מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאייל20/09/2008
שלום, אני בן 15.5 ואני כבר מתאמן במשך כמה שבועות על שכיבות שמיכה, קבעתי שאעשה מינימום 100 בכל יום בסטים של 15, בהתחלה עשיתי כל יום ואחר כך עברתי לעשות יום כן יום לא בגלל שאמרו לי שהשרירים צריכים לנוח, זה בסדר? זה טוב? כדאי לעשות יותר? פחות? ועוד שאלה, לפני מספר ימים קניתי סט משקולות איך להתחיל? כמה כדאי לעשות ביום? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ענת פלדמן20/09/2008זה בסדר, שלחת רק פעם אחת. את הפוש אפ בעיקרון אפשר לעשות כל יום אלא אם כן אתה מרגיש עייפות ותשישות מהאימונים ואז הכלל של יום כן יום לא אכן תופס. רצוי לעשות חימום דינאמי לפני האימון וכן מתיחות אחרי. יותר או פחות? זה ממש תלוי ברמת הכושר שלך. בעיקרון זה נשמע מצוין.
סט משקולות זה אחלה, כדאי לשמור על הגב בזמן ביצוע התרגילים. עמידה בפיסוק, ברכיים מעט כפופות, בטן בפנים. סטים של כפיפת מרפקים לפנים על מנת לעבוד על הבייספס, נסה לא לכפוף עד הכתפיים אלא לשמור על "מתח" הזריר בכפיפה עד אמצע הדרך. את כמות החזרות כדאי לקבוע בשיטת "ניסוי וטעיה". נסה 12 חזרות, ולנוח כחצי דקה ואז שוב 12 למשל ושוב לנוח ושוב 12 בתור התחלה. אם זה קשה מידי להוריד בחזרות אם זה קל מידי אפשר להגיע ל 15. שינויי זוית למשל ידיים בצידי הגוף, כפיפת מרפקים אבל הפעם המרפקים אינם צמודים לגוף אלא מעט באויר והידיים בכפיפה לכוון הכתפיים.
זוית נוספת תהיה לכתפיים: ידיים לצידי הגוף ומישרים ידיים לצדדים עד לגובה הכתפים
לשכמות ולכתפיים: מתחילים מגובה הכתפיים ומעלים למעלה בידיים ישרות עד מעל לראש. תלוי בכובד המשקולת אבל התרגיל לא פשוט
יש עוד המון זויות לתרגילים. אפשר לבצע גם בישיבה. קשה לי לדעת אם אתה עושה את זה מדויק דרך הפורום וכן רצוי לעבוד עם מאמן על מנת שלא ליצור נזק. במיוחד בעבודה עם משקוליות שאתה שולט על התנועה והיא לא מקובעת במכשיר בחדר הכושר. ואז גם מומלץ לדעת מה בדיוק עושים שם. אני מציעה שתתחיל, תקשיב לגוף שלך, אם אתה לא מסתדר להעזר במאמן, אפילו לכמה פעמים ספורות על מנת שתעשה את התנועות נכון ומדויק.
שוב, אין מניעה להתאמן כל יום, בייחוד אם האימון הוא לא עצים במיוחד ולא ממש קשה לך. הקשב לגוף. חימום דינאמי של כמה דקות לפני, מתיחות אחרי. תהנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת השאלות: מה מטרת האימון שלך?
ענת פלדמן20/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אייל20/09/2008אני רוצה לפתח שרירים, אני חושב שזו המטרה היחידה שיכולה להיות בשביל האימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדויק
ענת פלדמן20/09/2008יש כאלו שרוצים לרזות, יש כאלו שרוצים להשמין יש כאלו שרוצים לנפח שרירים ויש כאלו שרוצים להתחטב, אה, ויש כאלו שרוצים להיות בכושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)