כיצד להתכונן למרתון ת"א?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להתכונן למרתון ת"א?
    אבי
    16/09/2008

אהלן, אבא שלי רשם אותי למרתון ת"א לקטגוריה של 10 ק"מ, והמרתון יערך לדעתי בחודש נובמבר. התחלתי להתאמן השבוע, ורצתי 3.70 ק"מ ב-24 דקות (המצב לא טוב...) השאלה היא האם יש לי סיכוי להיות מוכן למרתון וכיצד עלי להתכונן? תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    16/09/2008

ברכות על האתגר שהצבת לעצמך, וכמו כל אתגר המטרה היא "לפצח" אותו ולצאת מחוזק, מחושל וגאה בהצלחה. כיון שאין לנו הרבה זמן, כדאי לדעתי למצוא מסלול נוח ולעבוד על סבולת לב ריאה מבלי להתייחס בתור התחלה לזמנים. קח לך מסלול של מחצית המרחק למשל, תתחיל מהליכה מהירה לחימום, עבור לריצה קלה של 5 דק', חזור להליכה מהירה, שוב ריצה קלה של 5 דק'. באימונים הבאים תתחיל בהדרגה להעלות את זמני הריצה ואת הקצב שלה. וכן את המרחק. כל פעם תוסיף עוד כחצי ק"מ, ותרוץ עוד 2 דק' על חשבון ההליכה. מהר מאד תרגיש שאתה יכול לרוץ "ללא הפסקה" כשאתה בעצם מעלה את הסף האנאירובי שלך.
    תקפיד לאכול נכון לפני האימונים, לשתות מים ולמלא חזרה את המצבורים - פחממות וחלבונים עד שעה אחרי האימון על מנת לעזור לגוף להתאושש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו