מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מבולבלבני29/09/2008
שלום לך ענת :) אני מתאמן הרבה זמן ויש לי בעיה לפעמים עם הדימוי של הגוף אני לא מצליח להבין כיצד הוא נראה כלפיי אחרים לפעמים שמן ,לפעמים חטוב לפעמים סקסי ולפעמים מנופח .... אני מבין שזה עניין של טעם והגוף שלי מקבל הרבה תשומת לב אך משום מה התשומת לב כיום פחות חיובית מבעבר (פעם 90& מהתגובות היו וואוו איזה סקסי איזה חטוב וכו' וכו') במהלך התקופה האחרונה עבדתי יותר על העלאת מסה וניפוח במקומות מסויימים ולכן תצרוכת הקלוריות שלי והתאיבון גדלו וכנראה בגלל זה במקומות מסויימים ירד החיטוב מה ההמלצה שלך לגביי לגבי ייעול תכנית האימונים שלי לגבי משקל? סטים? חזרות? ותרגילים? הפעולות שלי הן בעיקר 2 תרגילים שונים לשריר 4 סטים לרוב ו12 חזרות בשרירים שברצוני לנפח המשקל הוא גבוה בקשר לחזהאני יפרט-דחיקה 4 שיפועים שונים(שיפועיים חיוביים) ,3 סטים ,12\15 חזרות (משקל בינוני) אומנם דרגת קושי האימון היא ממש קשה ואינני מסיים את הסט האחרון אך מצד אחד אומרים לי שירד העיצוב והחיטוב מהחזה ויש יותר נפח (כמו כן בחזה קשה וללא שומן כמדומני) נב: כמובן שאני מתייחס לאחוזי השומן בגוף (שכרגע אינם ידועים לי) וכמובן שאני משלב אירובי אך מהי לדעתך הצורה שבה אני אמור להתאמן? האם להוריד משקל בדחיה ולעשו יותר חזרות? אם לשלב תרגילים חדשים לחזה(שאני אשמח להכיר) תודה מראש ושנה טובה בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני
ענת פלדמן29/09/2008אל תכעס, הייתי רוצה למקד את התשובה שלי בנושא מעט שונה. לפי מה שאתה מציין דימוי הגוף שלך מושפע ממה שהחברה חושבת עליך. הייתי רוצה לעזור לך לאהוב את הגוף שלך Regardless. כלומר בלי קשר למה חושבים אומרים מפרגנים כן או לא. איך הגוף שלך נראה - לך - ?? זה מה שחשוב.איך אתה נראה לעצמך. ויותר מזה, האם הדימוי והביטחון שלך הם תלוי מצב הגוף שלך. כלומר אם לא היית חטוב ושרירי היה לך עדיין דימוי עצמי גבוה ביטחון ואהבה עצמית?
נקודה למחשבה.
ולעניין הפיזי: אתה כנראה צודק לגבי האבחנה של תגבור התאבון, אחוזי השומן מאד מושפעים מהתזונה, מינון וטיב, ובהחלט יכול להיות שהייתה עליה באחוזי השומן. הצעת היעול הראשונה שלי תהיה להקפיד בעיקר על האוכל, להמשיך עם האירובי. מה שאתה עושה באנאירובי זה לא ממש ישנה עד שלא תשלב נכונה את שאר הפרמטרים.
תרגילי הכוח שאתה עושה הם טובים, במיוחד אם המטרה שלך היא ניפוח. תרגיל חזה קלאסי שאפשר לגוון איתו זה הפוש אפ - שכיבות סמיכה בכמה זויות. האם אתה עושה גם תרגילי איזון לחיזוק השכמות והגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין בבלבלות
בני29/09/2008אכן ידעתי שתתייחסי לנושא הדימוי .... פעם כן סבלתי ממה שהחברה חושבת עליי היום ממש לא ... היום נפגע בעיניי המראה כפי שהוא אינני מצליח להבין כיצד גופי נראה באמת כי מתערבבים לי תמונות של כמה תקופות וכן השינויים מהירים אם אכלתי הרבה באותו שבןוע ואם זלזלתי באימונים בקיצור זה הבלבול ... אני מבין שזה נשמע א הגיוני אבל נסתי לנתח ממה הוא נובע ואחד הדברים הם שאני מתאמן ולא ככ יודע על מה אני מתאמן ניפוח או חיטוב ? המטרה שלי היא ממש לא ניפוח ברצוני לחטב את כל השרירים בקשר לשכיבות סמיכה את ממליצה לעשות אותם ביום נפרד מהדחיקה או באותו יום כי אני עושה מידי פעם שכיבות סמיכה בכל מיני זוויות ובקשר לשכמות וגב אני עושה ישר אחרי אימון חזה בדר"כ תודה שוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן29/09/2008זה נשמע לי מאד הגיוני, הרבה יותר ממה שאתה חושב. אני מטפלת במקרים כאלה, אתה לא היחיד. יש פער בין איך שאתה נראה חיצונית לבין איך שאתה נראה "פנימית" בגלל שינויים, תקופות, לפי מה שאתה אומר זה אפילו תלוי שבוע מסוים. זה הגיוני, זה בסדר וזה בר טיפול. לא דרך הפורום לצערי.
תוצאות "חיצוניות" תראה שוב אם תשלב נכונה את עניין התזונה, ואז נראה את החיטוב. לגבי שכיבות הסמיכה - זה לא נורא לעשות בשילוב עם הדחיקה, בתנאי שאתה לא באימון יתר, כלומר לא מתאמץ יותר מידי. תקשיב לגוף שלך. מכלול של כמה דברים: תזונה, אירובי, חיוביות לגבי התהליך הנכון שאתה עושה לעצמך ופעילות אנאירובית מתוך מודעות וקשב לגוף שלך - כולי תקווה שיגרמו לך שביעות רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)