שבירת מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת מאמץ
    יוני
    06/10/2008

שלום עינת. אני מאוד אוהב לעשות ספורט וכושר, אך שמעתי על מצבים של שבירת מאמץ. קודם כל מהם הגורמים לשבירת מאמץ ואיך אפשר למנוע אותם? דבר שני, הנה תוכנית האימונים שלי לשבוע רגיל של אימונים: יום ראשון- אימון שעה כושר+שעה שחייה (בכושר עובדים או על ריצה, בטן ידיים וחזה, רגליים וכתפיים) יום שני- שעה שחייה יום שלישי- אימון אתטליקה לריצות ארוכות בבי"ס 45 דקות. יום רביעי- אימון שעה כושר+ שעה שחייה(בכושר עובדים או על ריצה, בטן ידיים וחזה, רגליים וכתפיים) יום חמישי- מנוחה. יום שישי- מנוחה. יום שבת- אימון בטן, ידיים וכתפים כולל ריצה (אני מתאמן עם חברים) וככה האימון: בטן: (כמו התוכנית שהראתי בהודעה קודמת בפורום) ידיים: 4X13 שכיבות סמיכה 15 שניות מנוחה בין כל סט יד אחורי 4X15 ירידות ועליות עם 15 שניות מנוחה בין כל סט. 3 סטים מתח כמה שאפשר. 3 סטים מקבילים כמה שאפשר. ריצה של2-5 ק"מ (תלוי במזג האוויר בד"כ) בקשר להרגשה שלי אני מרגיש מצוין בלי כאבים או משהו שנגרמים בשל כל האימונים. יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת מאמץ

הוספת תגובה

• ענת

ענת פלדמן
    06/10/2008

לא עינת... זה שם יפה אבל לא שלי. כן, שגרת האימונים שלך אכן עמוסה אבל זה עדיין לא אומר שזה עומס יתר. ימי המנוחה שלך במקום, אתה ממלא מצבורים לקראת המשך פעילות. הרעיון הבסיסי והחכם הוא להיות קשוב לגוף שלך. לפתח מודעות אמיתית לתחושות הפיזיות וגם המנטיליות. הפיזיות זה ברור. אם כואב אז נחים. אם מרגישים חולשה, אז נחים. הפן המנטלי חשוב לא פחות. אם אתה מרגיש שנמאס לך, לא מתחשק לך, הגוף מגיב בהתאם ואתה יכול לגרום לעצמך נזק.
    זו השורה התחתונה. שוב, עניין העומס הוא מאד אישי. מישהו יקרא את תכנית האימונים שלך ויתעייף רק מלראות כמה אתה עובד קשה ומישהו אחר יעריך את העבודה ולגביו זה יהיה סביר. איך זה בשבילך? אז ענית שאתה מרגיש מצוין . אז הכל מצוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ו..

יוני
    06/10/2008

אני עדיין מעוניין איך אפשר למנוע שבירת מאמץ כי אני מאוד מאוד מאוד אוהב לעשות ספורט וזה אחד הדברים האהובים עליי. אני יודע שאני צריך להיות קשוב לגוף שלי אך שבירת מאמץ לפי איך שאני יודע ניגרמת בד"כ בזמן הפעילות. ומצטער על השגיאה בשם. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון,

ענת פלדמן
    06/10/2008

זה גם יכול לקרות "פתאום". לא חובה. אבל אם אתה פועל נכון, מתחמם כמו שצריך, דברים שאני בטוחה שאתה עושה כמו שצריך, לא אמורה להיות בעיה. האם משהו בעבר באימונים העלה חשד לעומס יתר? מדוע אתה טרוד בעניין? האם למישהו במשפחה זה קרה? אני מסכימה שצריך להיות מודעים לתופעה אבל חבל להטעין את עצמך בסרטים ובשליליות. כל עוד אתה פועל נכון ויודע מה שאתה עושה אז תמשיך. שוב, נכון שצריך לעשות "הכל במידה" אבל המידה היא עניין יחסי. לאחד מה שאתה עושה זה מוגזם ולאחר זה מתאים. ואם אתה כל כך אוהב ספורט, ומי כמוני מבינה.... כמו שה נראה עכשיו הכל בסדר. ענת :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

יוני
    06/10/2008

פשוט שבוע שעבר יצאתי להתאמן עם חברים שלי ופגשנו בן אדם שהסביר לנו על שבירת מאמץ כי אם מנסים לעבור את היכולת הגופנית שלך בצורה משמעותית במקום בהדרגה אפשר להגיע לשבירת מאמץ. גם הצטרף ילד לקבוצת שחייה שלנו שאמר שהיו לו שברי מאמץ והוא לא יכול לעסוק גם בריצה, שחייה ואופניים ביחד, אלא אם הוא יפרוש משחייה הוא רק יוכל לעבור לרוץ שוב. אבל אם אמרת שאני לא צריך לדאוג וכל עוד אני אעלה את רמת האימונים בהדרגה אני אנסה להגיע לכושר הגופני הכי טוב שאני יכול מבלי להיפגע. תודה רבה ענת. יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם

ענת פלדמן
    06/10/2008

בהמשך יש לך ספק לגבי מנוחה, זמני התאוששות, - אז כשיש ספק אין ספק. כלומר: לנוח. בהצלחה בהמשך ותמשיך להנות מספורט, בריאות ואושר :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו