מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בחזרה לכושר לאחר 18ש' עישוןיאיר17/09/2008
לאחרונה הפסקתי לעשן אחרי 18 שנים. כל מי שהפסיק פעם לעשן יודע שבתור פיצוי מתחילים לאכול. כדי שזה לא יקרה לי התחלתי לשמור על תזונה ואני מנסה לחזור לכושרץ הבעיה שלי שאני עושה הכל על דעת עצמי. מקריאה באינטרנט ודיבור עם מדריכי כושר בחדר כושר אני לא ממש מצליח להבין מה ואיך אני צריך לעשות/לאכול כדי לרדת במשקל ולהכנס לכושר. לפני שלוש שבועות התחלתי לרכב על אופניים ןכל ערב אני רוכב 24ק"מ בשעת רכיבה.אני בן 32 גובה 173 ושוקל 85 קג'. היתי שמח אם מישהו מקצועי יוכל להגיד לי בדיוק מה כדאי ומה לא כדאי מה בדיוק אני צריך לאכול כמויות לפני אימון ואחרי אימון האם לרכב כל יום אולי רק שלוש פעמים בשבוע? אופניים זה מספיק או שחייבים גם משקולות? תודה מראש יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב !!!!!!!
ענת פלדמן17/09/2008כל הכבוד על הבחירה בחיים ובבריאות
נעשה את זה לאט לאט
אופניים זה מעולה, עובד על שווי משקל, שרירי רגלים, בטן ידיים. האם אתה מזיע מהפעילות? כן, כדאי במקביל לעשות תרגילי כוח פשוטים [פוש אפ, בטן, רשמתי פה באתר גם מאמרון על תרגילים מומלצים] וזאת על מנת לשמר את מסת השריר. עם הירידה במשקל אנחנו מאבדים 25 אחוזי שריר והעבודה האננארובית עוזרת למנוע את זה
תזונה: זה די פשוט, כמו תרגיל חשבון. בשביל לרדת במשקל אתה אמור לאכול פחות ממה שאתה מוציא. אם אתה אוכל 1800 קלוריות ומוציא ביום 3000 אז יש לך בחשבון 1200 קלוריות לטובת ירידה במשקל. 7700 קלוריות זה קילו, ולכן בתום שבוע שכזה תרזה בערך קילו.
דוגמאות לתפריטים לא חסר. אתה יכול להציץ אצלי באתר תחת Nutrition tips ולחזור אלי לשאלות נוספות. הייתי מתחילה באמת בסדר גודל של כ 1800 קלוריות יומיות [פחות או יותר] משום הגיל שלך ומשום זה שהפסקת לעשן. מניסיון [לא שלי, של לקוחות] יש האטה בקצב המטבולי לאחר הפסקת עישון ולוקח עד כשנה לגוף להתאושש. אבל אתה חדור מוטיבציה, פעיל וגם מפתח מודעות תזונתית אז לא צריכה להיות בעיה.
לפני האימון, כשעתיים לפני כדאי לאכול פחממה - מנת פסטה למשל, ואחרי האימון - עד כשעה - ארוחה שמורכבת מפחחמות וחלבונים. כריך עם גבינה, טונה עם יוגורט. המהדרין טוענים שזה צריך להיות ביחס של 1:3 כלומר על כל גרם חלבון לאכול 3 גרם פחממה. אבל לא ניכנס לחישובים מדעיים.
אתה בהחלט מוזמן לרכוב כל יום, מה שכן כדאי לגוון באימונים. מה עם שחייה? ריצה ? הגוון מועיל למטבוליזם ומשפר את הכושר
עשינו קצת סדר?
מחכה לשמוע
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יאיר17/09/2008כן אני מזיעה המון מהרכיבה. ניסיתי ריצה אבל הברכיים כאבו. האם שעת הליכה שווה לשעת רכיבה? בכל מקרה אני יחזור עם שאלות אחרי ביקור באתר שלך? שוב תודה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הליכה
ענת פלדמן17/09/2008יכולה להיות שווה לשעת רכיבה, תלוי בקצב ההליכה. יש כזה דבר שנקרא Power walk, יש טכניקה מיוחדת אם תרצה אפרט. בכל מקרה אם כואבות הברכיים בריצה אז ברור שלא לרוץ ו... כן, מחכה לשמוע. אה, אם אתה מזיע זה סימן טוב ליעילות האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)