שלום ענת.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ענת.
    אריק
    19/09/2008

היי ענת, מה שלומך? יש לי מספר שאלות. אני בן 24. לפני כ3 שנים הייתי מתאמן בחדר כושר וראיתי תוצאות מצויינות. הייתי משתמש בהתחלה באבקות עליה במסה ולאחר מכן באבקות חלבון. כעת לאחר כשנתיים ללא אימונים, אני רוצה לחזור להתאמן. מקריאה בפורום ראיתי שאת לא תומכת בשימוש באבקות. ממה שאני זוכר, לאחר האימון יש כ45 דקות של "חלון הזדמנויות" בו כדאי לאכול. אם אני מוותר על האבקות, מה כדאי לאכול במקומן לאחר האימון? האם יש מאכל פרקטי הכולל חלבון מהיר מספיק ולא מתועש שאפשר לקחת איתי לחדר הכושר ולאכול? שאלה נוספת, ראיתי באחת מתגובותייך הקודמות (הרשי לי לצטט אותך) שאמרת כי "ויאמרו רבים שהאבקות והשייקים מצויינים להם. וזה נהדר !! אם זה טוב להם אז יופי. [מה קורה אחרי שיפסיקו עם זה זה כבר סיפור אחר]. " שאלתי היא, מה קורה אחרי שיפסיקו עם זה? האם הכוונה שמסת השריר תרד במהירות? יש הרבה מיתוסים על זה, שאנשים שמשתמשים באבקות חלבון ומפסיקים להתאמן, לאחר מכן מסת השריר שלהם יורדת במהירות. זה לא נשמע הגיוני (הרי זה חלבון וזה חלבון, ולא חומר אחר..) מצטער על האורך, תודה רבה מראש על ההתייחסות ((: שבת שלום לכלל הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ענת.

הוספת תגובה

• אריק הי

ענת פלדמן
    19/09/2008

שלומי מצויין, תודה שאתה מתעניין, ועכשיו אחרי שקראתי את ההודעה שלך זה אפילו משתפר. בהחלט אין הכרח בתוספים מסוג זה. כרבע שעה אחרי האימון אתה יכול לשתות כוס חלב או יוגורט או ריוויון. גם תפוח בא בחשבון, בנוסף. עד כשעה אח"כ מומלץ לאכול ארוחה מזינה שמכילה פחממות וחלבונים ומינרלים וויטמינים, שוודאי אתה בקיא באפשרויות.

תודות על השאלה הנוספת. חיכיתי שמישהו ישאל. ואני גם שמחה שקוראים אותי... לפעמים זה נראה כאילו אני כותבת יומן אישי... נתחיל מהפן הפילוסופי של העניין. אני מאמינה שכולנו צריכים להיות בצד של ה cause ולא בצד של ה effect. כלומר בצד של הסיבה ולא בצד של ה Reasoning. התוצאה או ההסברים והתרוצים למיניהם. אנו אחראים להוויה שלנו, למציאות שלנו ולגוף שלנו. יש לנו את היכולת המנטלית והפיזית ליצור את המציאות שלנו החיצונית והפנימית. למשל: "אני בא הבייתה מורעב ואין סלט בריא על השולחן אז אני אוכל שטויות". זה לחיות בצד של ה reasoning . לקחת אחריות, שניה ורבע לשטוף ירקות להכין סלט ולהיות אחראי על המציאות שלנו. עד עכשיו מסכים איתי, נכון? זה נכון גם לגבי "הרצפה עקומה" כתרוץ האידיאלי לרקדן כושל שלא לוקח אחריות או "הילדים שלי מתישים אותי" לאמא שמאשימה את הילדים בקשיים שלה במקום לטפל בעצמה, ולקבל את הכוחות מתוך עצמה לחנך אותם כמו שצריך.
    נגיע לעניינינו, ובעצם אנחנו שם. כל לקיחה של תוסף חיצוני. בין אם זה אקמול שוודאי איננו טבעי או שייקים למיניהם נמצאים מבחינתי בצד של ה reasoning. לכאבי ראש אגב יש שיטה מצויינת של EFT. עובד כמו קסם. לגוף יש אוכל. זה טעים מזין אנחנו בוחרים להכניס לגוף בריאות. אגב גם כאן בעבודה על השרירים אני מאד מנתבת לחיבור בין המחשבה לעבודת השריר. Mind-Body connection? עבודה על השריר מתוך מודעות, לא ממש חובה לדעת אנטומיה אבל בהחלט להתמקד ולהתרכז בתרגיל. אפקטיביות האימון עולה פלאים. מתועד מחקרית. זאת נק' המבט הפילוסופית שלי על כל התוספים החיצוניים למיניהם.
    וממקום אישי לפני שנים כשלמדתי בוינגייט הייתה מישהי מאד מאד מפורסמת שלא אזכיר את שמה שבנתה שרירים והשתמשה בתוספים. מעולם לא אהבתי גוף שרירי מידי אבל בהחלט התרשמתי מהמוטיבציה והתוצאות. כעבור שנתיים ראיתי אותה מנופחת משומן. אותם מקומות שהיו שריריים וגדולים היו פשוט שמנים. זה היה מראה קשה... העניין הוא שברגע שהיא הפסיקה להתאמן היא אכלה עדיין כהרגלה, כלומר הרבה, וודאי הרבה יותר ממה שהוציאה ביום, והגוף נראה לא טוב. זה משהו שנשאר איתי הרבה שנים. בסופו של דבר היא חזרה לעצמה, בלי תוספים מיותרים.
    בקיצור: יש את הכל באוכל שלנו. השריר שלנו מתעצב לא בזכות החלבון אלא בזכות עבודת ההתנגדות.
    למי שקרא עד לכאן וגם למי שלא : סופ"ש נפלא, בריאות ואושר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת היי...

אריק
    19/09/2008

היי ענת, קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והמעמיקה. אהבתי את הצד הפילוסופי.. אני גם בדרך כלל מאלה שלא דוגלים בכדורים למינהם, כולל פרצטמול וכו'. אני זוכר שקראתי פעם מאמר על תועלת המחשבה. מסופר על באדי בילדר שתיאר איך היה "מדמיין" את שריריו גדלים בזמן האימון, וראה תוצאות. אני רוצה קצת להכנס יותר לעומק ה"ראסמי" של העניין ולשאול שאלות יותר ממוקדות, אם זה בסדר מבחינתך. למען הסדר הטוב, אמספר את השאלות. 1. מזיכרוני המעורפל (האמת בחצי השעה האחרונה קראתי קצת והרוב חזר) הגוף צריך בשעה הראשונה לאחר אימון אנאירובי כ25- 30 גרם חלבון ? האם יש את זה ביוגורט אחד? אם כן, תוכלי להמליץ על יוגורט מסויים שיש לו את הערכים האלה? (אם את לא מנועה מלתת שם של מוצר). 2. לדעתך, האם יוגורט כזה או אחר הוא פרקטי לקחת איתי לחדר הכושר? טכנית, מזמן היציאה מהבית ועד סיום האימון עוברות שעתיים. האם ניתן להשאיר יוגורט שעתיים בחוץ?? בלוקר של חדר הכושר לא כל כך קר. לפחות לא כמו במקרר.. 3 תפוח אחד יחד עם היוגורט יספק את הפחמימות הדרושות ל"חלון ההזדמנויות" הקצר הזה? 4. אהבתי את הדוגמא לגבי נוטלת תוספי המזון. אך לצורך השוואה, לדעתך, אם ניקח אדם ו"נכפיל" אותו, ניתן לאחד שייק חלבון אחרי האימון, ולשני יוגורט ותפוח לאחר האימון (בהנחה ששתיהם אוכלים תפריט מאוזן ומסודר), האם התוצאות יהיו זהות? ולאחר שיפסיקו להתאמן ולהשתמש בתוספ המזון (או היוגורט, לצורך העניין), האם תהיה ירידה מהירה יותר של נפח השריר לאחד מהם ביחס לשני? (שוב אני מזכיר, לשתיהם אותו אורח חיים). תודה רבה לך ענת, ושוב שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב..

אריק
    19/09/2008

אם זה משנה להמלצותייך בדבר יוגורט מסויים או כמות פחמימה לאחר האימון, הרצון שלי הוא עליה במסה (אני בעל מבנה גוף רזה מאוד, ולא דואג לענייני שומן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף שיש לי (גם) את הפורום הזה!

ענת פלדמן
    20/09/2008

אריק יקר, סליחה על האיחור בתגובה, כשמתאפשר לי אני משתדלת לנצל את "שנת היופי" שכאמור רחוקה מלהיות מיתוס. אתה אינטיליגנטי וחד מחשבה, ההתכתבות בינינו בהחלט יכולה להיות מאמר חביב או לחילופין אייטם טלויזיוני עם מסר חשוב (מישהו מרים את הכפפה?) ברשותך אשאל גם אני:
    1. מדוע הפסקת להתאמן? 2. מה קרה לגוף שלך אחרי שהפסקת? הרי אצל כל אחד זה מאד אישי.
    אני יוצאת מנק' הנחה שכשאתה חוזר לאימונים אתה רוצה לאמץ זאת כדרך חייים, בריאה, מאוזנת. ללא "תלות" בתוספים ואולי אפילו ללא "תלות" בחדר הכושר. מכיר את התרוץ של נגמר המנוי נגמרו האימונים? אני מצטטת את יאיר להב ב"תזונה ופעילות גופנית":" התאוששות מתרגול עצים וארוך מחייבת מילוי מאגרי הפחממות תיקון הנזקים בתאים וחזרה לתפקוד אופטימלי. סוג המזון כמותו ועיתוי צריכתו הינם קריטיים להתאוששות (...) יש לצרוך פחממות מיד עם סיום האימון, כ 1.2 גרם גליקוגן לכל ק"ג גוף בשעה ראשונה (...) מה לאכול לאחר סיום האימון? רצוי לצרוך 200-300 קלוריות עשירות בפחממות וכמות מתונה של חלבון כגון יוגורט או בננה או כוס מיץ תפוזים עם חטיף חלבוני (על זה אני לא "מתה", אפשרי, אפשרי גם לאכול כריך עם גבינה או טונה. ע.פ) הספורטאים יקפידו בשעתיים הראשונות שלאחר האימון על צריכת גרם אחד פחממות לכל ק"ג ממשקל גופם. צריכת חלבונים מומלצת לאחר מאמץ: רצוי לאכול כ 15-25 גרם חלבון תוך 15 דק' מסיום האימון. את החלבון אפשר לקבל מקטניות, מוצרי חלב וסויה. רצוי לאכול ארוחה הכוללת 3 קב' מזון כשעתיים מסיום האימון. שתיה נכונה לאחר פעילות: רצוי לשתות 2 כוסות מים על כל חצי ק"ג משקל גוף שאבד. רצוי לשתות מים או מיצים או מזונות עשירים במים כמו מרק. המיצים טובים להתאוששות. כוס מיץ מכילה כ 30 גרם פחממות ו 500 מ"ג אשלגן".
    זהו. זה קצת עושה סדר. אז מה אתה כן יכול להביא ללוקר? יוגורט לא יתקלקל אם הוא שעתיים לא במקרר ולא תחת שמש קופחת. מיץ יכול להיות טוב. תפוח. אתה יכול להביא גם כריך עם טונה
    לפי להב גם שעתיים אחכ אם תאכל פחממות חלבונים ושומנים אתה חוזר להתאוששות אופטימלית. ביוגורט אחד אין 15 גר' חלבון. ממש לא. אגב -אני ממליצה על יוגורט עיזים. בלי קשר. מזון שיש בו 7 גרם חלבון: ביצה, 2 חלבוני ביצה, יוגורט של 200 מ"ל, 2 סרדינים, 2 כפות טונה. 25-30 גרם חלבון יהיה בקופסת טונה, 100 גר' עוף דל שומן, 15 גר' דג לא שמן או גביע גבינה 3 %
    לגבי סעיף 4. אתה מתעלם מנתון חיוני למשוואה והוא הפן המנטלי. כוחה העצום של המחשבה וכוחו של תת המודע. וגם אז אי אפשר יהיה לצפות את תוצאות המחקר התאורטי שלנו. אתה בעצמך קראת על אותו בודי בילדר שהיה מדמיין - (ללא מרכאות. אנחנו מיד נעשה תרגיל קטן) את השרירים שלו גדלים בזמן האימון. פעם התאמנת עם תוספים. עכשיו בוא ננסה אולי לעשות את זה אחרת. בריא יותר, נכון אולי יותר, לחיים. ואז תוכל להשוות בין "עצמך" ו"עצמך". אריק של לפני כמה שנים ואריק ששוחח עם ענת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ישיר לתשובה ארוכה מידי

ענת פלדמן
    20/09/2008

ולא במקרה. כי אין מקריות. עצום את העיניים (רגע, קודם תמשיך לקרוא) וקח 3 נשימות עמוקות. החזק את האויר בשאיפה והוצא אותו לאט לאט. 3 פעמים. עכשיו דמיין את עצמך בגוף החדש שלך. הסתכל על עצמך, על השרירים, על הבטן, על הכתפיים. תראה בדיוק את מה שאתה רוצה לראות. תהיה כל כולך ברגע הזה, בגוף הזה שלך. מה אתה רואה? מה אתה שומע? איך זה מרגיש? עכשיו דמיין את עצמך בגוף הזה בסיטואציה חברתית מסוימת. ראה את המבטים מסביב. שים לב למה שאתה שומע, מה אתה מרגיש. היה כל כולך בחוייה הזו. ספר שאתה אוכל בריא ונכון, שאתה עושה נכון לגוף שלך וכו' וכו'. עכשיו צא לרגע מהגוף שלך והסתכל על עצמך באותה סיטואציה מהצד.
    אתה כבר תשמע את הקול הפנימי שלך מנחה אותך. זו האינטואיציה, זה תת המודע.
    זהו. איך זה היה?
    דוגמית קטנה על קצה המזלג של "יצירת מציאות", של מיקוד מחשבתי על תוצאה שהיא בעצם כבר שלך, זה פשוט עניין של זמן. זה כמובן חלק ממכלול שלם שאני עושה בסשן של טיפול, אבל זה מחזיר אותנו לאותו בודי בילדר שבמקביל ל Doing פעל נכון מחשבתית. זו דוגמא מושלמת לשילוב מנצח של גוף ונפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב..

אריק
    20/09/2008

הפסקתי להתאמן בהתחלה בגלל "חשש לשבר מאמץ ביד" (ככה הרופאה הגדירה..), נחתי חודשיים, לאחר מכן מחלת הנשיקה, ומאז זה כבר התגלגל... שהפסקתי בהתחלה נשארתי בסדר, אחרי זה עם מחלת הנשיקה רזיתי ונעלמו השרירים ): . אם אני חוזר להתאמן ברור שאני לא רוצה לפתח "תלות" בתוספים, אך איך אפשר לא לפתח "תלות" בחדר הכושר? הרי אימון עצים כמו שאעשה לאחר כ4 חודשי ותק במכון הכושר לא ניתן כל כך לעשות במקום אחר.. במיוחד שהמטרה שלי (לפחות בהתחלה) היא אימון לעליה במסה... ולכן ריצה בים או ג'וגינג בשכונה לא יתרמו לי למטרה. הסתכלתי במקרר עכשיו על יוגורט 150 גרם, בו יש 6 גרם חלבון לגביע. אני חושב שהכי פרקטי ונוח לקחת איתי 3 יוגורטים כאלה,שזה לא כל כך הרבה.. 150-200 גרם בהתחלה היה נשמע לי כגביע ענק, עד שהלכתי למקרר לבדוק.. ((:. או זה או גביע קוטג'.. ותפוח אחד.. או 2 תמרים או משהו. הרי אחרי אימון קצת קשה לאכול מאכלים מוצקים. האם זה משמעותי שהיוגורט הוא 3 אחוזי שומן? אני זוכר שקראתי שרצוי לא לאכול שומן לאחר האימון (מעכב את הספיגה של החלבון?). גם האם זה משנה שהחלבון הוא מחלב (קזאין קוראים לזה לא?) ולא מי גבינה? ואם כן, האם יש חלבון מי גבינהבאיזשהו מאכל טבעי? דרך אגב, שאלה קצת יותר כללית. לדעתך, רצוי לשלב בתפריט דברים טבעיים?? (כמו כף מזון מלכות בבוקר, כף שמן זית בארוחת הערב, או כמוסות אומגה 3 ?) ששומעים כף שמן זית זה נשמע לא טבעי כל כך, אך שחושבים על זה... זה בדיוק כמו כ5 6 זיתים.. דרך אגב, לא התעלמתי כל כך מהחלק המנטלי בסעיף 4... אמרתי שלשתיהם אותו אורח חיים והכל בדיוק אותו דבר... פרט למה שהם אוכלים כ20 דקות לאחר האימון.. למרות שעדיין קשה לעשות מחקר על כזה דבר.. מה שכן, באמת נחמד להיות רשאי להגיד שהכל טבעי... אנשים שומעים אבקות חלבון וישר נותנים את הקרדיט לאבקות ולא לך.. כאילו ישבת בבית שתית אבקה ונהיית סוס.. חח יום טוב... ((:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר

ענת פלדמן
    20/09/2008

תודה על התשובות. מסכימה עם כל מילה. בהחלט כיף גדול לקחת את כל הקרדיט לעצמך. ..
    שמן זית, דבש, הכל מצוין וטבעי. כמוסות אומגה 3 הן כמוסות ואפשר לקבל את זה מהאוכל שלך: סרדינים, טונה וסלמון. אבל גם באצות, אגוזי מלך, עלים ירוקים, זרעי פשתן, וגם קצת בשמן קנולה ושמן סויה. אגב, חשוב לציין שאני אישית לא פנאטית של טבעי. גם אני אוכלת פה ושם חטיף אנרגיה וכל בוקר נפתח אצלי עם כוס ויטמינים C ו B complex, משהו מדהים שהבאתי מקליפורניה נקרא Emergen -C ויש לי מחשבות רציניות ליבא את זה לארץ אם אין את זה כבר. זה נותן Boost נהדר להתחיל את היום.
    אני לא אוהבת חדרי כושר. זהו, אמרתי את זה ברור. המכשירים מאד מקבעים את התנועות, למרות האפקטיביות הרבה. בהחלט כן אפשר לשמר יופי של תוצאות ולהגיע לתוצאות עם אימון ביתי, פה ושם רכישת משקוליות חופשיות ואני בהחלט לא התכוונתי לאימונים האירוביים שברור מאליו שאינם בונים מסת שריר. זה חשוב מאד לעשות את נכון את התנועות ולשם כך יש מדריכים בחדרי הכושר, אני מקווה ומאמינה שהם יודעים את העבודה.
    אפשר בהחלט 3 אחוז, שום בעיה. וקבל ציטוט של מאמר ממערכת BEOK:
    "גם הרכב החלבונים האיכותיים של החלב, כ-80% מי גבינה וכ-20% קזאין, תורם לבניית השרירים. מי גבינה נספגים בגוף במהירות ולכן הם מצויינים לאחרי האימון. הקזאין מתעכל לאט יותר, כך שהוא מספק חלבונים לזמן ממושך יותר, כמו בין הארוחות או במשך השינה."
    אני מצרפת לך קישור של עוד מאמר שנכתב כאן ומסביר יותר לעומק
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5452&s=מי%20גבינה
    נדמה לי שכיסינו הכל: מה שתביא לחד"כ זה מעולה, תמרים גם מצוין, וודאי לגוון כדי שלא ישעמם ויהיה טעים. והכי חשוב, מעבר לעבודה עם מודעות ואחריות, מעבר לזה שאתה בוחר בבריאות שלך ומעבר לכל החשיבה החיובית - זה.. להנות. בשביל זה אנחנו כאן
    ענת

אין הכוונה בצד המנטלי לאורח חיים אלא ל State of mind. צורת חשיבה, רוגע מול לחץ, וכו'. ובאמת ממש אי אפשר לחזות מה יהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה.. ((:

אריק
    20/09/2008

היי ענת, תודה רבה על התשובות הארוכות והמהירות. מסכים עם כל מילה ומילה. באמת שדי כיסינו הכל... פשוט מקריאה בינתיים בעוד אתרים נכנסתי לקצת בלבול.. תנחשי בקשר למה.. שוב בקשר ל"חלון ההזדמנויות" שלאחר האימון.. חשבתי קצת על העניין.. ולא נראה לי נוח לקחת 3 יוגורטים בכל אימון לחדר הכושר (מה גם שאני סטודנט ואין לי תקציב לזה..) לכן צץ במוחי רעיון הקוטג'..שמכיל כ27 גרם חלבון לגביע, לעומת 3 יוגורטים שיכילו כ21 יחד.. רעיון הקוטג' נראה גאוני... אך שוב קראתי מאמרים וגיליתי שקוטג' רובו ככולו מכיל חלבון קזאין... (במאמרים נטען כי הוא מומלץ לפני השינה אך לא לאחר האימון...) .. אז שאלת המיליון, האם קוטג' יספק את הסחורה כמו חלבון המי גבינה הנמצא בשייקים? (או שיתעכל לאט? אני מעדיף עיכול מהיר.. גם ככה כשעה ורבע אחרי אימון אני אוכל שוב ארוחה מזינה) עוד דבר.. קראתי שהערך הגליקמי (איך שלא קוראים לזה) של תפוח הוא נמוך... האם רצוי לאכול פרי אחר בעל ערך גליקמי יותר גבוה? אם כן איזה ובאיזה מינון? מצטער על השאלות החוזרות, פשוט נכנסתי לסחרחורת... ((: אני מבין שכל הדברים האלה זניחים לעומת התפריט היומי המלא והאימון, אך יש לי מטרה: להוכיח לעצמי שאפשר לגדול באותה מהירות גם בלי אבקת חלבון.. לצורך מטרה זו, אני חייב שהכל יהיה מושלם... לכן גם הבדל זניח יגרום לי (לפחותל פסיכולוגיה) לדעת שאני נותן את המקסימום ומקבל את התשובה הברורה לשאלה - האם יש תחליף הולם לאחר אימון לאבקת חלבון. תודה שוב ענת... וכל הכבוד על הנכונות לעזור לכולם.. ((:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסודיות

ענת פלדמן
    20/09/2008

והפרפקציוניזם מעוררי הערכה. איי לאב איט. אני גם מסכימה שזה קצת קצת מוגזם. באמת אם כל היום אתה אוכל מאוזן ובריא "חלון ההזדמנויות" המיתולוגי בטל בשישים אם אתה אוכל יוגורט [בחירה מצויינת] או טונה או חלב ולפעמים יוגורט. תפוח זה אחד הפירות הבריאים ביותר שיש. An apple a day keeps the doctor away, לעניות דעתי הערך הגליקמי פה די זניח, אתה גם אמור לגוון עם הפירות אחרת תתחרפן מתפריט מונוטוני (סלח לי על העברית)
    אכן יש מיליון תאוריות מיליון אופציות ולו בגלל העובדה שהגוף שלנו היא מכונה קסומה ומורכבת. מיינד אובר בודי, מיקוד ותכנות המחשבה, ללא חסימות פסיכולוגיות שבגלל חוסר כזה או אחר באבקות אתה לא מגיע למטרה. שחרר ומיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת... ((:

אריק
    20/09/2008

קודם כל תודה על כל השרשור הזה... גרם לי להבין הרבה... כנראה שאני באמת אגוון, גם במקור החלבון וגם בפרי שלאחר האימון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ב ה צ ל ח ה :) מחכה לשמוע תוצאות

ענת פלדמן
    20/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו