ענת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת
    אוהד
    05/10/2008

היי ענת, ברשותך רציתי לשאול מספר שאלות, מקווה שתהיה לך הסבלנות לענות... אני בן 38, שוקל 83 ק"ג ולפני מספר חודשים התחלתי להתאמן באופן מדורג כשמרבית הפעילות התמקדה בהליכה, בתקופה זו השלתי כ שבעה ק"ג ממשקלי. לפני כשלושה שבועות התחלתי לרוץ, בשבוע הראשון בקושי גמרתי ק"מ והשבוע רצתי כבר שלושה. רציתי לבקש עזרתך בקביעת דרגת השיפור הסבירה הן מבחינת העלאת מהירות (כרגע 9 קמ"ש) והן מבחינת יעד המרחק (האם לעלות 1 ק"מ בשבוע זה סביר? הרבה מידי?) כשכמובן המטרה היא לא להגיע למצב של עומס יתר ופציעה. כרגע אני משתדל לרוץ 2-3 פעמים בשבוע ועוד 2-3 הליכות משולבות באופניים. איך מחליטים מתי להחליף נעליים שהרי אין עליהן מד ק"מ ואין לי שום דרך להעריך כמה עומס הופעל עליהן ומה מצב בולמי הזעזועים ? אם אני משלב אימון כח האם עדיף לבצע קודם אימון אירובי או קודם אימון כח ? האם יש לכך חשיבות ? באופן כללי מטרת הפעילות לרדת עוד כשלושה ק"ג ממשקל גופי ולהרגיש בריא יותר ולא להפוך לטריאתלט. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענת

הוספת תגובה

• סבלנות תמיד יש

ענת פלדמן
    05/10/2008

אז בוא נתחיל. ברכות על ההישגים ועל ההתקדמות. נראה שאתה בדרך הנכונה אז המשך כך. כלומר: השיפור בריצה אינו מפתיע ותודה שאתה משתף אותנו זה מחזק את כל אילו שרק מתחילים. אם הקצב נוח לך - 9 זה מעולה ואתה יכול להמשיך ולרוץ כל פעם עוד, אז זה בסדר. הקשב לגוף שלך. אנחנו לא פתאום מגיעים לאימון יתר. אם אתה עם "יד על הדופק" אין מניעה להמשיך ולהשתפר, בקצב שלך עם מודעות וקשב לגוף. מספר הפעמים בשבוע שאתה מתאמן הוא סביר ומתון יחסית כך שאין בעיה. לגבי הנעליים אתה צודק, אין עליהן מד ק"מ :))) אומרים שכל 800 ק"מ שווה להחליף. אם הן במצב טוב, נוחות לך, הסוליה לא משופשפת למטה - אז אין צורך של ממש להתחדש. אני מניחה שבקצב הזה תוך כמה חודשים כבר תראה צורך להחליף. ניו באלאנס - מצוינות. אישית אני אוהבת להתחיל באירובי ובסוף להוסיף את אימוני הכוח, בייחוד אם מטרתך היא להוריד במשקל.
    האם אתה מקפיד על תזונה נכונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן בהחלט

אוהד
    05/10/2008

במסגרת הרה-אורגניזציה העצמית בהחלט התחלתי לאכול מאוזן ובריא יותר, זה לא שאני מוותר על עוגה מידי פעם או כוס בירה קרה עם חברים אבל הורדתי משקאות מתוקים ומזונות עתירי קלוריות והחלפתי אותם ביותר ירקות ופירות. אם הייתי אומרת לי לפני חודשיים שארוץ שלושה ק"מ רצוף הייתי צוחק בפה מלא כי גם בתיכון לא הייתי יכול לעשות זאת...לא יודע אם זה ריאלי אבל המטרה היא להגיע ל 10 ק"מ לאימון בעוד שלושה-ארבעה חודשים כשאני לוקח בחשבון שבהתחלה עקומת השיפור מהירה יותר. תודה על התגובה המהירה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בהחלט

ענת פלדמן
    05/10/2008

ריאלי. ברכות על הבחירה בבריאות. שנה טובה וחתימה טובה ובהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו