targilim lgav

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• targilim lgav
    gil
    11/09/2008

שלום, יש לי כמה שאלות שאין לי מושג איפה למצוא את התשובה ואני ואודה מאוד למי שיוכל לענות לי. מאחר ומאז הצבא יש לי קצת כאבי גב אני מעוניין לפתח את שרירי הגב שלי. אני מכיר תרגיל טוב לחיזוק הגב: תרגיל של שכיבה על הבטן והרמת הרגליים כדי לחזק את הגב התחתון, ותוך כדי הרמת הידיים והראש קדימה לחיזוק הגב העליון. אני עושה 20 הרמות כאלה שכל אחת מהן 4 שניות. אחרי התרגיל הזה אני עושה 20 שכיבות שמיכה. אחרי זה אני עושה 20 כפיפות אולר לבטן. ועל כל זה אני חוזר 4 פעמים, כל יום, כך שהשכיבות שמיכה אני עושה 20 בראשון, 30 בשני, 40 בשלישי ו50 בסט האחרון. השאלות שלי הן כאלה: 1. האם אתם מכירים מתיחה טובה לגב התחתון? 2. האם אני עושה את התרגילים כמו שצריך? יותר מדי או פחות מדי פעמים? זמן? סטים? 3. האם אתם מכירים תרגיל אחר שהוא טוב יותר לגב? 4. כל כמה זמן? האם לחזור על התרגילים כל יום? או זה לא טוב? האם כל יומיים יותר טוב? האם אני מעמיס מדי עם הבטן גב והחזה? והאם עדיף לעשות יום בטן וגב ויום חזה או משהו כזה? 5. האם צריך לאכול אחרי? והאם צריך לאכול לפני? ואיך זה משפיע על ניפוח השרירים? 6. השאלה האחרונה היא מה התזונה הנכונה? אני אודה מאוד לכל מי שידע איך לענות לי. גיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    targilim lgav

הוספת תגובה

• תשובות

ענת פלדמן
    11/09/2008

1. מתיחה טובה: לגב התחתון: שכיבה על הגב, מביאים אם הברכיים לחזה, מחזיקים, אשר להתנדנד קדימה ואחורה או מצד לצד. אפשר לשכב על הגב, ברכיים כפופות ומניחים אותן פעם לימין לפעם לשמאל. זה גם מותח מתניים ובטן וגם גב תחתון
    2. נראה לי ש 4 פעמים ביום זה יותר מידי. אתה מתכוון 4 סטים? או שלא הבנתי.
    3. על תרגיל הגב שאתה עושה יש עוד וורסיות. למשל בשכיבה על הבטן, ידיים אוחזות זו בזו מאחור, רגליים לא עולות מהקרקע ואתה מסתכל לאחור כשאתה עולה מפעם לימין ופעם לשמאל.
    ישיבת כף אל כף, גוף נוטה ישר וקדימה כשבטן מוכנסת ואתה נטוי כשהגב שטוח, זרועות למעלה ומחזיקים דקה.
    4. אם הבנתי נכון אתה יכול לחזור על כל הסבב הזה שלוש פעמים ברצף, אפשר כל יום. מתיחות אחרי, תמיד. אם אתה מרגיש טוב עם זה אז אתה לא מעמיס מידי.
    5.+6 על תזונה נכונה תמיד כדאי לשמור. הייתי שולחת אותך גם לשחות, זה מצוין לגב ובכלל פעילות אירובית כדאי מאד לשלב במשך השבוע, לפחות 3 פעמים. אכילה מאוזנת מכל אבות המזון [תפריטים לבנים אצלי באתר] לפני האימון, כשעתיים לפני - פחממות ועד שעה אחרי שילוב של חלבונים ופחממות. השרירים מתעצבים, אתה מפחית באחוזי שומן, אני לא צופה ניפוח משמעותי של השריר לפי תכנית זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו