שבירת מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת מאמץ
    יוני
    14/09/2008

שלום עינת. לרוב אני כותב בפורום של כושר גופני לבני נוער, אך רציתי להתייעץ איתך בנושא הבא. איך אפשר למנוע מיקרה של שבירת מאמץ? האם יש סימנים לשבירת מאמץ? ואם כן מהם הסימנים? ואם כבר רשמתי בפורום שלך רציתי לשאול האם ישנם תרגילים שעובדים על כל שרירי הבטן? והאם את יכולה להמליץ על תרגילים קשים על בטן. יש לי אימון ריצה פעם אחת בשבוע עם עבודה על ידיים ובטן (לא בחדר כושר) עוד 2-3 אימוני שחייה. ימי ראשון ורביעי שעה כושר שעה שחייה (לפעמים חדר כושר ולפעמים ריצות וכו'..) ועוד אימון שחייה של שעה בימי שני. תודה מראש. יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת מאמץ

הוספת תגובה

• נעים מאד שמי ענת :)

ענת פלדמן
    14/09/2008

יוני יקר, ברוך הבא גם לפורום זה. תרגילים לשרירי הבטן עובדים על כל הבטן כי לבטן אין חלוקה. זה נכון שיש תרגילים שמתמקדים בחלק התחתון ויש כאלו שבחלק העליון. אני מצרפת לך שני אייטמים שפרסמתי, שניהם נותנים תשובה אחרת לכפיפות הבטן הקלאסיות שהן מצויינות אבל כדאי לגוון. מה גם שהמאמר השני בהחלט מעלה את דרגת הקושי. הראשון כביכול מיועד לבנות, השני בהחלט לבנים.

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543

האימונים שלך נשמעים מצויינים. אתה וודאי בכושר מצוין וקשה לי לחשוב שתגיע לתשישות, עייפות, חוסר חשק מאימון, או למה שאתה קורה "שבירת מאמץ" או "אימון יתר". יחד עם זאת כדאי להיות קשוב לגוף שלך ואם אתה מרגיש שאתה עובד איזה שבוע קשה מידי אז פשוט לקחת את זה יותר באיזי ולתת לגוף מעט מנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני כנס

גיא...
    15/09/2008

זה לא קשור אבל תשאר פה אל תחזור לפורום הקודם ,אף אחד שמה לא עונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים

יוני
    17/09/2008

קודם כל תודה גיא על ההערה. גם תודה רבה ענת ובאמת כל הכבוד שאת לבד מצליחה להשתלט על כל כך הרבה הודעות!!!! דבר שני, הנה תוכנית אימוני הבטן שלי: 40 כפיפות בטן (רגליים 90 מעלות באוויר) שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן החזקת רגליים קרוב לריצפה 40 שניות 30 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן סיבובי רגליים 10 פנימה ו10 החוצה. 20 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן עם שתי רגליים ביחד 10 סיבובים ימינה 10 סיבובים שמאלה. 10 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן מרימים את הרגליים ומורידים לאט 15 פעמים. 20 כפיפות בטן. שוכבים על הגב ידיים מתחת לישבן מרימים את הרגליים ומזיזים אותם לאט בצורת קשת לצד אחד ובחזרה, ככה 15 פעמים. אחרי זה 30 כפיפות בטן. בסוף שכיבה סטטית באוויר (נשענים על קצות האצבעות ועל הידיים) גוף ישר עם הכנסת בטן ככה 3 סטים של 30 שניות 40 שניות ו50 שניות עם 10 שניות מנוחה בין כל סט. (אני יודע שכדי להקשות את התרגיל אפשר להרים רגל ויד נגדית וככה עדיף לעשות סטים עם פחות זמן כל אחד). את כל התוכנית הזאת אני עושה פעם או פעמיים בשבוע וזה לא לוקח יותר מ15-20 דקות ביום. האם התוכנית הזאת טובה? תודה מראש. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    17/09/2008

מצוין, ברמת קושי גבוהה, אתה יכול גם לעשות הרבה חזרות בלי לנוח בין הסטים. נסה ותראה איך זה מסתדר לך. אם אתה ברמה גובהה זה ממש קשה ומאתגר. ככה יוצא לך לעבוד 10 דק' רצופות על שרירי הבטן. זו הרגשה מדהימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב

חיים1
    17/09/2008

שהתוכנית הזאת לא טובה כי היא ארוכה מדי עדיף שתבחר לך 3 תרגילים שאתה מרגיש שעובדים עלייך הכי טוב ושאתה מרגיש הכי קשה לך בהם ותבצע אותם 3 סטים 15 חזרות כל תרגיל ומנוחה של חצי דקה בין לבין וככה יהיה לך גירוי אותו דבר אפילו יותר חזק מכרגיל וגם תעבוד פחות זמן בקושי 10 דקות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

ענת פלדמן
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות שלי

חיים1
    17/09/2008

מצטער שיניתי את דעתי עדיף לך לעשות את כל התרגילים בלי מנוחה ב5-10 דקות ובצורה איטית ומבוקרת ורק מתי שאתה מרגיש ממש עייף קח מנוחה של 20-30 שניות ואז תמשיך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    17/09/2008

נכון שעדיף לעבוד לאט על השרירים על מנת להגיע לרבדים עמוקים של השריר, אפשר ללא סטים, אלא פשוט ברצף. זה מעלה את עצימות התרגיל. אפשר רצוף 10עד דק'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע

יוני
    17/09/2008

אני יודע שצריך לעשות את התרגילים לאט על מנת שיהיה יותר קשה אבל תודה על ההערה בכל מיקרה. אז אני מאוד מקווה שהתוכנית טובה ומי שרואה את ההודעה וחושב שהתוכנית הזאת מתאימה לו גם יכול להעזר בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה חמוד. תודה :))

ענת פלדמן
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו