מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקה בשגרת אימוניםליל27/09/2008
שלום, שמי ליל, בת 18 ולפני גיוס. בעבר שמרתי על כושר גבוה דרך אימוני ריקוד אינטנסיביים, בשנים האחרונות הורדתי הילוך אך עדיין חשוב לי לשמור על כושר בריא וגמישות. עוד מספר חודשים אני מתגייסת, ואכנס לקורס של 4 חודשים שעיקרו למידה בכיתה... כיצד ניתן בכ"ז לשמור על כושר כש-90% משעות הערות מושקעות ללמידה, שעות השינה מתקצרות ואין פנאי כמעט לפעילות גופנית? האם אני צריכה לחשוש מכך שהשרירים שצברתי יהפכו למסת שומן? חשוב לציין שלאחר חודשי הקורס אני בהחלט מתכננת לחזור לרקוד לפחות פעמיים בשבוע ולהתאמן בבית. (התפקיד מתבסס על יומיות, כך שהערב יהיה שלי..) תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליל
ענת פלדמן27/09/2008השריר לא הופך לשומן. אילו שתי רקמות נפרדות ולא מחליפות תפקידים. לכן אם את עושה הפסקה באימונים שווה להקפיד על האוכל על מנת שההוצאה הקלורית היומית תהיה שווה להכנסה ושלא תעלי במשקל. איך אפשר בכל זאת לשמור על הכושר? כשתגיעי לגשר נעבור אותו. יכול להיות שיקצו לכם שם זמן חופשי, תמצאי חברה שהיא בעניין וביחד תמצאו דרך. או ריצות והליכות בחוץ, כמה תרגילי כוח בחדר, מתיחות. תמיד אפשר להסתדר, וגם אם לא - את הרי חוזרת לשגרת הריקודים כפי שציינת ולכן אולי בפעמים הראשונות תהיי קצת פחות בכושר אבל מהר מאד תחזרי לתלם.
בשעה טובה ושנה מוצלחת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לענת
יוסי27/09/2008כתבת לליל שהשריר לא הופך לשומן... אז יש לי שאלה על הדרך... נגיד מישהו מתאמן לצורך העניין 3 שנים, אחרי 3 שנים הוא עושה הפסקה נגיד שנה ,ואחרי שנה הוא חוזר לאימונים מהתחלה, אז בהפסקה הזאת , השריר הופך לשומן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ענת פלדמן27/09/2008שריר ושומן הן שתי רקמות נפרדות ולא מתחלפות. לא ולא. בשנה הזאת אם הוא אכל יותר, או המשיך לאכול כמו שהוא היה אוכל כשהיה מתאמן (ואז מוציא הרבה אנרגיה, אבל עכשיו כבר לא) אז הוא פשוט העלה במשקל ואז נראה כאילו השריר הפך לשומן. הוא פשוט השמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך את מסבירה ש..
יוסי27/09/2008שאני מתאמן כמה שבועות טובים לצורך העניין ,נגיד אני מתאמן על הדו ראשי, מתאמן חזק חזק אחרי כמה שבועות שאני עושה שריר , רואים אותו יפה מנופח. ושאני עושה הפסקה של כמה שבועות ואני לא מתאמן ואני עושה שריר ביד בקושי רואים אותו ונוגעים בו אז הוא רך כזה למה זה קורה? בגלל שזה הופך לשומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ענת פלדמן27/09/2008זה לא הופך לשומן. שומן ושריר הן שתי רקמות שונות שלא יכולות להחליף זו את זו. התשובה שלי לא ממש תשתנה גם אם תמשיך לשאול. שריר שלא עובדים עליו מאבד מהמסה שלו. זה כמו שתראה מישהו אחרי שהורידו לו גבס, לא עלינו. יד אחת שעשתה את כל הפעולות כרגיל נראית גדולה יותר מזו שהייתה מגובסת ולא פעלה כלל. זו שעבדה שמרה ופתחה את מסתה וזו שנחה בגבס ירד לה הנפח. אין לזה שום קשר לשומן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
יוסי27/09/2008שיהיה שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לך :))
ענת פלדמן27/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)