שחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחייה
    שרית
    19/10/2008

שלום, אני רוצה להירשם למכון כושר ולהתחיל לשחות בתור פעילות גופנית. למדתי לשחות כשהייתי קטנה, כך שאני יודעת לשחות (כיום אני בת 22), אבל לא שחיתי למעלה מ-15 שנה, בגלל פחד ממים עמוקים. אני רוצה להתגבר על הפחד הזה ולהיכנס לכושר. שאלותיי בנושא הן: האם שחייה יכולה גם לחטב את הגוף, מלבד הטבה עם הכושר הגופני? כמה פעמים בשבוע מומלץ לשחות, ולמשך כמה זמן (מינימום; אני מניחה ששעה אחת בשבוע למשל לא תועיל לי)? למה כדאי לשים לב כאשר אני שוחה? היות ולא שחיתי הרבה זמן, אבל אני מניחה שזה כמו לרכוב על אופניים, אני מניחה שייקח לי זמן מה "לחזור" לעצמי. על מה כדאי לשים דגש? תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• איזה כיף !

ענת פלדמן
    19/10/2008

שחיה זה ספורט מדהים, את תהני, תשפרי את הכושר, תתחטבי,ונכון, לפחות 3 פעמים בשבוע במשך לפחות 40 דק' ואני ממליצה לשלב כמה שיותר סגנונות, בהנחה שאת שוחה אותם היטב. כדאי בזמן השחייה לחשוב על השרירים שפועלים ולכווץ אותם על מנת להתקדם יותר מהר ובעיקר לחטב את השרירים. למשל בשחיית חזה כווצי את הטוסיק, הכניסי את הבטן, לא "לזרוק" את הרגליים אלא לעבוד עם כוח. אני פה לשאלות נוספות, זה באמת לוקח זמן כי בהתחלה אולי יהיה לך קשה יותר, תעשי הפסקות, עם הזמן זה יהיה הרבה יותר קל. עשי מתיחות בסוף האימון הראשון אם כי סיכויים גדולים שיתפסו השרירים. את יכולה להתחיל עם חזה - חתירה - חזה - חתירה. מומלץ בסיום לשחות גב, אפשר גם גב קלאסי. טוב, אני יכולה לדבר על זה שעות, אני פה לשאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שרית
    19/10/2008

מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך, עודדתי אותי קצת! אני די מפחדת, כי באמת לא שחיתי כבר שנים רבות, ואני גם מפחדת ממים עמוקים כפי שציינתי כבר (אנסה להתגבר ומקווה שהשחייה תעזור). אני קצת חוששת כי אולי באמת שכחתי איך לשחות. אבל תודה על הטיפים, הם באמת היו מועילים. כשאתחיל לשחות אני בטוחה שיהיו לי עוד שאלות ואשמח להיעזר בך. תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחי

ענת פלדמן
    20/10/2008

ליד הקיר, זה יתן לך תחושת ביטחון גם בעמוקים. אחרי שצלחת את הבריכה הראשונה התמקדי בהצלחה הזו. אמרי לעצמך "הנה, עשיתי את זה, אני אמיצה". התמקדי בהצלחה ולא בפחד. פחד חוסם משתק ומגביל. אחרי שהתגברת עליו בבריכה הראשונה שחררי, זה מאחוריך. עוד דבר: לפני שאת נכנסת למים עצמי לרגע את העיניים ודמייני את עצמך כבר בקצה השני. תהיי רגע שם בדמיון אחרי שכבר עשית בריכה אחת. תראי את עצמך מחייכת, מאושרת, גאה. המשיכי את הדימיון גם לאחרי האימון, ראי את עצמך כעבור 40 דק' צועדת לכוון המתלחות. זה לא אמור לקחת יותר מכמה שניות, האפקט - קסם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו