מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוביות בבטןדני01/07/2007
שלום, אני בן 17 74 ק"ג 1.80 גובה. אני רץ כל יום קצת יותר מ4 ק"מ, קופץ בחבל יותר מ-1000 קפיצות ברצף, מרים משקולות של 5 ק"ג כל יד מתי שרק יכול, משחק מלא כדורסל ובקיצור בחור ספורטיבי. הבעיה שלי היא שיש לי בטן חזקה ויש לי קוביות אבל הקוביות מכוסות בשומנים... אני יודע שאם אני רק יאכל נכון אני יוכל להוציא את הקוביות האלה לאור... אני רק לא יודע מתי לאכול ומה... לפני אימון? מה? אחרי? מה? בבוקר? בערב? איך אמור אימון שלי להיראות?
בבקשה תעזרו לי, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוז שומן בגוף
אייל ברוכים01/07/2007דני שלום,
לפני הכל עלייך להבין שאין לנו שליטה מאיפה להוריד שומן בגוף מבחינה פיזיולוגית באזור הבטן יש יותר תאי שומן ולכן יותר קשה ל"טפל" באזור זה, אבל זה בהחלט אפשרי עם קצת סבלנות והתמדה.
הנה כמה דגשים שיעזרו לך להוריד את אחוז השומן בגוף:
1.הקפד על ארוחת בוקר מזינה - דגש על פחמימות.
2.שעתיים שלוש לפני אימון ארוחה גדולה ובין חצי שעה לשעה עוד משהו קטן ע"מ לספק אנרגיה.
3.עד שעה לאחר אימון יש לאכול ארוחה המורכבת בעיקר מחלבון בשילוב של פחמימות מורכבות(לחם מחיטה מלאה,אורז מלא. . . ) - בעיקר באימוני כוח.
4.תתחיל להסתכל על הערכים של האוכל שאתה מכניס לגוף ותעשה " סלקציה" וכמובן עד 5% שומן.
5. חדל "ג'נק פוד".
6.אכול פירות חצי שעה לפני הארוחה או שעה לאחר הארוחה.
7.תשתדל שהארוחה האחרונה ביום תיהיה עד שעתיים לפני השינה.
8.הקפד על תוכנית אימונים שבועית מסודרת ללא הנחות:
-בין 4-5 אימונים אירובים השבוע 45 דק' אתה יכול לשלב בין פעילויות כמו ריצה שחייה אופניים וכד'
- 3 פעמיים בשבוע אימוני כוח.
-כל יום 5 דק' תרגילי בטן בכמה זוויות ועומסים משתנים.
-כל שבוע תעלה את רמת העצימות של התוכנית באופן הדרגתי.
סוד ההצלחה הוא התמדה ! ! !
בהצלחה . . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
דני01/07/2007אוקיי, קודם כל תודה שענית באופן כ"כ מפורט, באמת תודה.
יש לי כמה שאלות.
1. קודם-כל אני קם ב-7 בבוקר ואיך שאני מבין אני צריך לאכול משהו עם פחמימות, תוכל להגיד לי מה מומלץ לאכול עם פחמימות, אני באמת לא מבין בזה?
אני יכול לרוץ גם בבוקר וגם בערב כ-4 ק"מ כל פעם? אם כן, האם אני צריך לאכול משהו עם פחמימות כ-30 דקות לפני הריצה או מתי? אני צריך לאכול אחרי הריצה? מה?
2.אני יוצא להתאמן בסביבות ה-8 בערב, זאת אומרת שבערך ב-5 אני צריך לאכול ארוחה גדולה, בדרך כלל אני אוכל בשר עם תפוחי אדמה, לחם עם חומוס ואיזה מלפפון ועגבניה... ככה בערך ארוחה שלי נראית, האם זה בסדר? מדי חצי שעה-שעה לאכול משהו קטן.. כמו מה? פרי?
3.שעה לאחר האימון יהיה בערך 9 וחצי.. לחם מחיטה מלאה.. לחם אחד? צריך לאכול עוד משהו?
4.מה זאת אומרת הערכים ומה זאת אומרת 5% שומן? להסתכל מה רשום על העטיפה? ז"א שמילקי, למשל, שיש בו 6% שומן.. אסור נכון?
5.סבבה
6.לפני או אחרי, אני בוחר? או שהתכונת גם וגם?
7.אוקיי אז ככה, אם אימון ב8 וארוחה אחרונה ב-9 וחצי אז ללכת לישון ב-11 וחצי?
45.8 דקות כל אימון אירובי? אני בספק אם אני יכול לרוץ יותר מ-20 דקות... על אופניים אין לי בדיוק איפה לנסוע... מה עוד אני יכול לעשות, לקפוץ בחבל קפיצה?
-מה זה אימוני כוח ומה אני אמור לעשות בהם?
-תוכל לתת לי כמה תרגילים לבטן? כל מה שאני עושה כרגע זה כפיפיות בטן וזה מוציא ממך את כל האנרגיה ולא עוזר בכלום.
-מה אני אוכל בין הארוחות כשאני סתם רעב?
סיכום:
קם בבוקר ב-7, אוכל, בוחצי הולך לרוץ, עד 5 לא אוכל כלום חוץ מפירות מדי פעם ולא עושה כלום, אחרי 5 אוכל משהו קטן כל חצי שעה-שעה, ב-8 אימון, ב-9 וחצי ארוחה ב-11 וחצי לישון.
כל יום אני עושה את זה ו-3,4 פעמים בשבוע אימוני כוח, שזה הרי הרמת משקולות? לאן אני מכניס את זה, שהרי צריך לאכול גם לפני ואחרי זה?
התמדה- אני יכול להתמיד אם אני רואה תוצאות, כדי לראות תוצאות אני צריך שתעזור לי פה קצת עם השאלות, אני מבין שזה קצת קשה לענות על כל זה ושזה די חופר אבל, בבקשה, תענה לי, בעזרתך אני באמת מאמין שאני אצליח. תודה מראש, דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של תזונה בתוכנית האימונים
אייל ברוכים01/07/20071.דגני בוקרמחיטה מלאה /שני פרוסות לחם מחיטה מלאה+ריבה/ממרח גבינה עד5% שומן.
עדיף שתעשה אימון אחד ארוך במקום לפצל אותו.
2.עדיף במקום תפוח אדמה אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה ועד כף 1 של חומוס.
ולא כל חצי שעה פרי אלא חצי שעה לפני האימון.
3.פרוסת לחם+גבינה+ביצה קשה+טונה.
4. נכון.
7.כן.
8.כן,העיקר שמשך האימון יהיה 45 דק' ולאחר פרק זמן מסויים רצוי שתעלה את משך זמן האימון/עצימות האימון.
- דוגמה לאימון כוח: 3 סטים מתח,מקבילים,שכיבות שמיכה + בטן.
- פרי אבל לא להגזים כי גם בפירות יש סוכר לכן עד 3 פירות ביום.
בהצלחה, ואני מאמין שתצליח ! ! !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)