מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יכולת ריצה היא רק עניין של כושר ?קובי21/09/2008
אני בן 53. גובה 178 ס'מ ומשקל 77 ק'ג. אני רץ 3-4 פעמים בשבוע. משלב ריצות בקצב איטי (8-10 קמ'ש למשך 45דקות) וריצות אינטרוולים (600-700 מ' כל אחד כ-7 מחזורים). המטרה היא לשפר תוצאות ריצה ל-3000 מ'. אני רץ למרחקים קצרים בתוצאות טובות ( 400 מ' ב-62 שניות) אך ב- 3000 מ' איני מצליח להגיע לתוצאה רצויה (14.5 דקות). שאלתי - מדוע? האם המדובר כאן בבעיה ביכולת ריצה? בבעיה פסיכולוגית? אגב, בבדיקות ארגומטריות אני משיג תוצאות מצויינות ומוגדר כ"כושר גופני מעולה". אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה
ענת פלדמן21/09/2008באמת נשמע בכושר גופני מעולה, ואתה כנראה אכן בכושר מצוין. ריצת 3000 היא מהקשות שיש. זה נשמע מוזר אבל היא משלבת בין אירובי ואנאירובי מהיותה ריצה למרחק "בינוני". היא קשה גם לטיפוסים "אירוביים" בעלי סיבים אדומים וכושר סבולת וקשה גם לטיפוסים "אנאירוביים" בעלי סיבים לבנים וכוח מתפרץ, שוב מהיותה שילוב של השניים. היינו ריצה למרחק לא קצר שרצים אותו יחסית מהר. [מרחק כסבולת לב ריאה+ כוח מתפרץ של ריצה מהירה].
אימונים ממוקדים למרחק הזה, זה כל הסיפור. כלומר להמשיך באימוני האירובי והאינטרוולים הרגילים ולהוסיף אימונים ספציפים לריצת 3000 שכוללים בעיקר ריצות 3000, מדידת זמנים וניסיון לשפר את התוצאה עם כל אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת
קןבי21/09/2008אעשה כעצתך. אגב, איזו תזונה מומלצת לפני בוחן ריצה כזה (ערב לפני, שעה לפני וכו')? שוב תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ
ענת פלדמן21/09/2008תמיד לאכול בריא ומאוזן, ויותר מזה - לפי שגרת האימונים הרגילה שלך. כלומר בגדול ככה כשעתיים לפני האימונים - פחממות ועד שעה אחרי שילוב של פחממות וחלבונים כארוחה מזינה ומאוזנת. אני מפנה לאתר שלי ששם יש גם דוגמאות לתפריטים טובים וגם הפנייה לאתרים נוספים שאני לא יכולה להפנות אליהם במסגרת הפורום. הצץ גם בשרשור שלי עם אריק, שם ציטטתי את יאיר להב לגבי תזונת ספורט. לפני הבוחן עצמו- בדיוק כמו באימונים עצמם. אתה לא תרצה ליצור שינויים של הרגע האחרון שעלולים להשפיע אחרת ממה שאתה רגיל. מתי הבוחן מתקיים?
אז אפשר פסטה כשעתיים לפני. אם אתה רעב אז אפשר יוגורט או בננה וא פרי אחר כחצי שעה לפני. אחרי אפשר עד כשעה כריך עם גבינה וירקות, קוטג' עם ירקות, כריך עם טונה וכו'. תלוי מתי האימונים, העדפות קולינריות בקיצור הצץ באתר, אני כאן להמשך שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)