדעת עם יש לי ביספיס ארוך או קצר, וגם אמרו לי שביספיס קצר עם אני לא טועה נותן את הצורה של "הגולה" בשריר ובמצב רפוי יש מן פיק כזה שנותן ליד את העיצוב ומראה יפה ויש אנשים שיש להם ביספיס ארוך ולהם יהיה יותר קשה לראות את הפיק הזה והצורה הזאת, תקני אותי בבקשה עם אני טועה וגם עם תוכלי להסביר לי קצת. 2. איך מזהים חילוף חומרים מהיר? ע"י כמות צואה ביום או בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו ראשי וחילוף חומרים

ענת פלדמן
    13/09/2008

השריר הדו ראשי בזרוע שלנו, biceps brachi-
    bi- שניים
    Ceps- ראשים
    Brachi- זרוע
    כלומר -הוא מורכב משתי קבוצות שריר. אני מצרפת לך את התמונה האנטומית של השריר

http://content.answers.com/main/content/img/oxford/Oxford_Sports/0199210896.biceps-brachii.1.jpg

התופעה שאתה מתאר [ואני חייבת להודות שזו פעם ראשונה שאני נתקלת במונח, אולי בגלל שאני לא מבלה בחדרי כושר] מורכבת משני דברים: סוג האימון והגנטיקה. סוג אימון שמחזק את השריר אבל "מאריך" אותו, כמו שחיה למשל ייתן לבייספס כולו, כשריר אחד [לא החלק הארוך או הקצר] מראה מוארך יותר. עבודת כוח, משקל גבוה, מספר חזרות נמוך ייתן לבייספס את מראה הגולה שאתה מדבר עליו. אבל כמו בכל דבר גם הגנים משחקים תפקיד. זה תלוי במבנה האנטומי שלנו וביכולת השרירית המולדת שלנו להגיע לתוצאות כאלה או אחרות.
    2. תודה על השאלה !! הרבה אנשים חושבים שחילוף חומרים משמעותו פעילות מערכת העיכול. אז זהו שלא כך הדבר. חילוף חומרים הוא כמות הקלוריות היומית שהגוף "מבזבז" על תהליכים ופעולות החיים הבסיסיות המתרחשים בו בזמן מנוחה ואינם תלויים בנו למשל: פעילות המערכות הפנימיות (הלב, הכליות, הריאות, מערכת הדם ושאר האיברים הפנימיים) ושמירת חום גוף קבוע במנוחה. לנו כמעט ואין שליטה על ההוצאה הקלורית הזו של הגוף.
    לחילוף חומרים השפעה מכרעת על היכולת שלנו לרזות ועל קצב הירידה במשקל. לספורטאים בדרך כלל יש חילוף חומרים גבוה, זאת עקב הפעילות הגופנית האינטנסיבית אותה הם מבצעים. ספורט מאיץ את המטבוליזם, וללא ספורט, דיאטה בדרך כלל לא פועלת. אדם עליו נאמר שיש לו חילוף חומרים גבוה, משמע שתהליך חילוף החומרים בגופו מהיר, כלומר קצב פירוק השומן שלו מהיר. חילוף חומרים איטי משמע קצב פירוק נמוך של השומן.
    אז איך יודעים? מחשבונים אינדיקטיבים של BMR , קצב שריפה מטבולית במנוחה, או שעוני דופק שמודדים קלוריות ואז שמים אותם כל היום על היד ומודדים כמה שרפנו ביום, יש מכונים שבודקים את העניין בצורה מדוייקת יותר.
    עשינו סדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים1
    13/09/2008

עזרת לי מאוד, את אולי יכולה לזהות איזה ביספיס יש לי קצר או ארוך לפי תמונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו...

חיים1
    13/09/2008

ענת בתוכנית ABCD האימון אמור לערוך כשעה או שזה בסדר אם הוא גם מגיע לשעה ורבע כי קראתי במקומות שאימונים מסוג זה אמורים להיות בין 45-60 דקות מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע לי

ענת פלדמן
    13/09/2008

קצת יותר מידי, אתה לא מעמיס על עצמך יתר על המידה [תרתי משמע]? אם זה מרגיש לך טוב - זה לא ממש קריטי, אבל רצוי פחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה לנסות

ענת פלדמן
    13/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי!

חיים1
    13/09/2008

אני חושב שאני מעמיס מעט עליי ובגלל זה החלטתי לעבור לתוכנית ABC מה את אומרת איזו חלוקה יותר טובה?

1. AXBXCXA ככה יוצא שכל שבוע אני עובד על קבוצת שרירים מסויימת פעמיים

2. ABXCXAX

מה את אומרת איזו יותר עדיפה???
    יותר מאוחר אני ישלח לך במייל את התוכנית!

ועוד שאלה מה יותר טוב ביספיס קצר או ארוך הכוונה שלי היא מה נותן ליד מבנה יותר יפה ??? או מה את מעדיפה אישית מבחינת המראה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה כזה

ענת פלדמן
    13/09/2008

מתוק. מה זה משנה מה אני מעדיפה? השאלה היא מה אתה מעדיף? ואתה מעדיף את עצמך. התמונה מחמיאה מאד, אתה נראה על הכיפאק [הולם אותך שחור.. :)) ] אם אתה מכריח אותי לקטלג את השריר זה מעט קשה כי אתה בפוזה של "קצר". כלומר גם אם אני אעשה את התנועה [ויש לי בטוח שריר דו ראשי "ארוך" אז זה יראה ככה. אבל אבל אבל: בכל אופן זה לא משנה כי הרבה מזה זה גנטי ואם אתה עובד נכון, על השריר וחי בריא ומאוזן באופן כללי כמו שאתה עושה אז מה שיש זה מה שיש. וזה נראה מקסים.
    לגבי תכנית האימונים - המאוזנת ביותר עדיפה, יומיים בשבוע על כל שריר נראה טוב, זה גם יפה שאתה מגוון מידי פעם זה מוציא את הגוף משגרה של אימון.
    אתה מוזמן לשלוח לי את התכנית במייל אבל לא כדאי שכולם יהנו ממנה? אתה עוזר פה להרבה אנשים, גם בשאלות החכמות וגם בדוגמאות שאתה נותן. בן כמה אתה ? זה לא יאמן. כל הכבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב!

חיים1
    14/09/2008

ענת אני בן 14 וחצי ואני לא רוצה לכתוב את התוכנית שלי פה כי יכול להיות שהיא לא תעלה כמו פעם קודמת אז אני ישלח לך אותה למייל ואז את תעלי כי אין לי כוח לכתוב פה ואז יכול להיות שזה לא יעלה כי סתם מתסכל! כי זה די הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    14/09/2008

נעשה כמו פעם קודמת, שלח לי ואני אציג אותה בפורום. זה יכול לעזור להרבה אנשים. בן 14 וחצי... מדהים. עד 120 :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

חיים1
    14/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו