מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת מסת שרירי בזמן פציעהרונן18/10/2008
שלום רב למנהלי הפורום,אני בחור בן 27 גובה 173 שוקל 75 שעקב פציעה ממושכת בכתף לא יכול להתאמן,עשו לי MRI ויצא שיש לי קרע בכתף ככה שאני מושבת לגמרה,זה מאוד מתסכל כי אני רואה איך המסת שריר שבניתי יורדת לאט לאט. בזמן האימונים הייתי לוקח BCAA במינון גבוה מקפיד על 5 לפעמים 6 ארוחות חלבון ביום ואבקת חלבון לאחר אימון,כרגע מכיוון שאני לא מתאמן לא כזה מקפיד על תזונה. שמעתי שאם אמשיך לאכל חלבון במינון יחסית גבוה זה ישמור לי קצת יותר על מסת שרירי זה נכון?השאלה כמה חלבון מומלץ לאכל ביום במקרה שרוצים לשמר מסת שריר ולא מתאמנים? 2-קראתי מאמרים באנגלית שאם אקח חומצות אמינו זה גם יעזור לי לשמור על מסת שריר,האם זה נכון?ואם כבר איזה לקחת BCAA או כל החומצות האמינו?ואם כן כבר כמה לקחת ממה 3-CLA זה נכון שעוזר לשמור על מסת שריר אם לוקחים במינון יחסית גבוה? אם אתם מכירים איזו שיטה או תוסף שיגרום שהמסת שריר שלי תרד לאט יותר בזמן הפציעה מאוד אודה לכם. 4אבקת גולטמין משמרת מסת שריר?ואם כן כבר כמה לקחת? תודה על הזמן והעזרה ושבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן הי
ענת פלדמן19/10/2008מצטערת לשמוע על הפציעה, אני מקווה שתחזור מהר לפעילות. האם בינתיים מותר לך לעשות פעילות אירובית?
צריכה מוגברת של חלבון יכולה להיות מסוכנת, וודאי אם היא לא מבוקרת, וככלל אני לא ממליצה על אבקות, כדורים, תוספים. חלבון מהמזון שלנו תמיד עדיף. נקודה. צריכה החלבון שלך כעת צריכה להיות פי 0.8 בערך ממשקל הגוף. כדאי מאד בחוסר פעילות להקפיד על תזונה מאוזנת, על הכנסה קלורית ששווה להוצאה קלורית פשוט בשביל לא להשמין. (זו הסיבה ששאלתי לגבי הפעילות האירובית). כן, יכול מאד להיות שתהיה ירידה במסה, אבל אני מבטיחה שלך - והנה אני אפילו לא מכירה אותך - שברגע שאתה כשיר לפעילות, ובתנאי ששמרת על משקלך הנוכחי, אתה מהר מאד תחזור לראות את התוצאות שהרווחת כל כך יפה.
בתור מי שקוראת מחקרים באנגלית, צרפתית ואיטלקית (לא, אני לא צינית) נכתבים גם הרבה דברים לא נכונים, לא מדויקים, וודאי כל התוספים מכוונים לאנשים שמתאמנים בחדר הכושר וזקוקים לתוספות כיון שהמזון שלהם דל בחלבון, מסיבות שונות. זה לא מצבך. שוב, הייתי שומרת על תזונה מאוזנת, אכילה של דברים בריאים, פחממות, שומנים, חלבונים, מינרלים, ויטמינים, מהאוכל. אם תרצה אשמח לקבל את הנתונים האשיים שלך, ונראה ביחד כמה קלוריות אתה אמור לאכול מבלי להעלות במשקל עד שתחזור לפעילות מלאה ותזכה בשרירים בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)