מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב שחיה עם חדר כושראלכס23/10/2008
עופר וענת שלום. אני בן 23 שוקל 70ק"ג וספורטאי בכללי.. בזמן האחרון האימונים היחידם שעשיתי לעצמי היו שחייה ועכשיו התחלתי לשלבחדרכושר עם זה השאלות שלי זה- 1. מה התוכנית אימון המומלצת מבחינה בריאותית ושתניב הישגים מקסימליים-קודם שחיה או חדר כושר ? 2. כמה מומלץ לשחות כדי לעבוד על הסיבולת שריר אך לא לגמור את עצמי, באימון רגיל אני שוחה כ 2 ק"מ כאשר זו הפעילות היחידה בלי חדר כושר. ואיזה סגנונות עדיף?כי כרגע זה בעיקר חתירה 3. איך לחלק את האימון חדר כושר כשזה משולב עם שחייה? כמו תמיד אימון a יום ואימון b יום-כלומר יום גב ויד קדמית ויום חזה ויד אחורית וכתפיים? 4. האם 7 אימונים בשבוע זה יותר מדי מעמסה על הגוף? 5. מהי התזונה המומלצת ללפני האימון ואחרי האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס הי
ענת פלדמן23/10/2008התשובות שלי יכולות להיות מאד כלליות. הרבה מהדברים שאתה שואל הם גם תלויי מטרה (מיד אסביר) וגם תלויים בכושר האישי שלך.
1. תכנית אימונים מומלצת למה? לשמירה על בריאות כללית? לבניית מסת שריר? להרזיה? מה מטרות האימון שלך? מה אתה עושה בחדר כושר אחרי או לפני השחיה: האם רק מכשירים או שאתה גם רץ? בגדול, בכלליות, כיון שעדיין אין לי את התשובות לשאלות, זה לא ממש משנה הסדר. אשמח להתאים תשובה לפי "מידותיך"
2. השחיה של שני הק"מ אתה שוחה - בכמה זמן? חתירה זה מצוין, אני בעד גוון. אישית אני שוחה ק"מ וחצי חתירה, עוד חצי ק"מ חזה ועוד חצי ק"מ גב. אני בעד גוון.
3. אתה יכול לשחות ולעבוד באותו יום, אין עם זה בעיה, נשמעת טובה החלוקה שהצעת. כדאי לאכול נכון, להתארגן נכון עם האוכל, גם על זה נדבר.
4. האם זה יותר מידי? תלוי ברמת הכושר שלך, בעיקרון עדיף זמן התאוששות לשרירים, אבל זה תלוי בעצימות האימון, בתזונה, בכושר שלך. הקשב לגוף שלך אם אתה מגיע לתשישות, חוסר חשק. הם סימנים לעומס יתר וכדאי להפחית.
5. או, הגענו לתזונה: כשעתיים לפני אימון: פחממות. עד שעה אחרי האימון ארוחה של פחממות וחלבונים. ביום עמוס של שחיה + חדר כושר אפשר להצטייד כם בכמה תמרים או חטיף אנרגיה למלא את המצבורים. חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת לאורך כל היום, להקפיד על חלבונים לפי 1.5 כפול משקל הגוף אם מטרתך היא בניית מסה. יש באתר שלי דוגמאות לתפריטים והסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)