גרגירי חומוס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרגירי חומוס.
    אבי
    15/10/2008

שלום ענת, רציתי לשאול מה הערך הקלורי של גרירי חומוס ( לא חומוס תעשייתי ולא חומוס קלוי ) בערך של צלחת שלמה. משום מה אבא שלי הביא את זה לפני שבועיים ואני לא מפסיק לאכול את זה, אני מחשיב את זה כחטיף לקראת הלילה - בעיקרון לפני משחקי כדורגל/טלוויזיה במקום גרעינים. השאלה שלי האם זה בריא או משמין כמו חומוס תעשייתי, והאם אני צריך להפסיק עם זה או פשוט להוריד בכמות ( צלחת שלמה ומלאה ) תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרגירי חומוס.

הוספת תגובה

• הי אבי

ענת פלדמן
    15/10/2008

קל יהיה לי יותר להעריך אם תתן לי את משקל החומוס שבצלחת. חצי קילו? 300 גרם? זה ממש ממש טעים, אני מסכימה בהחלט. משמין - זה עניין של מידה, כמו כל דבר וצלחת מלאה ושלמה נשמע לי באמת הרבה - תלוי מה אכלת במשך כל היום, ואם המטרה היא לרזות.
    אז ככה: בגרגרי חומוס מבושל בכמות של חצי קילו יש 800 קלוריות, 45 גר' חלבון, 13 גר' שומן 125 גר' פחממות ו 10 דק' סיבים תזונתיים.
    נסה לשקול את הכמות וחזור אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבי
    16/10/2008

שלום לך שוב,

זה לא בדיוק חומוס מבושל כמו שאת מתארת לעצמך, זה חומוס כמו שמוכרים בפיצוחיה שעבר את כל התהליך ( גם טיגון וגם בישול וכ"ו - אין לי מושג בדיוק ) ופשוט אוכלים את זה ככה.

בקשר לכמות אני לא יכול להעריך בדיוק את המשקל, אבל בערך צלחת רגילה ועמוקה ( בסביבות ה 70 גרגירים ). בכל אופן לא יודע למה אמרו לי שזה דווקא בריא, לי זה נשמע יותר משמין ולא בריא. התחלתי לאכול את זה כחטיף בשעות הלילה ואני מתחיל להתחרט כל יום שאכלתי את זה, בקשר לתפריט זה הוסף לתפריט הרגיל והלא בריא שלי - 2-3 מנות פרי ( תפוח/שזיף ) לפעמיים 4, ומנה עיקרית ותוספת שזה בעיקרון יכול להיות הכל, ובלי לחם כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי התמונה

ענת פלדמן
    16/10/2008

(סחתיין על הקישור) זה לא נראה מטוגן. אם זה אכן מטוגן רצוי להפחית את הכמות. אם הוא מביא את זה מפיצוחיה אז זה בדרכ לפי משקל.
    1. אין לך מה להצטער על מה שהיה, כי זה כבר קרה, ואני בטוחה שהיה לך מאד כיף ונעים לאכול את זה :) . אפשר להמשיך מפה כרגיל ולהפחית כמויות, או לא לאכול כל יום או פשוט להפסיק..
    2. לא כל כך הבנתי מה אתה אוכל במשך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

אבי
    16/10/2008

שלום לך שוב, ותודה רבה על התשובות. כנראה שאני יתחיל להפסיק עם זה או פשוט לאכול כמות מוקטנות במקום מנת פרי. לשאלתך השנייה, בעיקרון התפריט שלי חפוז ולא כל כך מסודר כי אני לא נוהג לאכול ארוחת בוקר ( כן כן אני יודע שהיא הארוחה הכי חשובה ). בעיקרון אני אוכל בסביבות השעה 12:00 בבוקר מנת פרי שהיא תפוח. בשעה 14:00 מנה עיקרית ותוספת ( יכול להיות כל מנת בשר וכל תוספת אפשרית ) שלרוב מצורף לזה רטבים לא בריאים שאני מנסה להיגמל מהם כמו חמוץ מתוק, סוייה, וקטשופ - אבל זה ממש קשה שאמא מכינה לך ואין דרך לשכנע אותה להפסיק עם זה... בשעה 16:00 מנת פרי שהיא שוב פעם תפוח/שזיף. בשעה 19:00 לפעמיים אני מתפנק לי במנגו אבל כרגיל שוב פעם מנת פרי. ולפעמיים אם אני מרגיש רעב אז לפני שינה אני אוכל שזיף. אין לי מושג מה הערך הקלורי של זה, אבל אני מתאר לעצמי עם כל הרטבים ( והטחינה ירוקה שאני מוסיף כל הזמן - אבל זה סוד ששש.. ) אני מגיע לסביבות ה 2000 קלוריות. בעזרת השם בעוד כמה ימים אני יעבוד ואז אני יבקש עזרה בהרכבת תפריט ( מעריך שזה יהייה מי 5:00 בבוקר עד 14:00 צבא, ומי 15:00 עבודה עד 22:00 ). תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

ענת פלדמן
    16/10/2008

וכמובן שכדאי מאד לעשות ספורט... בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו