יעוץ.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ.
    .
    12/10/2008

שלום, אני בן 17 וחצי ואני רוצה להתחיל להתאמן מבנה גוף קטן יחסית לגילי קצת בטן לא שמן. אני רוצה להתחיל לפתח את הגוףץ עוד אין לי כסף למכון אני חוסך וגם לפני שאני נרשם אני רוצה לראות שאני מתמיד. אני רוצה להתחיל לעשות הליכות רציתי לדעת למה זה תור ם ההליכות קשור לשרירי בטן ? ידים? גב עליון כתפים? למה זה טוב? אני ממש לא הכושר כמה פעמים בשבוע אני צריך לעשות הליכות למשל כמה זמן ומה לאכול לפני ואחרי. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ.

הוספת תגובה

• תשובה

ענת פלדמן
    12/10/2008

ההליכה תורמת לבריאות הכללית שלנו, נשימה, זרימת דם, חילוף חומרים, ועוד ועוד. זה טוב ללכת להזיז את השרירים קצת, להתאוורר אבל נראה לי שבשביל להיכנס לכושר, בגילך, כדאי לעשות יותר מזה. האם ריצה באה בחשבון? נניח להתחיל מחצי שעה ביום, להתחיל מהליכה לחימום, להמשיך בשתי דק' ריצה קלה, לחזור להליכה שוב ריצה קלה לשתי דק', שוב הליכה. ביום הראשון זה יהיה מאתגר, בהדרגה תראה שהקצב משתפר ואתה יכול להמשיך לרוץ בקלות בלי לחזור להליכה.
    גם שחיה מומלצת מאד, גם לאירובי וגם לחיזוק וכמובן אמנויות לחימה.
    אבל עד כאן דיברנו בעיקר על הפעילות האירובית. בשביל חיזוק שרירי הגוף - בטן, ידיים, וגם רגליים יש צורך בפעילות אנאירובית, היינו תרגילי כוח שאגב לא מחייבים חדר כושר. יש יופי של אימונים טובים שאפשר לעשות בבית, כמה דקות אחרי הפעילות האירובית. למשל שכיבות סמיכה. פשוט תתחיל ותראה כמה נוח לך לעשות, בהדרגה תעלה את מספר החזרות. כפיפות בטן. אני מצרפת תרגילים.
    מכרעים פשוטים לשרירי הרגליים
    מתיחות לסיום האימון
    לגבי תזונה: יש לי תחושה שעם אימון כזה גם אם לא תפחית בכמות הקלוריות תראה שינוי לטובה במשקל ובמראה הגוף. יחד עם זאת שווה להיות במודעות למה אתה אוכל, כמה ומתי, וזה נהדר לפתח את המודעות לזה בגיל צעיר. מה הגובה שלך? מה המשקל? אני מצרפת מחשובן הוצאה קלורית יומית במנוחה, הכפל את התוצאה פי 1.3 וזה יתן הוצאה קלורית יומית כללית. כך נדע פחות או יותר כמה אתה צריך לאכול ביום ללא אימון על מנת להוריד במשקל או להיות באיזון קלורי. ביום של אימון אפשר לאכול מעט יותר אבל גם זה לא חובה אם רוצים לרזות.
    כשעתיים לפני האימון כדאי לאכול פחממות :פסטה למשל או אורז מלא. עד כשעה מתום האימון ארוחה משולבת של פחממות וחלבונים כמו כריך (לחמם-פחממה) עם גבינה (חלבון) או יוגורט עם גרנולה או טונה עם גבינה ואילו רק דוגמאות.
    http://www.beok.co.il/Calculators.aspx
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543&s=ענת%20פלדמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו