מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכייםקרין27/09/2008
היי ענת, רציתי לשאול איזה משטח ריצה פוגע הכי פחות בברכיים (דשא- עם נעליי פקקים או ספורט, מדרכה- כביש- עם עליות וירידות כמובן, הליכון בחדר כושר)? (באופן כללי, וגם אני אחרי ארתוסקופיה, שבה תפרו לי את המיניסקוס).. בנוסף איזה תרגיל יכול לחזק באופן משמעותי את שריר הארבע ראשי? (פיזותרפיסט המליץ לי לשכב על הגב ולהרים את הרגל לכ-45 מעלות להישאר כ3 שניות להוריד ללא פגיעה ברצפה, ולהרים שוב- עם משקולת 1 ק"ג.. 15X3).. האם יש משהו יותר טוב מזה? תודה! חג שמח! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרין
ענת פלדמן27/09/2008ברכות על החזרה לפעילות אחרי הניתוח. תמיד תמיד עושים פעילות גופנית וודאי ריצה עם נעליים טובות. ניו באלאנס קבלו ציון מעולה ביחס לאחרות, זה לא אומר לרוץ לקנות אותם אם יש נעליים טובות אחרות אבל לקחת בחשבון את חשיבות הנעל. בירידה אני ממש לא ממליצה לרוץ. הלחץ על רצועות הברך במקרה זה מקסימלי וודאי אם את אחרי ניתוח.
ככלל, חזרי לפעילות כמובן רק באישור רופא ובהדרגה !
ככל שהמשטח עליו רצים הוא רך יותר כך קשה יותר לרוץ - על חול או על דשא למשל, אבל כדאי לחזור לפעילות במקום שיהיה לך קל להתמיד בו. אם את גרה רחוק מהים למשל זה סיפור לנסוע לשם כל פעם ואת תתיאשי. לכן בחרי לך מסלול נוח ליד הבית שלא יצריך הרבה התארגנות.
התרגיל שהוא המליץ לך עליו הוא מצוין, והוא גם מתאים לשרירי הבטן. אפשר לעשות אותו בווריאציות שונות. למשל הרגליים עולות זו אחר זו בתנועת מספרת, מעט ישרות יותר. פעם בלי ופעם עם משקולת או בשכיבה על הגב רגליים כפופות לכוון בית החזה ודוחקים אותן למעלה לכוון התקרה. פעם בלי ופעם עם משקולות. אני לא ממליצה על המכרעים המפורסמים בגלל הלחץ על הברכיים.
בריאות שלמה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אורטוסקופיה
עופר קיס27/09/2008קרין שלום.
התרגיל שקיבלת הוא התרגיל הראשוני אחרי ניתוח. על מנת לחזור לפעילות ללא נזקים את חייבת לבצע מעקב פיזיוטראפי עד לחזרה מלאה לכשרות. איננו פיזיוטרפיסטים כך שאת חייבת לבצע זאת דרך הקופה שלך. אם עשית את הניתוח באופן פרטי , בצעי גם את הפיזיו כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)