בקשר לשרירי הבטן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לשרירי הבטן.
    אבי
    18/09/2008

שלום ענת, זה שוב אני. בשאלתי האחרונה בקשר לשומן שהצטבר באזור הבטן, ביקשת ממני לעשות מדידות מסויימות אבל לצערי אין לי סרט מדידה ואת האמת גם אין לי כל כך זמן לזה בעקבות הצבא. אם שכחת אני יחזור על השאלה. כפי שהסברתי אני שוקל 43 מטר 60 ובעיקרון אני נחשב כתת משקל אבל אני לא נראה אחד כזה. הרבה חושבים שאני ממש אבל ממש רזה אבל לצערי מתחת לבגדים ישנו שומן רב ואפילו רפוי מההרזייה שהורדתי שהצטבר באזור הבטן ואני ממש לא מצליח להוריד אותו. אני מנסה בזמן הפנוי לעשות כפיפות בטן ככל האפשר ואפילו פעמיים-שלוש הליכה-ריצה אך זה עדיין לא עוזר. שאלתי אליך כיצד אני יוכל להפוך את השומן הרפוי באזור הבטן לשריר. מצד אחד אני פוחד מאוד להשמין ולאכול דברים משמינים אבל מצד שני אני פוחד גם להרזות יותר מידי בעקבות השומן בבטן. אני מעוניין להירשם למכון כושר אבל בגלל הצבא אני לא יכול אלא לעשות רק תרגילים בבית... :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לשרירי הבטן.

הוספת תגובה

• אבי, רק חיוכים

ענת פלדמן
    18/09/2008

הכל בסדר, אתה במודעות למצבך וזה 50 אחוז לפיתרון. אז להתעודד בבקשה. אי אפשר להפוך שומן לשריר, אם הייתי יכולה לכתוב את זה בגודל 36 הייתי עושה זאת. אני מקווה שזה ברור. אילו שתי רקמות שונות לחלוטין. ועוד משהו: אינספור תרגילים לא ימיסו את שכבות השומן, הם רק יחזקו את הבטן. בשביל שיראו את תוצאות האימון שלך יש צורך להוריד את אחוזי השומן. איך עושים את זה?? פעילות אירובית, תזונה נכונה. בשביל זה לא צריך סרט מדידה אבל בהחלט מודעות, מוטיבציה, זמן וסבלנות. אם יש לך במסגרת הצבאית אפילו חצי שעה ביום לפעילות אירובית בעצימות גבוהה יחסית, כמה פוש אפ ביום ו - כן גם כפיפות בטן. בנוסף הקפד על התזונה שלך. זה אומר להיות באיזון קלורי של הוצאה מול הכנסה. איך נדע כמה קלוריות אתה מוציא במנוחה? מחשבון BMR, אצלך זה 1300 קלוריות. וביום שאתה רץ חצי שעה זה כנראה 1600. ביום כזה אתה צריך לאכול בצורה "חכמה" 1600 קלוריות. מסודר, מכל אבות המזון, לשתות רק מים. ראית תפריטים באתר שלי? זה יכול לתת לך מושג לגבי מה לאכול ומתי, ולשמור על איזון על מנת שלא תשמין, לא תרזה ויחד עם זאת תפחית את אחוזי השומן שלך ויראו את העבודה שאתה משקיע בבטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו שפה הבעיה...

אבי
    18/09/2008

על מנת להוריד את אחוזי השומן צריך לאכול נכון ולשמור על פעילות, אבל פה מתחילה הבעיה כי כל אחוזי השומן מתרכזים רק באזור הבטן ואני לא חושב שאפשר להוריד אחוזי שומן באזור ספציפי אלא בכלליות. וברגע שתראי אותי תחשבי ישר שאני צריך להשמין בגלל שמבנה הגוף שלי דומה לילד בן 10 וזה קצת מרתיע וגם מסוכן. בוא נגיד ככה, תשאלי כמעט כל אחד שבצבא ועוד בבסיס פתוח והוא יגיד לך שלשמור על תזונה נכונה ואכילה מכל אבות המזון שואפת לאפס. כשאת רואה את כל הבורקסים, טוסטים, פיצות וכל הבצקים למיניהם אז זה קצת קשה, אבל אני אכן עומד בפיתוי ונזהר ככל האפשר. ת'אמת זה כבר מייאש כי אני לא יודע מה לעשות, אני מאוד רוצה להתמיד ולשמור על תזונה נכונה אבל כשאתה לא בבית שלך עם המצרכים שלך זה קשה כפליים. אני חייב להוריד "תכרס" הזאת, אולי תרגילים נוספים חוץ מכפיפות בטן שיהייה אפשרות לעשות בלילה בבית בשעות המאוחרות יועילו? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ענת פלדמן
    19/09/2008

מסכימה עם כל מה שאתה כותב ומבינה לליבך. אבל גדול: כפיפות בטן לא יורידו את מעטפת השומן, הם רק יחזקו את הבטן. יש לנו שלוש רקמות: רקמת עצם, עליה רקמת שריר ועליה רקמת השומן והעור. כשאתה עושה כפיפות בטן אתה עובד רק רק רק על השכבה המרכזית, היינו השריר. אז אם אתה עומד בפני הפיתויים בצבא, מנסה לעשות פעילות אירובית וכן עושה תרגילים לחיזוק השרירים בבטן ולחיזוק כללי של כל הגוף אתה בהדרגה תראה תוצאות. התמדה וסבלנות משתלמים ולכן אמרתי רק חיוכים. עכשיו זה נראה קשה ובלתי אפשרי, אבל עוברים יום ועוד יום וכל פעם ממשיכים למרות התנאים ורואים תוצאות. תרגיל נוסף לבטן ולחיזוק כללי יכול להיות שכיבה על האמות, כמו שכיבות סמיכה אבל תנועה סטטית על האמות, בטן מוחזקת וגב ישר ולהישאר כמה שיותר שניות. מדוד תוצאה וכל יום או כל ערב תנסה לשפר זמנים. מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו