ישבן בולט אחורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישבן בולט אחורה
    רפאל
    10/10/2008

שלום אני בן 22 יש לי עקמת קלה סבלתי מכאבים בגב התחתון. המליצו לי על שיטת הקלנטיקס אחרי שבוע של אימונים הכאבים חלפו. ביגלל העקמת הקלה החשבן שלי בולט אחורה והבטן בולטת קדימה זה לא קיצוני אבל שמים לב!! האם יש תרגילים מסוימים שיגרמו לי לעמוד בצורה שלא ישימו לב ל"בליטות" והאם תרגילים מסוימים דווקא כן יבליטו למשל את הישבן בחוברת של הקלנטיקס שי סדרה של תרגילים לישבן (שמשפרים מאוד את היציבה) אבל הם לא יבליטו את הישבן יותר?? איך נפתרים מהבליטות? האם זה תורשתי? ואפילו אם כן, אם מגלים את זה בגיל צעיר יש דרך למנוע את זה באופן מוחלט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישבן בולט אחורה

הוספת תגובה

• רפאל

ענת פלדמן
    10/10/2008

אני מאד בעד קלנטיקס ואני שמחה שזה העביר לך את הכאבים. המטרה היא חיזוק החלק התחתון של שרירי הבטן, שיפור יציבה וחיזוק הגב התחתון וזוקפי הגו. תרגילים לחיזוק הישבן לא יבליטו אותו, הסר דאגה. על אילו בליטות אתה בדיוק מדבר? על כך שהבטן קדימה והטוסיק לאחור? זהו מבנה גופך, וזה גנטי אבל אפשר לשפר את היציבה. אני ממליצה לך מאד גם עם שיטת אלכסנדר שהיא מצוינת. האם לכף התכוונת ב"בליטות"? מחכה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדבר על כך

רפאל
    10/10/2008

על כך שהבטן קדימה והטוסיק לאחור! כשאני עומד רגיל לא עמידה זקופה במיוחד, אז הבטן ממש בולטת קדימה והישבן אחורה! האם יש תרגילים מסוימים שיגרמו שאני לא יהיה חייב לעמוד עמידה מאוד זקופה כדי שלא ישימו לב לפגמים כי לעמוד זקוף כל הזמן זה בלתי אפשרי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    10/10/2008

קלנטיקס מצוין, אם זה עשה לך טוב עד עכשיו אין סיבה להפסיק. הרעיון הוא לעבוד על סיבוב אגן לאחור (זו הרוטציה של הפלביס, התנועה זה כאילו להכניס את הכטן להביא את הטוסיק מכווץ קדימה ולהשטיח את הגב התחתון. בשכיבה קל לתרגל את זה: שוכבים על הגב בברכיים כפופות וכפות הרגליים על הרצפה ומצמידים מותנית לרצפה. אני בטוחה שזה אחד התרגילים שעשית)
    אתה לא אמור ללכת כפוף אלא שבעמידה הרגילה שלך יהיה שיפור במנח. שוב, קשה מעט בשלט רחוק כי אני לא רואה בדיוק מה המצב, יחד עם זאת התרגילים שיש לך לחיזוק הישבן לא יגדילו אותו יותר. הם יחזקו אותו, יתרמו ליציבה וכמובן יעזרו אם חלילה יחזרו הכאבים. יש כמה מתיחות מצוינות שיכולות לעזור. מאד קשהלי לפרט אותן בכתב. האם אתה עושה גם מתיחות?
    ועוד שאלה: האם אתה שוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רפאל
    10/10/2008

בקשר למתיחות כן! אני עושה מה שמופיע בסוף התוכנית של הקלנטיקס ולא יוצא לי לשחות בכלל. האם אני צריך לעשות תרגילים מיוחדים כדי שגם בעמידה רגילה לא ישימו לב ל"בליטות" או שמספיק התרגילים של הקלנטיקס-הסדרה השלמה שלוקחת שעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשאתה

ענת פלדמן
    10/10/2008

עומד, הולך, יושב במשך היום, נסה ליישם במודע, מידי פעם ולא כל הזמן אבל כן לשמור על קשר גוף-מוח מידי פעם: להכניס את הבטן,לכווץ את הטוסיק. בישיבה לפעמים להצמיד את המתנית למשענת. בקטנה. בעיקרון המשך עם הקלטת, התחלת רק לאחרונה, נכון? אני מאמינה שתוך כמה שבועות-חודשים תראה שיפור. יחד עם זאת קח בחשבון שזהו מבנה גופך, כל עוד אתה עושה פעילות ממוקדת ונכונה, ממשיך עם המתיחות, במודעות - לא יהיו כאבים והיה שיפור. יהיה לך נוח יותר עם המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

רפאל
    10/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :)

ענת פלדמן
    10/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל יעוץ לפני כירופרקטור ו..

רפאל
    17/10/2008

המליצו לי ללכת לטיפול בשיטת ה"אלכסנדר" מתברר שזה סדרה של מפגשים כל אחד 40 דקות וכל מיני תנועות "עדינות מאוד" (אני בטוח שזה חשוב!) אבל לא נראה לי שיש לי כח לתוכנית הזאת. האם זה כל כך חשוב או שאני יכול להמשיך עם הקלנטיקס בלי האלכסנדר? תודה רבה מאוד מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    17/10/2008

שים לב לתשובתי הראשונה בשרשור. גם אני בעד שיטת אלכסנדר ! היא מצוינת ויכולה מאד להיטיב את המצב. בילדותי טופלתי בשיטה, הייתי גבוהה והלכתי כפוף וזה "תיקן" לי את היציבה. לדעתי? שווה להשקיע את הזמן. אתה תרויח מזה בגדול, ואתה יכול במקביל להמשיך עם הקלנטיקס, זה לא סותר. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו