מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקסימום פעילות גופנית בשבועחנה04/10/2008
אני בת 41 ובשנים האחרונות עושה כושר במכון ובבית. רציתי לדעת האם יש כמות מוגזמת של כושר שכבר אין יעילות או שזה אפילו מזיק. אני מתעמלת למעלה מ- 10 שעות בשבוע. יומיים בשבוע אני עושה אימון בבית שכולל שעה על מכשיר אלפטיקל, עשרים דקות חיזוק רגליים (חזרות של 12-15 כפיפות שלוש פעמים), 40 דקות משקולות (חזרות של 12-15 פעמים כל תרגיל שלוש פעמים), 40 דקות חיזוק רגליים אגן ותרגילי בטן ו-20 דקות מתיחות. סך הכל האימון נמשך 3 שעות. בנוסף יום אחד אני עושה שעה רק על המכשיר ועוד שלוש או ארבע פעמים בשבוע שיעורים במכון כושר משלבים קצת אירובי והרבה חיזוק שרירים. יום אחד בשבוע אני לא עושה שום פעילות גופנית. אשמח לקבל תגובה האם זאת כמות מוגזמת ואם כן למה ואיזה אימונים להוריד. תודה, חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה הי
ענת פלדמן04/10/2008לכאורה אכן פעילות עמוסה, במיוחד האימון בבית - 3 שעות... יחד עם זאת: האם את מרגישה שאת מגזימה? שכואב? קשה במיוחד? ברגע שאת עובדת מתוך מודעות, נהנית מהעשייה וקשובה לגוף שלך, זה בסדר גמור. ולכן זה מאד אישי. יום המנוחה גם הוא במקום. אז זה לא מזיק. האם זה לא יעיל? יכול להיות שאת משמרת רף מסוים של פעילות, לא מעלה ולא מורידה בעומסים ולא "מתקדמת". אבל אם אין לך לאן להתקדם ואת שומרת על אורח חיים בריא ומאוזן גם מבחינת הספורט אז זה מצוין. אם 3 שעות בבית זה יותר מידי ואת סובלת אז ברור שזה לא יעיל מנטלית, אבל כל עוד את נהנית - המשיכי.
כמובן שכדאי בימי האימון לאכול בצורה נבונה יותר, לשתות מים וכו', אני מניחה שאת בקיאה בכללים. אשמח להמשיך ליעץ אם יש צורך. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לענת ועוד מספר שאלות
חנה04/10/2008ענת תודה על התשובה המהירה. קצת על עצמי שיהיה לך יותר מושג למי את מייעצת. אני כאמור בת 41 ועד לפני שלוש שנים לא עשיתי שום פעילות גופנית. בשל מעבר זמני לחו"ל והפחתת שעות העבודה בצורה משמעותית נשבעתי שאני עושה ספורט. לאט לאט התחלתי לעשות פעילות גופנית ואפשר לומר שבשמונת החודשים האחרונים, זאת המתכונת. יש לציין שיש לי נטיה רצינית להשמנה והייתי גם 20 ק"ג יותר ממה שאני עכשיו ואפילו יותר. אני משתדלת להקפיד על תזונה נכונה, אבל פעמים רבות לא מצליחה בכך. לגבי כאבים יש לי כאבים כרוניים בגב התחתון שלפעמים מקרינים לרגל, אבל אני מתעלמת מהם כי נוכחתי לדעת שמנוחה או הימנעות מפעילות לא משפרת בהכרח את המצב. יש לי כרגע שתי שאלות אליך : 1. לגבי התזונה אשמח אם תוכלי לפרט מה כדאי לאכול ובאיזה פרקי זמן לפני ואחרי האימון. 2. יש ימים שאני מתאמנת שלוש שעות אבל לא ברצף. למשל בבוקר מוקדם שעה במכון אח"כ בשעות הצהריים המאוחרות שעה אליפטיקל ואח"כ בסביבות 18:00 שעה שוב שיעור במכון. מה לגבי התזונה בימים כאלה. תודה רבה על הנכונות והרצינות, חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת פלדמן04/10/2008על הפירוט, זה באמת נותן תמונה נוחה יותר לשיחה... ברכות על הירידה במשקל ועל ההתמדה.
אני מסכימה איתך לגבי כאבי הגב, כלומר מצרה עליהם אבל מנוחה לא בהכרח עוזרת. מניסיון עם לקוחות דווקא הפעילות והמתיחות שציינת שאת עושה יכולים להקל. אני ממליצה לך בחום לשוטט באתר שלי, במיוחד בחלק של NLP. אני מאמינה שכאבים פיזיים הם תשקיף לנפש שלנו ואני מטפלת בשיטה זו, טכניקות קסומות שמורות שוב ושוב על הקשר ההדוק בין גוף ונפש. במקביל כדאי להציץ שם גם על החלק של התזונה, ובכלל יש שם קישורים נחמדים לאתרים מעניינים שנותנים תפריטים וגוון.
באופן כללי: ארוחות פרוסות במשך היום, כשלפני האימון כדאי לאכול פחממות. אם זה בבוקר מוקדם אז אפשר חצי בננה כחצי שעה לפני או משהו קטן. אם זה אימון אחה"צ אז כשעתיים לפני פסטה או אורז מלא עם ירקות למשל. כלומר הפחממות לפני, כשעתיים לפני או חצי שעה משהו קטן. אחרי האימון- תלוי בעצימות אבל אפשר עד שעה אחרי כריך עם גבינה למשל, יוגורט עם גרנולה. שילוב של פחממה וחלבון. ולשתות כמובן מים. האם את במגמה של שמירה על המשקל? ירידה נוספת? בכל מקרה שווה לבדוק הוצאה קלורית במנוחה. צרפתי לך מחשבון BMR, את התוצאה הכפילי פי 1.2 וזה יתן לנו אינדקציה כללית לגבי כמה קלוריות את מוציאה ביום ללא פעילות גופנית. אני לא בעד ספירת קלוריות באדיקות קתולית אבל לפחות מודעות לעניין.
http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לענת
חנה05/10/2008תודה ענת על ההתייחסות הרצינית והיסודית. אכנס לאתר שלך וגם לקישור שנתת לי ואשלח לך את התוצאות ופידבק על מה שקראתי. שוב תודה ושבוע טוב, חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת עוד שאלה בבקשה ועדכון הנתונים
חנה05/10/2008ענת בדקתי את ערך ה BMR שלי והוא 1352 וכשמכפילים אותו ב- 1.2 התוצאה היא 1622.4 קלוריות. ה- BMI שלי נע בין 23.5 ל- 24.5 תלוי כמובן במשקל. הסתכלתי קצת באתר שלך ובמאמר על הדמיון המודרך שאגב מוכר לי מחברות שלי. אני פחות מתחברת לזה, אני יותר מאמינה בטיפול פסיכולוגי ארוך טווח ועמוק, אבל אולי לא ניסיתי מספיק ומי יודע אולי בהמשך, בכל מקרה זה מעניין ותורם אז תודה. כתבת לי שאם לעשות אימונים ארוכים זה דבר שמכביד עלי מנטלית אז זה לא טוב. האמת שזה בעיקר תלוי בזמן העומד לרשותי. לפעמים למצוא את השעות האלה זאת בעיה. יש ילדים ובית ועבודה ולימודים ולכן שאלתי היא מה נראה לך תוכנית טובה ויחסית מלאה אבל עם פחות מעשר שעות שבועיות. שוב, מודה לך מאוד על העזרה והייעוץ. לבטח כשאחזור לארץ ארצה לפגוש אותך ולקבל ייעוץ יותר אישי. בנתיים שבוע טוב, חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו
ענת פלדמן05/10/2008אני מבינה למה את ערה בשעות מוזרות... האם את בארה"ב? אני יכולה להמליץ לך לרכוש כמה דברים שיכולים לעזור. למשל שעון פולר, אני משאילה ללקוחות, הם עונדים אותו במשך כל היום כאילו הם בפעילות וזה נותן את מספר הקלוריות שהם מוציאים ביום רגיל. וכמובן בזמן פעילות, זה מעלה את המוטיבציה וכו'. אביזר חביב של פוש אפ שמוכרים של ב -20 דולר. אם את שם אשמח לכוון אותך.
לפי ה BMI שלך - יש מקום לירידה במשקל?! האם את יודעת מהם אחוזי השומן שלך?
אני שמחה לקרוא שאת בעד הפסיכולוגיה, שאישית תרמה לי רבות. את ההתמחות ב L.A עשיתי לצד פסיכולוגים ועובדים סוציאליים כך שזה לא סותר, להיפך. אנשים מודעים ממקסמים את הטיפול, קל לחדד ולדייק בLimiting decisions . ההגיון מנוטרל לרגע, אותו הגיון שפועל בפסיכולוגיה, ואת מנהלת תקשורת עמוקה עם תת המודע שלך ומגיעה לתובנות ולומדת שיעורים על עצמך. אם יצא לנו לדבר ישירות אוכל להסביר יותר בהרחבה.
אם את אוהבת את האימונים שלך - המשיכי בהחלט. 10 שעות זה לא גבול עליון בהכרח, ולא יגרם לך נזק. התכנית שפרטת לי בשאלתך הראשונה נשמעת בסדר גמור, לא הייתי משנה, שוב בהנחה שאת אוהבת את מה שאת עושה ומוצאת את הזמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)