הליכון או קרוס טריינר? + עוד שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכון או קרוס טריינר? + עוד שאלה
    אביב
    19/09/2008

היי ענת, קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה בפעם שעברה. מה יותר טוב? הליכון או "קרוס טריינר" (נקרא גם: מכשיר אליפטי, אליפטיקל)? הליכון קשה לי הרבה יותר מאליפטיקל אבל אם הוא יותר טוב מבחינת הורדת קלוריות ושומן (המטרה העיקרית שלי בינתיים זה לרזות) אני חושב שאני יכול לאמץ את עצמי. עוד שאלה שיש לי - מה יותר אפקטיבי - חצי שעה על קרוס טריינר, כפיפות בטן ואז 20 דקות אופניים או חצי שעה על קרוס טריינר, מיד אחרי זה 20 דקות אופניים ואז כפיפות בטן? או שבעצם יש לך העדפה אחרת לאימון אירובי במכון כושר? שוב אציין שאני בן 17, גובהי כ1.78-1.79 מטר ומשקלי עומד על 90 קילו (אני רוצה לשבור את מחסום ה90 הארור הזה). תודה רבה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אביב

ענת פלדמן
    19/09/2008

אתה שובר את מחסום ה - 90, סבלנות. הייתי מציעה לך בהחלט לשלב. אני אוהבת מאד אימונים מגוונים. אתה יכול לעשות יום אחד הליכון, יום אחר קרוס טריינר והאימון שאחרי חצי שעה על מכשיר אחד ומיד אחרי זה חצי שעה על השני. הליכון יותר קשה לך, יש כאלו שזה יותר קל להם. בכל מקרה שווה לשלב. על מנת להוריד במשקל אני מציעה בחום לעבוד בהחלט כשעה על האימון האירובי. לא ממש משנה הסדר במקרה זה. אתה יכול לסיים את האימון האירובי, לאכול יוגורט או לשתות משקה ויטמינים כזה או כל דבר פיצי בשביל שיהיה לך כוח אחרי אימון אירובי עצים ולעבור לסבב אנאירובי. או הפוך. חימומון של 5 דק', סבב אנאירובי ואז לכייף על הליפטיקל או על ההליכון.
    בשאלה שלך חילקת את האימון ל 20 דק', אנאירובי ועוד 20 דק'. לצורך תהליך ההרזיה זה לא ממש משנה. אבל אם תעשה אירובי רצוף זה פשוט ישפר את הכושר שלך. לכן אני מעדיפה אימון מסוג זה.
    אני לא זוכרת אם דיברנו בזמנו על התזונה שלך. הקפד על חלבונים ופחממות, על מוצרי חלב בשביל הסידן וכמובן על פירות וירקות. כדאי שסך הקלוריות היומי שאתה צורך יהיה פחות ממה שאתה מוציא, על מנת להיות במאזו קלורי שלילי.
    תראה את עצמך במשקל האידיאלי שלך. ממש. עצום עיניים ותרגיש את זה.
    אל תקנה עכשיו בגדים למידתך הנוכחית ותהיה חדור מטרה. כשהמחשבות שלנו במסכרון עם ה doing שלנו, עם העשיה, אתה מגיע לשם בצורה הנכונה ביותר. הרבה סבלנות, להינות מתהליך הבריאות שאתה מקנה לעצמך ומהכלים החשובים שאתה מסגל לחיים בריאים.
    :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, ענת

אביב
    19/09/2008

עוד שאלה קטנה - האם אני אמור להגיע למצב של כאבים ממש חזקים לקראת סיום עם תרגיל כוח כלשהו? לדוג' בסט האחרון וה2 חזרות האחרונות, בעיקר במתקן ה"פרפר" (שעובד על שרירי החזה וכו') אני מרגיש כאבים ממש חזקים לקראת סיום, זה אמור להיות ככה? (שבוע ראשון שלי במכון כושר). שאלה נוספת, הגיוני שיום אחד שקלתי לאחר האימון 92 קילו ויום למחרת שקלתי לאחר האימון של אותו היום 90.50? הגיוני שחצי קילו יירד ביום? (אם זה משנה, באותו היום שעליתי ל92 אכלתי פיתות, לחמניות, שוקולד ולא עשיתי חשבון בעיקרון). תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבוש

ענת פלדמן
    19/09/2008

הגיוני שיכאב לך בסטים האחרונים אם זהו השבוע הראשון שלך. אם זה ממש ממש ממש כואב אז אתה לא חייב לסיים את הסט. אל "תקרע" את עצמך תרתי משמע. עם הזמן זה יהיה לך יותר קל ואז מן הסתם תעלה במשקלים.
    הרבה יותר הגיוני יהיה להישקל בבוקר לפני שאתה אוכל ושותה ואחרי שאתה עושה פיפי. זה נותן אינדיקציה הרבה יותר מדוייקת משבוע לשבוע [הישקל פעם בשבוע ולא כל יום]. ברור שיהיו הבדלים משמעותיים אחרי אימון -זה תלוי כמה שתית וכמה אכלת לפני. זה לא מפתיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת בעיה להשקל בבוקר מבחינתי

אביב
    19/09/2008

בעיקר בגלל שאין לנו משקל בבית ואני תמיד נשקל במכון בעזרת משקל מדויק שיש שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביב

ענת פלדמן
    20/09/2008

שווה לקנות משקל הבייתה, זה לא עסק יקר. הוא לא חייב להיות מקצועי או מדוייק הוא פשוט יתן אידניקציה משבוע לשבוע שכן בהחלט רצוי להישקל כל פעם על אותו משקל.
    גם המשקל המדויק ביותר לא יתן לנו תמונה מדויקת אם פעם אחת אתה אחרי ארוחה ושתיה מרובה ופעם אחרת כמעט לא אכלת. אז מה זה שווה אם הוא מדויק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו