עצות בקשר לאכילת פירות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצות בקשר לאכילת פירות.
    אבי
    17/10/2008

כן, זה שוב פעם אני, מצטער על ההפרעה. אמא שלי קיבלה היום משכנה ספר "רזה מתמיד" של הארווי ומרילין דיאמונד, והחלטתי להציץ בו והופתעתי לגלות שאני כבר באמצע הספר, וזה למרות שאיננו קורא ספרים בכלל. הדגש העיקרי בספר ( עדיין לא סיימתי ) זה על אכילת פירות, כמו כן גם על כל המערכת העיכול וחילוף החומרים ( צויין פה שלא מומלץ בכלל לאכול פחמימות וחלבונים ביחד, שלא נדבר על מוצרי חלב ובשר אבל זה פחות רלוונטי ). את הדגש שרציתי לשאול אותך זה על פירות. בעיקרון אני חובב תפוחים ירוקים ופירות בכלל, הבעיה שכל הזמן הפריעה לי זו הקלוריות וספירתם וזה קצת הרתיע אותי. קראתי לא פעם ולא פעמיים כמה פירות חשובים באינטרנט אבל תמיד הזהירו מאכילה מרובה של פירות מכיוון שהם עשויים מסוכר או כמה ארוחת בוקר חשובה, ולהפתעתי הרבה ( לא יודע אם זה לטובה, אני מאוד מקווה שכך ) בספר הוסבר הפוך. באותו ספר הומלץ בארוחת הבוקר לאכול אך ורק פירות או מיץ פירות, ובמילים קצת יותר בוטות אכול פירות כפי יכולתך - אך תאזין לגופך, את ההסבר לכך נשאיר ליום אחר. :) מה שאני מנסה להסביר שבאינטרנט מוסבר שאכילה מרובה של פירות מסוכנת מאוד, ואני אישית חושש מכל הספירת קלוריות ( כל פרי זה בסביבות ה 70-120 קלוריות ) ובחישוב קל רק על הפירות אני יכול להגיע ל 500 קלוריות - כמעט מחצית מהקלוריות הדרושה. ובספר מוסבר הפוך, ואני קצת מבולבל. האם את יכולה לשתף את ניסיונך ודעתך על כל הנוגע לפירות? בעיקרון אני לא אוכל ארוחת בוקר, אבל אולי אני יתחיל באמת להכין לי מיץ פירות או אפילו 2 מנות פרי. ובקשר לקלוריות, אם למשל התפריט שלי זה 2000 קלוריות ליממה, להחשיב את המנות פרי באותו תפריט ( זה יצטרך לבוא על מרכיבים אחרים ) או שפשוט ללכת לפי הספר ולא לספור את הקלוריות בתפריט... ? תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצות בקשר לאכילת פירות.

הוספת תגובה

• פעם

ענת פלדמן
    17/10/2008

שמעתי שיח מעניין בין שתי נשים מלאות, שהתלוננו שהן אינן אוכלות פירות כי זה משמין. הייתי אז ממש קטנה, עם אינטוריציות טובות, וזה נשמע לי הזוי. זה אכן כך. אם אתה מכיר אותי כבר אז אתה מכיר את המשפט האלמותי "הכל במידה" זה שחוק, משומש, ידוע, יחד עם זאת גאוני. אני מאד בעד אכילת פירות. נקודה. בלי התפלספות, בלי ספירת קלוריות היסטרית (הדבר נכון גם לגבי שאר מרכיבי המזון. לא תתפוס אותי אישית מודדת כוס פסטה. אני סופרת אגוזים. הכל במידה, מקוזז בספורט, להקשיב לגוף - כן כן - שקילה פעם בשבוע. שפיות) באופן טבעי כשאתה אוכל פרי זה בא על חשבון משהו אחר. למשל בארוחת 4 אתה אוכל פרי ולא חטיף אנרגיה. ברור לשנינו מה עדיף.
    אם אתה לא אוכל ארוחת בוקר אז פירות חתוכים זה נפלא. מיץ עדיף פחות אבל עדיף על כלום. אשמח להרחיב גם על שאר השאלות שצצות בהודעה שלך, כשתרצה.
    שורה תחתונה: בגדול לא לספור קלוריות אחת לאחת אבל כן להיות מודע למה שנכנס לגוף. לפעמים התהליך הטבעי הוא ספירה קלורית באמצעותה מקבלים המון ידע ומודעות, ועם הזמן זונחים את הספירה כי הידע קיים ואז התכנית נשארת לכל החיים.
    אני יכולה להרצות על זה שעות אז תודה על שאלותיך הממוקדות
    אני פה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל ...

אבי
    17/10/2008

קודם כל תודה רבה על המהירות ותשובתך הכנה. אכן כן, אני מכיר את "הכל במידה" ולכן רציתי להתייעץ יותר בקשר לפירות על מנת לא לעשות טעויות. בעיקרון יש קצת-הרבה הבדל בין "הכל במידה" לבין "אכול כשאתה מרגיש רעב בבוקר", מכיוון שהכל במידה זה בסביבות ה 2 מנות פרי ביום, ואת המנות פרי הללו לפי הספר זה רק בארוחת בוקר - וזה במקרה הטוב. לא יודע אם קראת את הספר אבל בעיקרון הוא לא מעודד ספירת קלוריות או התמקדות בדיאטה אלא בתזונה נכונה ואורך חיים, ומטרת הפירות זה ניקוי הקיבה מרעלים מכיוון שזה מספק מים וכ"ו, כמובן שצריך לדעת מתי ואיך לאכול את הפרי... בכל אופן לי זה נשמע הזוי כפי שזה נשמע לך שפירות זה משמין, מצד אחד אומרים שזה משמין ומצד שני כתוב שזה בריא ועוזר לעיכול ולניקוי הגוף מרעלים וכל השטויות הללו, ואפשר לאכול כמה שרוצים השאלה זה מתי ואיך... אני פוחד להגיע למצב של אכילת 5-6 מנות פרי ואף יותר ובסוף להשמין מאכילה מיותרת ( זה שאני אוכל פירות לא אומר שאני יפספס את הארוחה העיקרית - שהיא צהריים ). דרך אגב מה דעתך בכל הנוגע לעיקרון הצירוף הנכון בארוחות, כלומר לא לערבב בארוחה גם חלובנים ופחמימות ביחד וכ"ו.. כי בדרך כלל אני נוהג בצהריים לארוחה ארוחה מלאה וטובה שזה מנת בשרית ותוספת, פה כתוב שעדיף להפריד ביניהם. בכל אופן סליחה על ההפרעה ותודה על הזמן. אני כנראה ימשיך לקרוא את הספר. קצת אבסורד ש 19 שנים בקושי הצלחתי לסיים 5 עמודים בקריאת ספר, ודווקא ספר דיאטה אני מצליח - ממש שיא. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    17/10/2008

אולי לא הגעת לספרים הנכונים. אני יכולה להפנות אותך לכמה מרתקים באמת ומבטיחה שאין בהם מילה אחת על דיאטה...
    את "רזה לתמיד" קראתי לפני עידנים. דבריך מרעננים בגדול את זכרוני. זה שאני לא ממש זוכרת אומר משהו, כי ספרים משמעותיים אני יכולה לדקלם גם אחרי שנים... בנוסף לספר זה יבואו אחרים שיאמרו דברים אחרים, תמיד כדאי לקרוא ולהרחיב את הדעת וכמו שמהנחה שלי לדוקטורט הייתה אומרת - אתה רואה את הדלת הזו משמאל? אז זהו, שפתח את זו שמימין. כלומר גם אם זו לא הדרך שלך כדאי להיות מודע למה שיש מסביב.
    פירות: עד 4 ביום- סבבה. אם בתפוח בינוני יש 60 קלוריות ובאפרסק אפילו פחות אז לך על זה !! הפירות עשירים בויטמינים ומינרלים, אכול אותם על קליפתם (את אילו שאפשר) ורחץ היטב בסבון. לא משנה מתי אתה אוכל, אפשר בבוקר, אפשר כארוחת ביניים, אפשר כארוחת לילה, אפשר אחרי אימון.
    צירופים: מצד אחד לאכול בשר עם תפוחי אדמה מאד מכביד על הקיבה ועל העיכול. אז כביכול זה לא מומלץ. מצד שני זה משביע
    מצד אחד מומלץ להפריד פחממות וחלבונים, מצד שני אם תבדוק את התויות על המוצרים השונים - כולם מכילים מידה מסוימת של פחממות וחלבונים. קשה מאד לצאת מזה...
    שוב, הכל תלוי בכמויות. תפו"א בינוני וחזה עוף אחד בשילוב עם ירקות טריים זו ארוחה מצוינת. אפשר להחליף הבשר במנת דג, רצוי לגוון ובעיקר להנות.
    המשך בקריאה, רענן את זכרוני אם אתה זקוק לי לשאלות נוספות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטיחה לך שאקרא את הכתבה

ענת פלדמן
    17/10/2008

והרשה לי להיות הפולניה שאומרת "אמרתי לך". הספר חביב אך אינו תורה מסיני ויש הרבה ספרים אחרים. ויש המון תזונאים. ויש המון דיאטות. ומה שאמור להוציא אותך מהיאוש זו השורה התחתונה שבסופו של דבר זה מאד אישי. למישהו מתאים פירות בבוקר, למישהו מתאים בלילה. וזו רק דוגמית. הגוף והנפש זו מכונה מורכבת ומסועפת וספר כזה או אחר אינו יכול להיות אלא המלצה בלבד.
    נחזור לעניין ה"להקשיב לגוף"? אתה יודע בדיוק מה טוב בשבילך, מה עובד ומה נכון. אין כאן דרך אחת נכונה, יש דרך נכונה בשבילך. במשך הזמן אתה לומד להכיר את עצמך טוב יותר, בטיפול אני קוראת לזה "להתחבר לעצמך" ואתה יודע הכי טוב. המשך לקרוא, להחכים, לאגור ידע, ולאכול כמו שבריא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי

ענת פלדמן
    17/10/2008

כתבה מעולה, תודה על ההפניה, מסכימה עם כל מילה וכך פועלת עם הלקוחות שלי.
    שוב אחזור על הדברים: זה מאד אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו