חוסר סבלנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר סבלנות
    יוסי
    30/09/2008

נקודה אחת שנוטים להתעלם ממנה ,ואני מרגיש צורך להדגיש אותה במאמרים שלי ,היא העובדה ש-אלא עם כן אתה פריק גנטי מהמעלה הראשונה (ואם היו כל כך הרבה כאלו ,לי לא היה פרנסה ,פריקים של גנטיקה לא צריכים מאמרים) אתה לא תראה שינויים מהירים מדי בגוף שלך אחרי החודשים הראשונים של האימונים ,פיתוח גוף בכל רמה שהיא זה ספורט של זמן והשקעה ,דם יזע ודמעות . שינויים משמעותיים בגוף שלך זה תהליך של חודשים על גבי חודשים ואפילו שנים ,ואני לא אומר את זה בכדי לייאש אתכם אלא להפך ,אל תתייאשו ,תשקיעו כי זה שווה את כל ההשקעה ברגע שרואה אתכם מישהו שלא ראה אתכם הרבה זמן ואתם שומעים את ההתפעלות שלו מאיך שאתם נראים. לפעמים אנחנו מזדרזים מדי לפסול תרגילים או תוכניות אימונים בטוענה שהן" לא עובדים/לא עובדות" כאשר למעשה אותו מתאמן לא נתן לתוכנית את הזמן לפעול. אני לא אפתח במאמר זה את הויכוח הבלתי נגמר של "תרגילים מבודדים לעומת תרגילים מורכבים " ו"משקולות חופשיות לעומת מכונות/מכשירים/כבלים " ורק אציין שמתאמן חכם יודע לשלב בין השניים בכדי להוציא את מירב היתרונות של כל אלמנט. לא כל המתאמנים מגיבים לאותם תרגילים בצורה שווה ,אצל מתאמן אחד שריר א' יגיב בצורה נפלאה לכל תרגיל שרק יזרקו לכיוונו ,אבל אצל מתאמן אחר אותו שריר א' יגיב הרבה פחות טוב ,ואותו מתאמן יצטרך להיות קצת יצירתי בכדי להוציא את המיטב מאותו שריר ,כאשר מסתכלים על שריר חלש ,תחזרו לבחירת התרגילים שלכם ,אולי אתה מקובעים מדי ומתמקדים רק בסגנון אחד של תרגילים ? אם אתם עובדים בעיקר על מכשירים תנסו לשלב יותר משקולות חופשיות ,ולהפך ,כשאני נתקלתי בבעיות מסוימות נתקלתי בכמה וכמה מכשירים מצוינים שעזרו לי לעבוד על השריר בזויות שונות שלא יכולתי במשקולות חופשיות ,והגירוי ה"שונה " הזה היה בדיוק מה שהשריר שלי היה צריך בכדי לגדול שוב ,כמובן שיש תרגילים שאי אפשר להימנע מהם ,לא עובדים חזה בלי לחיצות חזה ,ולא עובדים רגליים בלי סקוואטים (בתיאוריה ) ,אבל אפשר לגוון ,אולי לחיצה במוט לא טובה לכם ? תנסו להחליף לדאמבלים ,או שסקוואט קלאסי לא מורגש אצלכם בארבע ראשי מספיק ? תשנו לפרונט סקוואט ,תשחקו עם תוכנית האימונים שלכם בכדי למצוא נקודות גירוי חדשות לשריר,אל תשכחו לתת לגוף זמן להניב תוצאות ,לא רואים הבדל אחרי יומיים ,וגם חודש זה לא הרבה זמן,אין לכם מה לדאוג ,אחורה אתם לא תלכו ,שריר לא מתנוון כל עוד מספקים לו גירוי ,במקרה הכי גרוע ? פסלתם עוד אופציה ,עכשיו תנסו משהו חדש ,לאט לאט לומדים להכיר את הגוף ומה עובד הכי טוב בשבילו וזה משתלם אחר כך בגדול בהצלחה חיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סבלנות

הוספת תגובה

• צריך פשוט לאכול הרבה!

גיא...
    01/10/2008

חחחחחחחחחחחח איזה לא קשור אני. אבל בעיניי הגוף האידיאלי הוא בן אדם מלא שלא רואים עליו את קווי המתאר של השרירים. אבל הוא חזק בעיקרון, לזה אני שואף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו